Elektronista LifeHack: Bliv mere produktiv med genvejstaster

3 Min læsning

Vil du gerne vide hvordan du slipper for at skrive hele din e-mail dagen lang, selvom hver evig eneste hjemmeside beder dig om at “indtast venligst din e-mail, så vi kan komme i kontakt med dig”? Læs med her –  for Elektronistas læser, Thomas, fra Frederiksberg, har svaret længere nede – til både iOS og Android.

Kender du godt det, at du for hver gang, du vil registrere en bruger-konto, på en eller anden hjemmeside, skal indtaste din e-mail og mange andre oplysninger? Mange webbrowsere (fx Chrome, Internet Explorer) har sågar et indbygget system, der husker dine informationer for dig, fordi det er dødtræls at indtaste dem hele tiden – specielt hvis du har en e-mail, der er “lidt” længere end den burde være, men hvad gør du, hvis du er på mobilen? Er der en måde, så du kun skal trykke på nogle få bogstaver, og så kommer din e-mail frem på tværs af dine apps?

Ja – det er der!

Vores skarpe læser, Thomas, der kommer fra Frederiksberg, har tippet os og fortalt, at du ved at oprette en genvejstast på din mobil, hurtigt kan få kopiret din e-mail, adresse eller “alt det, der er røvirriterende at indtaste på telefonen” ind i det pågældende tekstfelt.

genvejstaster ios8

 

Som i eksemplet herover, vil “@@”  (to snabel-a’er) blive erstattet af det, der er markeret som gråt  – i dette tilfælde er det min e-mail. På den måde sparer jeg en masse tid, når jeg skal oprette mig på forskellige hjemmesider. En anden idé kunne være at lave en genvejstats, der siger, at  “elektronista”, skal erstattes af Elektronista.dk – så beder man den om at rette en stavefejl (Fra lille til stort begyndelsesbogstav), og man får samtidig sat endelsen (.dk)  på, som kan være nyttigt.

Hvis du har en iPhone (iOS) kan du oprette dine egne genveje ved at gå ind i Indstillinger  > Generelt > Tastatur > Genveje > +

Har du Android som styresystem, skal du trykke på Indstillinger  > Sprog og input > Personlige > Tastatur og inputmetoder > Tekstkorrektion > Personlig ordbog (Bemærk: de nøjagtige anvisninger kan variere, afhængigt af mærke og model på din Android-telefon.)

Thomas har indsendt dette til os – har du også et godt LifeHack?

Et LifeHack er en genvej i hverdagen. Den slags tips, man glæder sig over at dele, fordi det bare har gjort ens eget liv  meget nemmere. På Elektronista har vi Danmarks digitalt mest begavede læsere, derfor vil vi så gerne høre fra dig, hvis du har et rigtig godt tip, som du mener andre læsere kan få glæde af.

Så har du et godt tip? Fortæl os hvorfor det er smart/nyttigt og inkluder også relevante links, dit fulde navn samt by og evt. dit Twitter-navn eller blogadresse. Tjek at vi ikke før har omtalt det, du vil anbefale. Send en kort tekst med dit LifeHack til mj@elektronista.dk med emnelinjen “LifeHack”.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen + 15 =

1 Comment
  • Charlotte
    november 8, 2014

    Hehe, elsker sådan nogle fiffige, små tips med stor hjælpe-effekt. Nu igang med min personlige ordbog. Takker :)