FANTASTISK ONLINE LEGOLEG- OGSÅ TIL VOKSNE

2 Min læsning

Af Danni Kirstine Skou

Hvis du ikke kan få dig til at lege med juniors Lego-klodser i smug, så er der godt nyt. Med Chrome-browseren har du nemlig mulighed for, at boltre dig som ægte klodsmajor med Build.

Lidt Elektronista leg med Lego

De fleste kan sikkert tænke tilbage på en barndom, hvor Lego var topmålet af kreativitet og leg i et herligt miks. Set i lyset af, at mere og mere flytter ind på nettet, er det derfor ganske naturligt, at det nu også er muligt at lege med de famøse klodser her.

Den online Lego-oplevelse sparkes i gang med et overblik over Australien via Google Maps, hvor man kan vælge at gå på opdagelse i andres byggerier eller starte sit eget. Selve navigationen er ret intuitiv, og går efter lidt tilvænning uden problemer, når klodserne skal drejes, slettes eller have ændret farve. Når du har bygget noget, bliver det efter godkendelse af LEGO synligt for alle, og du kan også dele din klodskreation med dit netværk på Google+ eller kopiere et direkte link.

Desværre oplevede undertegnede flere gange, at Build crashede, hvilket betyder, at byggeriet går tabt. Der gemmes ikke undervejs – ret demotiverende. Desuden er det ikke muligt at ændre i færdigkonstruerede ting, så det er med at marinere hjernen i lidt overvejelser (og måske lave et screenshot) inden du trykker “publish”.

Undertegnede var først en anelse skeptisk, fordi den oprindelige Lego-oplevelse i høj grad forbindes med et fysisk feel, der går tabt, når oplevelsen bringes online. Alligevel er det slående, hvor meget tid man faktisk kan få brugt på Build. På visse punkter minder det om The Sims og Minecraft, hvor timerne snildt kan løbe et halvmaraton mens man bygger. På den måde er det nydelsesfuldt tidsfordriv – og så er det altså lidt hyggeligt at se, hvor kreative folk rundt om i verden er!

Hvad synes du om Build? Er det en gedigen tidsrøver eller foretrækker du stadig at tiltuske dig lidt tid med juniors Lego?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × three =

2 Comments
 • AB
  juli 6, 2012

  Kære Elektronista
  Tak for altid skøn inspiration.
  Jeg har netop forsøgt at finde Build i app store uden held og kom til at tænke på et forslag – kunne I ikke evt. vise, hvordan app’en ser ud i søgefunktionen i app store (altså det lille app-ikon), når I anbefaler apps? Så er man sikker på at finde den rigtige.

 • Danni Kirstine Skou
  juli 16, 2012

  Hej AB, beklager det lidt sløve svar – der er gået en anelse ferie i den :) Du kan finde Build gennem linket under første billede, jeg har lige for nemheds skyld pastet det her: http://www.buildwithchrome.com/static/map

  Go’ fornøjelse og tak for de pæne ord! :)