EPIC MICKEY – MUSEN DER VILLE VÆRE EN HELT IGEN

4 Min læsning

Af Mikkel Winther

Jeg har aldrig rigtig haft det samme forhold til Mickey Mouse som med Anders And. Den kære rapand har været folkeeje siden det første Anders And blad kom i handlen, og sådan har det været for mine forældre, for mig og helt sikkert også for den kommende generation.

Disney har været lig med Anders og Andeby. Men sådan er det ikke i resten af verden, hvor den gæve mus hersker, og er Disneys helt egen maskot.

Mickey Mouse – Historiens mest succesfulde uheld

Men det som få ved er, at der er en spændende historie bag tilblivelsen af musen vi alle kender. Han var faktisk en nødløsning lavet af Walt Disney efter at rettighederne til firmaets oprindelige maskot, Oswald The Lucky Rabbit, blev overleveret til Universal Pictures efter nogle kontraktforhandlinger gik galt.

Manden der fik en næsten umulig opgave: “Gør Mickey Mouse relevant igen”

Mickey Mouse blev skabt som et hurtigt alternativ mens Disneys advokater kæmpede for at få Oswald tilbage i stalden. Det skete bare først 80 år siden senere, og til den tid var Mickey Mouse verdens mest velkendte tegnefilmsfigur. Så nu stod Disney med firmaets oprindelige maskot, som nu skulle introduceres som var han en helt ny figur-

At få muligheden for, at bringe Oswald tilbage til i stalden var en stor grund til, at jeg valgte at lave dette Mickey spil til at starte med!” fortæller en meget entusiastisk Warren Spector i et interview jeg lavede med ham op til udgivelsen af det andet spil i Epic Mickey serien.

En tung arv at løfte
Warren Spector er et navn der for de meget spil-interesserede vil vække stor ærefrygt. Spector har arbejdet på nogle af de mest indflydelsesrige spil de sidste tyve år, og er blevet hyldet i spilbranchen som værende en af de vigtigste personer i industrien. Og så er han en gigantisk Disney-nørd, hvis kontor er fyldt til randen med alskens Disney merchandise.

Det faktum at Disney tænkte, at et spil ville være det perfekte sted at bringe Oswald tilbage fortæller alene, hvor stor spilkultur er blevet nu om dage. Og at jeg nu i Disney Epic Mickey 2 har fået muligheden for at give Oswald en stemme for første gang i Disneys historie er fantastisk! Det er overvældende cool!

For i Epic Mickey 2 taler alle, og for første gang i historien snakker Oswald også. Faktisk så synger alle figurerne for det meste, præcis som i en tegnefilm bryder figurerne ofte ud i sang, og når Den Gale Professor synger historien er det ligesom at sidde i biografen og se en god Disney film. Selv de danske stemmer er af en høj kvalitet. Det er tydeligt hvordan Warren Spector og hele hans hold af udviklere virkelig elsker Disney, da der overalt i spillet er en masse små og store referencer til film og andre eventyr som Mickey har været på.

“Jeg vil ikke huskes som ham der ødelagde Mickey Mouse!”
Men at gøre Mickey Mouse relevant, og til en klassisk helt der tager ud på eventyr har ikke været en nem opgave. Henover de sidste ti år er Mickey blevet mere og mere fokuseret på læring og leg via Disney Channel og deres “Lær at tælle med Mickey” programmer. En udfordring der har været ekstra stor for Warren i Skandinavien, hvor vi jo ofte forbinder Disney med Anders And. Noget som Warren også har været meget opmærksom på:

Lad mig sige med det samme, at jeg ELSKER Anders And, og jeg synes det er fantastisk han er så stor i Skandinavien, især fordi det er så anderledes end resten af verden. Og så er min yndlings Disney person faktisk Onkel Joakim, og jeg drømmer om muligheden for at lave et spil med ham en dag.

Men det føles fantastisk at bringe Mickeys fokus tilbage mod at være heltemodig. I gamle dage havde vi jo Floyd Gottfredson, der måned efter måned lavede det ene efter det andet store eventyr med Mickey og hans venner.

Det var den Mickey vi ville vise i vores spil, og det var et stort ansvar at give ham sin gamle identitet tilbage. Heldigvis har nye, såvel som gamle, Disney fans reageret positivt indtil nu, og heldigvis for det. Jeg vil ikke huskes som ham der ødelagde Mickey Mouse!

Men Warren Spector har intet ødelagt. Han har derimod løftet Mickey op til heltestatus, og givet dig nøglerne til Mickeys fremtid. I Epic Mickey 2 er du nemlig udstyret med en magisk pensel, som enten kan male ting frem i verden eller slette dem. Afhængig af hvad du gør, og hvordan du bruger penslen til at løse opgaver for andre vil det påvirke hvordan alle figurer ser Mickey og om han er en godmodig helt der ofrer sig for alle, eller helten der gerne knuser et par æg på vejen til sejr.

Mickey er ikke alene på eventyr, for denne gang er Oswald med ham i en kamp mod det onde. Oswald er udstyret med en fjernbetjening, der gør ham i stand til at skyde strøm efter fjenderne, og svæve gennem luften. Det giver helt unikke muligheder til begge personer, og hvis du spiller spillet sammen har i hver især forskellige opgaver og evner. Det gør at der faktisk skal samarbejdes og kommunikeres for at få succes, noget der i sig selv er utroligt forfriskende.

Disney Epic Mickey 2 er et spil jeg varmt kan anbefale til store og små. Det er et spil, der fungerer godt, hvis forældrene savner et spil at spille med deres børn, eller hvis to søskende skal underholdes på samme tid.

Spillet kan købes i butikkerne nu, og fås til Xbox 360, Playstation 3, Wii og Wii U.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × one =

No Comments Yet.