Elektronista podcast #3 Thornings Techtur

2 Min læsning

Abonner på Elektronista podcasten på din yndlingspodcast app. Hvis du er på Elektronista Insider listen får du et ping, når der er nye programmer ude. Her får du også adgang til gratis trendrapporter.

“Hvornår stopper det eneste menneskes ytringsfrihed og støder ind i et andet menneskes menneskerettigheder og værdighed og selvfølgelig også sikkerhed”, spørger den tidligere danske Statsminister Helle Thornings Schmidt. Thorning Schmidt er en af de førende kræfter i det, som er blevet kaldt facebooks nye højesteret. Det såkaldte Oversight Board får til opgave at bestemme, hvad for noget indhold facebook skal censurere, og hvad for noget indhold, som skal blive liggende på platformen.

Det handler om, at facebook skal være en platform med ytringsfrihed, men samtidig ikke skal være en propagandamaskine for fake news og ekstremistisk indhold. Opgaven bliver ikke nem og Oversight boardet er allerede blevet kritiseret for at være facebooks nye røgslør. Et forsøg på at afhænde det etiske ansvar, og på at få det til at se ud som om, de tager deres samfundsansvar seriøst. Christiane Vejlø har talt med Helle Thorning Schmidt om hendes rolle i facebooks nye tilsynsråd, om at ændre prioriteter i en krisetid og om ansvar i en postcorona verden.

Læs mere om Oversight board.  
Følg Helle Thorning Schmidt på Twitter. @hellethorning_s

Støt Elektronista med en anmeldelse på iTunes.

Støt Elektronista ved at købe et unikt bæredygtigt Elektronista indkøbsnet. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + seven =

No Comments Yet.