Android 5.0 Lollipop – det glæder vi os til

2 Min læsning

Telefon, tablet, ur, tv og din bil! Android har efterhånden sneget sig ind på en hel del af vores hverdagsting i den nyeste version af Android, der har fået navnet Lollipop.

Nyt design og nye features

En af de mest tydelige forskelle er udseendet. Android Lollipop har fået en ordentligt tur i make-over-maskinen i håbet om at gøre designet langt mere intuitivt. Det er simpelt, men fyldt af farver, skygger og lag på lag. Derudover kommer Android også til at se meget mere ens ud på tværs af enheder, for eksempel hvis du skifter mellem smartphone og tablet.

Se videoen for at få en fornemmelse af det nye design:

Bedre og mere tilpassede notifikationer

Notifikationer er blevet smeltet sammen med låseskærmen og har fået langt flere features. Det bliver muligt at svare på beskeder direkte fra låseskærmen, og du kan i højere grad indstille, hvilke notifikationer du vil have på skærmen. Notifikationerne bliver også mere intelligente, så Android lærer, hvilke notifikationer du prioriterer højest, for eksempel fra bestemte apps eller personer.

En ekstra fin lille detalje er, at når du sætter din telefon eller tablet til opladning, kan du se, hvor lang tid der er, til den er 100 % opladet.

Let at skifte telefon

Med Lollipop bliver det også nemmere at skifte, når du får en ny telefon. Det nye Tap & Go gør det nemlig muligt at overføre indholdet fra din gamle Android Lollipop-telefon til den nye via NFC.

Hvornår kommer opdateringen?

Nexus-Family

Udgivelsen af Lollipop afhænger af, hvilken telefon du har. Er du ejer af en Google Nexus 4 eller 5 vil du få den i løbet af november måned. Ejer du en Nexus 7 tablet fra 2013 og frem vil du også få Lollipop i november (Nexus 7 versionen fra 2012 vil ikke få Lollipop)

Køber du den nye Nexus 6 telefon, eller Nexus 9 tabletten, vil Lollipop være installeret i forvejen.

HTC One, HTC One M8, Samsung Galaxy S5 og LG G3 er også meldt klar til at blive opdateret inden året udgang.

Udover dem vil størstedelen af de nyeste HTC, LG, Samsung og Sony-telefoner blive opdateret til Android 5.0 Lollipop. Der er dog ikke givet en tidsramme for hvornår.

Læs meget mere om Android 5.0 Lollipop her.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 5 =

No Comments Yet.