Elektronista tester: Allerede nu er en Audi temmelig selvkørende

2 Min læsning

Elektronista kan næsten ikke vente på de selvkørende biler og nød derfor turen til Vestjylland i en Audi som (næsten) kunne klare kørslen på motorvejen selv. IMG_8259

Audi laver nogle smukke biler. Og med mottoet “Vorsprung durch technic” forventer man jo altid lidt ekstra til nørderne. Med en tur til Vesterhavet i en Audi A4 Avant 1.4 TFSI med 7 trins s tronic-gear blev jeg ikke skuffet.

På motorvejen blev jeg hurtigt fan af funktionen laneassist. Jeg lagde først mærke til at bilen også havde en holdning til, hvordan jeg skulle køre, når jeg prøvede at skifte bane på motorvejen. Der var en lille smule modstand. Bilen hjalp mig med at holde mig i min bane. Den forhindrede mig ikke i at skifte bane, men når jeg bare skulle lige ud og f.eks. havde fartkontrol slået til, så kørte bilen næsten selv. Jeg prøvede at holde næsten umærkeligt på rattet, og oplevede bilen følge sving i vejen og selv rette ind midt i banen. Bilen er dog ikke interesseret i at man ikke er opmærksom som bilist, og mærker den man slapper lidt for meget af så får man  beskeden “Please take over stearing”. IMG_8310

En anden funktion som bringer Audi tættere på at blive selvkørende er køassistenten, som i tæt trafik holder afstand og tilpasser tempo. Går køen helt i stå holder bilen også stille. Og i høj fart var jeg i det hele taget også ret glad for en lille rød lampe, som blev tændt, når afstanden til den forankørende bil blev lidt for kort. Bilen mindede mig om hvad der er fornuftig kørsel. På motorvejen fortæller dashboardet også hele tiden hvilken hastighed jeg må køre. Utrolig praktisk når det jo svinger mellem 110 km/t og 130 km/t og man ikke altid lige ser skiltningen.

Bilproducenterne gør lige nu alt for at effektivisere deres biler så det bliver nemmere og sikrere at være bilist. Vi kommer til at se alle mulige former for assistance indtil den selvkørende bil er en realitet. Og ja det er bestemt også et plus at bagagerummet i Audien er gigantisk, at sæderne er utrolig behagelige og at designet helt vildt smukt og gennemtænkt.

Audi-bagagerum

Jeg har ingen problemer med at bilen er med til at overtage nogle af beslutningerne under kørslen. Jeg har grundlæggende meget mere tillid til teknologien end til mennesker som nemt lader sig distrahere. Altså så længe bilen ikke bliver hacket…

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + 5 =

1 Comment
 • Skrotpriser
  november 16, 2017

  SKROTPRÆMİE
  HØJESTE SKROTPRÆMİE KØBENHAVN

  Skrotpræmie bil, Lad være med at bruge penge på en gammel bil, kom af med den
  http://skrotpriser.com/skrotpraemie.html
  hurtigst muligt. Skrotpræmie bil, skrotbiler, højeste skrotpræmie, brugtbil købes

  Vi udbetaler Skrotpræmie bil i København, og ligeledes i hele landet.

  Vi er søde og rare samt profesionelle.

  Vi udbetaler skrotpræmie ford

  Vi udbetaler skrotpræmie mazda

  Vi udbetaler skrotpræmie honda

  Vi udbetaler skrotpræmie toyota

  Vi udbetaler skrotpræmie mercedes

  Vi udbetaler skrotpræmie kia

  Vi udbetaler skrotpræmie audi

  vi udbetaler skrotpræmie til enhver bil