FØLGER BANG OG OLUFSEN MED TIDEN?

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

De har eksisteret i 85 år men de seneste har været hårde for hæderkronede B&O. Formlen med vanvittigt dyrt designerelektronik rimer ikke på finanskrise og en teknologisk udvikling, der gør at f.eks. fladskærme hurtigt bliver forældede. Men hvad mener Bang og Olufsen selv om den sag?

Jeg var forbi flagskibsbutikken på Kgs. Nytorv for at kaste et blik på det imponerende Beovision 4-85. Ikke mindre end gigantisk, plamaskærm med fuld HD og overbevisende 3D med aktive briller (briller med indbygget teknologi som kræver batteri, i modsætningen til passive 3D briller). Men hvorfor bliver man altid udsat for rafting/sejlskibe og dykning, når der skal laves demo af 3D? Det er jo til at blive helt søsyg af.

Hvis du lige har en halv million til overs, så kan du her få dig en meget luksuriøs hjemmebiograf. Fjernsynet er montoret på en motordrejestand, så det kan hæves og sænkes og vippes til siderne og skærmlyset indretter sig efter omgivelserne. Produktchefen indrømmede, at det solgte bedst i udlandet (Rusland, mellemøsten og USA).

Jeg spurgte på twitter, om der var nogle spørgsmål til B&O, nu jeg var der. Spørgsmålene gik direkte videre til Kommunikationsdirektør Tommy Jakobsen. Se filmen herunder.

Hvordan har du det med B&O? Er det kvalitet som er pengene værd? Design som ser smukt ud i stuen? Lyd som slår alt andet? Eller er tiden løbet fra konceptet?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + fourteen =

1 Comment
 • Lars Sommer, SommerCPH
  juni 22, 2011

  Jeg er blevet en B&O sucker, og ville håbe jeg havde råd til netop BeoVision 10, og måske et lille BeoVision 6 stående i soveværelset på fod. Designet er jo fantstisk.

  BeoSound 8 rocks – bedste lyd, men ganske dyr dog. Men den er fantastisk – også til prisen. Hvid med sorte fronter står her og pryder bordet. Skulle jeg pive så er det blot at den er lang tid om at lade iPad op – både iPad 1 og 2. Den – mit eneste B&O produkt – er jeg meget glad for!

  BeoVision 10 er en fantastisk skærm, og igen, lyd osv. er jo fantastisk, design og kvalitet er i top.

  Mht. at skifte bil vs. fjernsyn ud, så kender jeg flere som fortsat har fladskærme af første generation, og som har skiftet biler ud flere gange imens. Indtil vi for alvor for hul på HD bølgen, som de nye B&O jo også understøtter – så kan jeg næsten ikke se hvad en BeoVision 10 ikke skulle kunne klare. DR skifter jo ikke deres kameraer ud hvert år heller, og selv på mit aldrende Sony KDL-40W4000 skærm, som vel sagtens er oppe på omkring 3 år, så står den ikke til udskiftning foreløbig heller.

  Mine forældre har skiftet begge deres biler ud to gange i samme periode som de har deres aldrende Samsung fladskærm (som var en entrylevel 40″ til 7999 for de 4-5 år siden de købte den).