Direkte videofeed til din lejlighed, når du er ude

2 Min læsning

Det pibler frem med digitale sikkerhedsløsninger til hjemmet. Canary er et kamera, som fra din smartphone giver dig et direkte blik ind i din bolig, mens du er på farten.  

Er du nogle gange bekymret for at tage afsted på ferie? Hvad hvis der bliver indbrud? Hvad nu hvis der springer et vandrør? Og hvad med hunden, når du er på arbejde? Hvordan har den det mon?

Du kan sagtens overvåge din egen bolig med relativt billige løsninger. Jeg har i en periode testet Canary smart home security-kameraet, og det fungerer upåklageligt. Heldigvis har jeg dog ikke rigtig haft brug for det på den alvorlige måde.

Jeg har placeret kameraet et strategisk sted i min bolig. Skulle uventede gæster dukke op i min lejlighed, får jeg en notifikation på min telefon, og så kan jeg med det samme se et live feed af mit hjem. Den notifikation får jeg også, hvis det er ventede gæster. Som fx babysitteren, der kommer hjem med mit barn, eller håndværkeren som skal fikse noget, mens jeg er væk.

canary

Jeg må indrømme, jeg har det lidt underligt med at kunne kigge på folk, som ikke ved at jeg betragter dem. Det minder mig om et Nanny cam jeg engang så indbygget i en bamse i en film. På en eller anden måde er det ikke helt i orden. Men der må man jo så selv tage beslutningen og konstatere at håndværkerne er kommet, men så ellers lade dem arbejde uden big brother.

Jeg har selvfølgelig heller ingen interesse i selv at blive filmet, når jeg er hjemme. Men så kan jeg heldigvis sætte Canary i privacy mode, og så kan jeg roligt gå splitterravende rundt uden af nogen (andre end naboerne) lige ser det. Når jeg kommer hjem slukker den automatisk.

Canary har et godt indbygget HD kamera som også fungerer i mørke. Faktisk lidt spooky at være i en anden tidszone og få en (falsk) alarm for så at se et spøgelsesagtigt nattebillede fra ens hjem. Men det med falsk alarm sker engang imellem. Det kan vel være en flue der flyver forbi.

Canary måler også rummets temperatur og faktisk også luftkvaliteten. Af og til får jeg en alarm, og så ved jeg det er på tide at åbne et vindue.

Vi har her at gøre med en ganske praktisk og også ret pæn gadget. Du vælger selv hvilken del af hjemmet den skal pege på, og så passer den sådan set sig selv, mens du får en lille smule ekstra sikkerhed i din bolig.
Canary All-in-One Home Security Device kan f.eks. købes på Amazon til 1182 DKK

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × three =

No Comments Yet.