DIREKTE TV PÅ IPAD

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Det hænder, at min bedre halvdel vil se noget andet i tv end jeg. Jeg har til gengæld aldrig syntes, at ekstra tv i soveværelset var særlig charmerende, så vi er tvangsindlagte til at blive enige om det ene fjernsyn, der står i stuen. Men nu har jeg endelig fundet en genvej uden at skulle smække fladskærme op andre steder i huset.

Tivizen er en lille antenneboks som ganske nemt kan parres op med en iPad og herefter hive de danske basiskanaler hjem. Opsætningen var ret ukompliceret. Man lader Tivizen op med et USB kabel i computeren. Så henter man en Tivizen app i Apples app store. Man trækker antennen ud af den lille boks og så lader man iPad’en finde Tivizen-enheden som et netværk. Det fungerer ganske fint, men da det er en klassisk antenne, skal man lige sikre sig, at den peger i en god retning, så billedet bliver godt.

Jeg havde glæde af optagefunktionen, da vi hyggede med middagsgæster under DR2’s temaaften om internettet. Det er desværre dog en streg i regningen at man ikke kan programmere systemet til at optage på forhånd. Indtil videre skal man selv trykke “record”.

Jeg forestiller mig, at Tivizen måske vil kunne blive populært hos os der kun har ét tv, os der rejser meget eller camping- og sommerhusfolket. Den er ihvertfald ret smart, hvis man enten ikke har adgang til tv eller man ikke kan enes om kanalen på det man har.

Spottet på Elgato.com til det nette sum af knap 1300 kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen − 2 =

6 Comments
 • Frans Josef Meyer
  maj 27, 2011

  Den vil jeg fraråde… Da den ikke virker efter 2012 !

  Og du kan ikke se DR Ramasjang, DR K, DR HD og DR Update…. vel?

  Netop disse fire kanaler kræver MPEG4 standarden.

  Med mindre de updater den… hvis det er muligt..

  “”
  1.Tivizen supports MPEG-2 standard definition video. MPEG-2 HD and MPEG-4/H.264 video are not supported on iPhone and iPad
  “”

  og det er det næpppe da der kræves kraftigere CPU end der er i iPad’en…

  /Frans Josef Meyer

 • Martin Nielsen
  maj 27, 2011

  PCTV har lavet et produkt, som er en smule mere spændende.

  Jeg har også overvejet Tivizen, men som Frans skriver, har den for mange mangler. Blandt andet at den ikke kan bruges fra 11. januar 2012, hvor MPEG-2 signalerne bliver udskiftet med MPEG-4.

  En fordel og ulempe ved Tivizen er at den ikke kræver mobildata. Det er en fordel, da den derfor ikke vil bruge data. Ulempen er at mobilsignalerne ofte dækker meget bedre end tv-signalerne. Eksempelvis er der ikke tv-dækning i metroen eller under Nørreport station.

  En spændende ny boks på markedet er Broadway T2 fra PCTV Systems:
  http://www.pctvsystems.com/LinkClick.aspx?link=259&tabid=166

  Alternativt er der Slingbox, som har været på markedet i nogle år. Ulempen ved Slingbox er at man skal betale for software til sin iPhone og iPad oveni prisen på boksen.

  Det eneste alle boksene alle mangler er native DVB-C understøttelse (DVB-C = digital kabel-tv)

 • Klaus
  juni 1, 2011

  Til Frans Josef:
  CPU i iPad2 er kraftig nok – det handler sig om at Apple tillader at man få adgang til at programmere funtionen – det vil agså være en fordel mht. forbrug af strøm – H.264 belaster CPUén meget mindre – jeg er meget positive om at der kommer en update .

  Til Martin Nielsen:
  PCTV Broadway er sikkert et godt produkt – men den er ikke mobil( kan bruges i bus, ud i parken etc..) og hvis du er undervejs har du brug for et netværk – hvsi du ikke har det så er de tikke muligt at se TV – Har du kigget på elgato´s Nestream, den er rent faktisk en meget smart løsning og den understøtter MPEG2, MPEG 2HD, MPEG 4 HD og H.264 – den virker i dit hjem med Windows 7 computere, Mac´s, iPad, iPhone og iPod Touch.
  Broadway er bilvet tested i flere magaziner og er ret kompliceret at sætte op og den “crasher” meget gerne.

  Mht. DVB-C så er der pt. kun en muloighed og den virker kun for Mac brugere: en elgato Hybrid i forbindelsen med eyeTV app eller my eyetv web app under Safari browsern ( Windows understøtter ikke http streaming – indtil videre)

 • Frans Josef Meyer
  juni 3, 2011

  @ Klaus, “CPU i iPad2″… jo det er jeg med på… men jeg vil se det, før jeg tror det… :-) og jeg syntes basalt det bør ligge i den externe box… omvendt vil det nok hæve dens pris…:-/

  Og så er det jo ikke sådan at H264 belaster mindre ! – faktisk sætter H264 større krav til en CPU… og derfor går det ikke med iPad 1 …. men hvis en CPU eller grafik GPU, har særlig H264 support, belaster det systemet mindre..

  Jeg syntes elgato´s Nestream lyder og se meget interessant på sit koncept – men savner også der DVB-C ….

 • Mette Hansen
  august 13, 2011

  I vores familie bor vi i kolonihavehus fra maj til september, med de pladsmæssige udfordringer det giver, med en familie på fire.
  Så vi skrottede det gl fjernsyn sidste år og købte en iMac m 21″ skærm. Og tv- programmellet eyeTV.

  DET ER BARE SÅ GODT

  Vi havde i den grad vænnet os til mac’en som harddiskoptager, så det krævede sin tilvænning at komme hjem til vores ganske fede b&o-fjernsyn. ‘tryk lige på mellemrumstasten, jeg skal tisse … Nå nej’

  Vi kan vælge at se et program på iMacen og et andet på fx iPaden eller iPhonen samtidig, men jeg har ikke luret hvordan man optager et program mens man ser et andet.

  Til gengæld kan man uden hurlumhej time optagelser. Og se alle de gratis kanaler.

  Med programmet følger en mikroskopisk antenne – ca 15 cm lang, men den har knivskarp modtagelse.

  Verden er et bedre sted med eyeTV :-)

 • Lars
  maj 6, 2013

  Vi skriver nu maj 2013, og tivizen app til iphone/ipad understøtter stadig ikke mpeg4. Jeg tvivler efterhånden på at det kommer. Så for ipad/iphone brugere er boksen værdiløs!