Art tech tuesday: Er Ai kunstens fremtidige partner?

2 Min læsning

Har digital kunstig intelligens noget som helst at gøre på en scene med levende, svedende biologiske mennesker? Ni dansere og én maskine sættes i stævne i et moderne danseværk. En forestilling, der undersøger de menneskelige konsekvenser ved kunstig intelligens og teknologiens magt. Se præsentationen fra Pontus Lidberg og debatten med filosoffen Jacob Busch herunder.

Vi afholder Art tech tuesdays hver første tirsdag i måneden. Du kan deltage gratis. Næste talk om Fake Art er tirsdag den 3. Marts kl. 15. Tilmeld dig her.

Dansk Danse Teaters forestilling, Kentaur, handler om den kunstige intelligens “David” som er skræddersyet til forestillingen og vil interagere live med danserne på scenen. Den påvirker tilblivelsen af værket på forskellig vis, og er blevet fodret med data om græske tragedier, som betyder at David kan udvikle helt nyt plots, og at forestillingerne vil være forskellige fra gang til gang.

“David” vil komme med forslag til koreografisk komposition dannet ud fra flere forskellige dataset blandt andet planeters bevægelser i universet, fugle der flyver i formationer og ikke mindst bevægelsesmateriale indsamlet ved, at dansere har haft sensorer på.  Samtidig er David også en karakter i selve forestillingen, der kan simulere samvittighed, følelser og intentioner Det er ikke decideret en robot, men legen med teknologi. 

Den nyskabende forestilling er en ambitiøs kunstnerisk satsning præsenteret af Dansk Danseteater, Den Kongelige Ballet, Festival Oriente-Occidente i Italien og Théâtre National de Chaillot. 

Art Tech Tuesday er en serie gratis talks om mødet mellem kunst og teknologi. Vejle Kommune, Vejle Musikteater og AI innovation house står bag og Christiane Vejlø er vært på serien. Læs mere her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + 2 =

No Comments Yet.