E-cigaretten hjælper dig med at blive røgfri

3 Min læsning

Vi ved det godt! Tobaksrygning er både en dyr og særdeles sundhedsskadelig last, der ikke gør noget godt for hverken vores helbred, økonomi eller omgivelser.

Men enhver ryger, der har forsøgt at kvitte smøgerne ved også, at det ikke er nogen nem opgave. Det kræver både viljestyrke og (for de fleste af os) en lang nedtrapningsperiode.

Alligevel ønsker 60% af alle faste rygere, at blive røgfri. Så hvordan bliver vi det bedst?

Der findes et hav af nikotinplastre -tyggegummier, rygestopkurser o.lign., men det de fleste rygere savner, når de skal kvitte tobakken, er selve følelsen af at ryge, og det er her at de såkaldte “e-cigaretter” er et ret smart alternativ.

Siden rygeloven trådte i kraft i år 2007, er salget af alm. cigaretter faldet drastisk, og i 2014 var det samlede salg faldet med hele 116.650.000 pakker, eller hvad der svarer til ca. 4,6 mia. kr.

I samme periode er salget af de nye elektroniske cigaretter steget og det er måske ikke så dumt.
E-cigaretterne udleder nemlig intet andet i atmosfæren end almindelig vanddamp, og forskåner således sine omgivelser for lugten af røg.

E-cigaretterne er dog ikke uden sine modstandere, og der foretages mange tests af dem og hvilke konsekvenser de måske kan have på deres brugere.

Men faktum er dog, at der indtil videre ikke er fundet noget belæg for, at kalde e-cigaretterne for mere sundhedsskadelige end de øvrige alternativer på markedet, der indeholder nikotin.

Forskellen er bare den, at e-cigaretter i modsætning til tyggegummi og plaster, rent faktisk giver brugeren den velkendte følelse af at ryge, og at den, som den eneste direkte cigaret-substitut, ikke nødvendigvis behøver at indeholde nikotin. Og dermed er e-cigaretten muligvis det potentielt sundeste alternativ til konventionel tobaksrygning.

e-cigaret_usb

Men lad os nu alligevel lige slå helt fast, at vi ikke opfordrer nogen til at starte med at hverken ryge eller dampe, som det hedder, når man bruger e-cigaret. Men som et alternativ til almindelig røg, synes e-cigaretten at være et ret ok kompromis.

E-cigaretter med nikotin er, af den danske stat, betragtet som et lægemiddel, og det kræver en godkendelse fra lægemiddelstyrelsen, at sælge nikotinholdige produkter her i landet. Der er foreløbigt ingen danske forhandlere af e-cigaretter, der har fået tilladelse til at sælge eller markedsføre e-cigaretter med nikotin. Men Danmark er ligeledes en del af EU, og så længe et produkt overholder sit eget lands regler, er der fri handel over grænserne, og det er derfor fuldt ud lovligt, at importere e-cigaretterne fra Tyskland, og sælge dem videre til danske kunder.

Der vil uden tvivl være mange delte meninger om e-cigaretter, men mon ikke det er bedre, lige at “dampe af”, fremfor at suge giftig røg ned i lungerne og gå rundt og lugte som et askebæger? Du kan selvfølgelig også prøve med et komplet rygestop gennem en app som Smoke Free.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − 6 =

No Comments Yet.