Dit gamle computerspil kan være millioner værd.

2 Min læsning

Der er mange penge i gamle computerspil, faktisk millioner, hvis du har de helt rigtige af dem.

At et gammelt, unikt, maleri er flere millioner værd er noget vi alle sammen er vant til. Men nu gælder det også gamle og velbevarede udgaver af computerspil. Og for ikke så lang tid siden blev verdensrekorden for “dyreste spil solgt på en auktion” overgået med flere millioner.

Indtil for få måneder siden, så var det en gammel udgave spillet Super Mario Bros. 3 fra 1988, som havde titlen som “verdens dyreste spil”. Det blev solgt på en auktion til en pris af 962.000,- danske kroner.

Den rekord blev dog godt og grundigt smadret, da en helt særlig udgave af det originale Super Mario Bros. fra 1986 for nylig blev solgt for 4 millioner danske kroner på en auktion i USA.

Men hvad gør den her udgave af det første Super Mario spil så hamrende dyr? Først og fremmest er det i fremragende stand. Det er stadigvæk ikke bare i den originale indpakning, men også i den plastikindpakning som uåbnede spil er pakket ind i.

Udover det, så er det en helt særlig variant af det første Super Mario Brothers. Det er nemlig fra det fjerde oplag af spillet, som havde en utrolig kort produktionsperiode. Dette skyldes at denne udgave af spillet er fra en tidlig test-lancering af den originale Nintendo-konsol, som fandt sted i USA i 1986. Og det var først året senere at Nintendos konsol blev formelt lanceret i hele USA.

Derfor er denne helt særlige udgave af spillet ekstremt dyrbar ikke kun fordi den er så velbevaret, men også fordi den repræenterer et helt unikt stykke af den tidlige konsolspilshistorie, fra dengang hvor spilmarkedet stadig var meget friskt og skrøbeligt da der tilbage i 1983 var et kollaps af spilmarkedet, og der var tvivl om det overhovedet kunne blive en industri igen.

Og skulle du have lyst til, at blive ejeren af det helt særlige Nintendo spil. Så har ejeren af spillet sagt, at det kan købes for små 6 millioner kroner.

Kampen om at redde spillene fra gamle dage

Hvis du elsker spil fra gamle dage, så vil du også i den grad elske et kig ind i Frank Cifaldis spilsamling.

Frank Cifaldi er grundlægger af Video Game History Foundation, som har til formål at arkivere og samle så meget af spilhistorien som muligt. Lige fra de ældste spil, aldrig udgivne spil og op til samtlige magasiner og blade der omhandler spil.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 3 =

No Comments Yet.