HUN RISIKEREDE LIVET FOR SIN SMARTPHONE

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hvor de fleste nok havde givet slip og var løbet væk, risikerede hun livet for at redde sin smartphone. “Vil du ikke nok lade være med at tage min telefon. Det vil drive mig til vanvid at skulle sætte programmerne op på en ny” råbte den godt 60 årige tech Godmother Robin Raskin, da hun kæmpede med tyven om sin Android-telefon.

I forbindelse med det årlige Consumer Electronic Show i Las Vegas havde jeg i år sagt ja til at præsentere en kollektion til et tech modeshow af den helt store slags. Stor runway, rød løber, 2 meter høje modeller og designs af den anerkendte designer og Project Runway deltager Diana Eng. Kvinden bag modeshowet var den legendariske Robin Raskin som blandt andet står bag konferencens Mommy Tech område og Living in Digital Times virksomheden. Robin er en idémager, en iværksætter, en ildsjæl og en af den salgs mennesker der får ting til at ske- måske fordi hun er sej og bider sig fast i projekter som en terrier.

Da Robin forleden forlod sin New Yorker lejlighed for at gå en tur i den lune forårsaften endte hun pludselig i en mørk gyde i fysisk kamp med en sortklædt tyv, som ville stjæle hendes telefon. Fra CSI har jeg lært, at bliver man rullet i New York, så gælder det bare om at give slip, løbe væk og være glad, hvis man ikke havner i en container og ender som ugens afsnit med Mac Tyler og co. Men Robin ville ikke sådan lige give slip. Ikke engang tyvens trussel “Look lady, I don’t want to hurt you.  You’re old enough to be my mother. Don’t make me hurt you” fik hende til at give op.

Det var sådan set ikke fordi telefonen var dyr. Robin kunne bare ikke overskue, at skulle starte forfra med en at sætte en ny telefon op og få geninstalleret alle apps og kodeord på den helt rigtige måde. Hun skulle den følgende uge på forretningsrejse og telefonproblemer var simpelthen dårlig timing. I stedet begyndte Robin stædigt at forhandle midt i kampen. “Vil du have mad? Vil du have penge?” På en eller anden måde, formåede Robin med sin overraskende tilgang at overtale røveren til at give hende telefonen tilbage. Og ikke nok med det. De aftale, at han skulle følges med hende tilbage til lejligheden, hvor hun ville give ham noget mad og 20$ som kompensation for det fejlslagne røveri. Sammen går de så- overfaldsmand og offer- gennem New Yorks mørke gader tilbage til hendes lejlighed, hvor hun vil hente mad og penge til tyven.

Desværre for den “venlige” tyv syntes dørmanden i Robins bygning ikke at overfaldsmanden fortjente belønning, så han skræmte tyven væk, inden Robin nåede at hente penge og mad.

Robin er ok og du kan læse hele hendes historie på Mommytech bloggen.

Hvad tænker du? Ville du kæmpe for din mobil? Hvordan ville det påvirke dig, hvis din mobil pludselig blev stjålet?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine − 5 =

1 Comment
 • Mary Liebowitz
  maj 26, 2011

  Is she kidding??!

  “It’s really hard to set up new apps….” It’s a PHONE. This story goes against everything New Yorkers are taught as small children – 1. throw it in the other direction and run, and more importantly 2. never, ever go to a second location with someone threatening your life.

  “Hey, mugger, would you like to see where I live, now that you know how stupid I am?” REALLY??

  Sure, we’ve lost the ability to read maps, remember phone numbers, play board games, have casual phone conversations at home and in private, but – please don’t take my phone, I’ll have to start Angry Birds at level 1 all over again?

  If there’s any kind of Dumb Award, she should win this year.