FILM PÅ ITUNES OG APPLE TV BOKS- PÅ DANSK

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Nu kan du endelig se iTunes film på både computeren, iPad, iPhone og dit fjernsyn. Apple tv boksen kommer til Danmark.


Som en den af projektet Den Ultimative TVstue har jeg  købt Apples tv boks og gavekort til iTunes i USA, så jeg kan leje film på amerikansk iTunes. Nu er både boksen og filmtjenesten kommet til Danmark, så du slipper for at tage turen over Atlanten.

Hvis du allerede har en konto til iTunes har du måske lagt mærke til, at der nu også bliver tilbudt både filmsalg og udlejning. Du kan f.eks. købe en downloaded film i HD kvalitet til 169 kr. eller leje/steame den i almindelig kvalitet til 39 kr.

Du kan godt se film på din computer, men vi kan vel godt blive enige om at sofaen er bedst indrettet til en rigtig god filmaften. For at få dine iTunes film over på dit fjernsyn skal du bruge en Apple TV boks. Den kan du nu købe i Danmark, hvor den ikke kommer til at koste mere end 830 kr.

Apple tv boksen er en lille og iøvrigt meget elegant sort boks med meget høj lækkerhedsfaktor. Den kan du med andre ord roligt have stående fremme i stuen ved siden af dit tv. Den danske Apple tvboks giver dit tv adgang til internettjenester som iTunes (det vil sige du får både musik og film over på fjernsynet), Youtube og Vimeo. Tjenesterne er selvfølgelig pakket ind i Apples vanlige pæne look og brugervenlige betjening.

Med den danske Apple TVboks får du dog desværre stadig ikke adgang til alt det indhold amerikanerne får med deres Apple tvboks. F.eks. filmabonnementstjenesten Netflix. Det handler selvfølgelig om rettigheder and don’t even get me startet! Det siger sig selv, at det er svært at forhindre folk i at bruge ulovlige tjenester, så længe de ikke kan få lov at betale for det de gerne vil se.

Men med Apple tvboksen og film på danske iTunes er vi lidt tættere på noget godt. Men filmudvalget er desværre stadig begrænset. For at få de nyeste film skal du stadig oprette amerikansk iTunes, og hvis du vil vide mere om det og hvordan du også får tjenester som Netflix og Hulu på dit tv, så se Elektronista guiden til Den Ultimative TVStue.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + 1 =

2 Comments
  • andershauch
    oktober 4, 2011

    apple tv boxen (atv2) er superlækker :-) Men det er synd, priserne ikke er som de amerikanske… 39 eller 49 kroner for at leje en film er simpelthen for meget – i den amerikanske er prisen enten 3,99 eller 4,99 dollars… Så min er stadig på US indstillinger, hvilket jo bare er ærgerligt, da sådan noget som danske undertekster ikke er understøttet…

  • Philip
    april 22, 2016

    you should watch on USA iTunes the cost will be cheaper