Verdens måske fedeste cykellås passer på dig

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Danmark er en cykelnation. Og en nation hvor de fleste af os der cykler har prøvet at få stjålet en cykel. Nu er jeg stødt på en gadget, som jeg tror vil få mange danske cykelnørder til at savle. Som endnu en case i den store internet of things trend, så ser vi nu at også vores tohjulede bedste ven kommer på nettet. Og det skulle gerne betyde at vi kan passe bedre på den, og at den endda passer på os.

Skylock-cykellås

Skylock ligner en almindelig cykellås men er faktisk meget mere end det. Fra en tilhørende app kan du lukke og åbne låsen. Det betyder du faktisk også nemt kan låne din cykel til en ven uden at udveksle nøgler.

fnj0rpzsxopkq3vppdfi

Låsen kan også tale sammen med din mobil via bluetooth så den ved hvornår du er i nærheden og med det samme sørge for at cyklen er ulåst når du tager fat i den.

Og så er der tyvene. Hvis nogen begynder og fifle med din cykel kan låsen sende dig en besked så du lige kan tjekke om det er en cykeltyv eller bare en travl fodgænger der har ramt den. Men den her lås er faktisk endnu mere omsorgsfuld. Hvis du nu cykler hurtigt og styrter, så ved den det og spørger dig om du er ok. Hvis du ikke svarer sender den bud efter en ambulance.

nkzetjnzda3nzzyyz6cw

Skylock er drevet af solceller og risikerer derfor ikke at løbe tør for batteri- nogensinde! Og hvis telefonen dør kan du selvfølgelig låse op manuelt med en talkombination

Det er ingeniører som tidligere har arbejdet for Boeing og Jawbone som har opgraderet den den klassiske cykellås til en Skylock. Skylock er en crowdfunded kampagne som du kan støtte med en preorder lige her.

Er det bare mig eller er det lige verdens fedeste cykellås?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 + three =

8 Comments
 • Michel
  maj 22, 2014

  Linket til Skylock siden virker ikke…

 • Susanne
  maj 23, 2014

  Skal lige godkendes af forsikringsselskaberne først … ellers er der vist ingen dækning ved tyveri :-(

 • Christina
  maj 23, 2014

  Jeg har undret mig over, at der ikke er nogen, der bare sætter sporingschips i cyklerne, for det ville da alt andet lige være både billigere og smartere, når nu man må antage at en cykeltyv bryder låsen op og smider den væk.

 • Lars Bachmann
  maj 23, 2014

  Den ser rigtig fed ud. Problemet med cykellåse i dag er at de som udgangspunkt skal være fastmonteret på stellet, for at forsikringsselskaberne vil godkende den og dække ved tyveri.

  Det er i sær et problem for dem der kører mountainbike og racer, da man jo ikke montere en lås (ekstra vægt) på sin dyre mtb/racer.

  Så selvom Skylock ikke godkendes at forsikringsselskaberne, er det en umiddelbart en god løsning, da man kan tracke den og få en alarm hvis nogen render af sted med cyklen.

 • Maria
  maj 23, 2014

  Bare til info, så kan man godt få forsikringsgodkendte låse der ikke er fastmonterede på stellet. Du kan f.eks. vælge en kædelås som denne: http://cykelland.com/produkter/abus-ionus-8900-k%C3%A6del%C3%A5s-0 eller en bøjlelås som denne: http://cykelland.com/produkter/abus-u-mini-forsikringsgodkendt-b%C3%B8jlel%C3%A5s

  Jeg glæder mig dog til at se mere om denne lås, når den kommer i produktion. Det er absolut et skridt i den rigtige retning.

 • Peter Juul
  juli 17, 2016

  Jeg har netop købt en ABUS IONUS 8900 til min søns MTB. Den er til den tunge side, men til gengæld er den forsikringsgodkendt.

  God lås til relativt få penge!

  Mvh. Peter

 • Nicolai Andersen
  januar 16, 2017

  Faldt lige over artiklen og synes egentlig produktet er spændende nok.
  Det generelle problem er at fornyelsen stadig sker indenfor de samme rammer. “bøjlelås”.. hvad med at give os noget helt nyt.

  En elastiklås eller lign. Vi følger med og ser om der kommer flere nye spændende cykellåse i fremtiden.