Forårets 5 bedste spil

9 Min læsning

Selvom foråret er kommet, er der ingen undskyldning for ikke at hygge sig med en masse gode spil. Vi har lavet en guide til de bedste spil lige nu, og her finder du alt fra et sublimt piratspil, det underligste (og måske bedste) Pokémon-spil i flere år, Far Cry-seriens højdepunkt og meget mere.

Udlev din indre pirat med Sea of Thieves

(Sea of Thieves fås til Xbox One og PC. Spillet kan enten købes som normalt, eller som en del af Microsofts Game Pass service, som er et Netflix lignende månedligt abonnement med fri adgang til det og mange andre spil)

Sea of Thieves er bygget til at fortælle fantastiske historier. Uanset om du sejler havet rundt alene i et lille skib eller rejser afsted med tre venner på en kæmpe galeon, så er det altid fyldt med gode historier og oplevelser.

Historierne og det fællesskab, du får med dem, du sejler rundt på havene med, er essensen i spillet. Spillet tager udgangspunkt i en række forskellige missioner, du kan samle op rundt omkring på øerne i spillet. Missionerne kan være alt fra at fragte gods fra den ene ø til den anden eller jagte skeletpirater på forskellige øer. Men opgaverne i spillet er bare en undskyldning for at komme ud på det åbne hav og opleve noget nyt.

Du er aldrig alene på havet. Andre spillere og deres skibe dukker op af og til. Du kan selv vælge, om du vil lade dem være, plyndre dem eller bare spille lidt musik, når I sejler forbi hinanden.  Det kan være at et søuhyre angriber midt i det hele, og alle piraterne er nødt til at samarbejde for at nedlægge det, eller en storm pludselig rykker ind, og det bliver en kamp mod naturen frem for fjendtlige pirater.

Det hele sker dynamisk og tilfældigt i Sea of Thieves, og det gør at hver eneste rejse ud på det åbne hav kan resultere i en masse forskellige oplevelser. Der er dog også et fundament for at du bare kan være fjollet sammen med dine venner. Uanset om det er drikke jer fulde i spillet, skyde jer selv ud af kanoner eller noget helt trejde, så opfordrer Sea of Thieves konstant til nye oplevelser.

Sea of Thieves er et spil der afgjort fungerer bedst sammen med venner. Spiller du det alene, kan brønden hurtigt løbe tør for ting at give sig til, og spillets mange tilfældige elementer fungerer bedst i konteksten af et skib fyldt med venner, hvor kommunikation er essentiel. Men spiller du det sammen med venner, er det et helt utroligt spil. Det er proppet med unikke øjeblikke, der giver nogle gode historier at fortælle lang tid efter, at spillet er slukket, og det er ligesom at være barn og tage på eventyr et fremmed sted og lade tilfældighederne råde over, hvordan legen skal udvikle sig.

Det er et perfekt spil at hænge ud med sine venner i, og et spil der i høj grad belønner dig med timevis af underholdning, hvis du går med på dets leg.

Det første Kirby-spil til Nintendo Switch er et af seriens bedste

(Kirby: Star Allies fås til Nintendo Switch)

Kirby-spillene er fast inventar på Nintendos forskellige maskiner, og det første Kirby-spil til Nintendo Switch piller ikke meget ved seriens fundament, men leverer i stedet et klassisk Kirby-spil fyldt med sjov.

I spillet rejser du som Kirby igennem en masse forskellige baner, hvor du bruger Kirbys særlige evne til at spise en fjende og derigennem kopiere dens evner. Så hvis du spiser en ridder, får Kirby et sværd. Hvis Kirby spiser en troldmand, kan han sende ildkugler afsted mod fjender og så videre. I Star Allies bliver Kirbys evne til at spise og kopiere fjender dog suppleret med en helt ny fynktion: At gøre fjenderne til dine venner.

Kirby kan nemlig kaste et såkaldt venskabshjerte efter fjenderne og forvandle dem til en makker, der følger efter dig i spillet og hjælper med at slås og løse opgaver.

 Møder du fx objekter med ild i, kan du kun slukke for ilden, hvis du har en makker på dit hold, som kan skyde med vand. Ved at bruge de nye venner og deres evner til at løse gåder i spillet, bliver det pludselig nødvendigt at træffe en række strategiske valg i forhold til, hvem du vil have med dig på eventyr. Det er ikke bare at finde de fjender, du bedst kan lide og gøre dem til dine venner. Der skal også gøres overvejelser om, hvordan du får et afbalanceret hold til at løse de forskellige opgaver, du bliver stillet over for.

Resultatet er et Kirby-spil, som med en meget simpel idé bygger videre på seriens stærke fundameneter. Der er stadigvæk spændende platformsbaner, sjove udfordringer, farverige baner og en masse hyggelig underholdning. De nye idéer i spillet er dog med til at hæve det op fra “bare endnu et Kirby-spil” til at være et forfriskende anderledes Kirby-spil, der er perfekt til store og i særlig grad de mindre i huset.

Ni no Kuni 2 er som taget ud af en eventyrsbog og er et fortryllende sjovt rollespil

(Ni no Kuni 2 fås til Playstation 4 og PC)

Velkommen til Ding Dong Del. Et magisk eventyrunivers, hvor den lille prins Evan meget snart skal krones og være konge af hele landet. Lige indtil at de onde rotter gør oprør og kupper kongeriget.

Nu skal du hjælpe Evan tilbage til tronen og besejre de onde rotter ved at bygge et endnu større kongerige og opbygge en kæmpe stor hær, så du kan tage det hele tilbage igen. Historien i Ni no Kuni 2 er meget simpel, men præsentationen af hele eventyret gør, at det føles som en levende børnebog, og det er svært ikke at blive forelsket i fortællingen.

Men det er selve spildelen, der er det bedste ved Ni no Kuni 2. Der er en masse forskellige ting at give sig til. Når Evan og hans slæng af helte er ude på eventyr, har du direkte kontrol over dem i de mange kampe mod de monstre, I møder. Her kan du løbe rundt, svinge dit sværd, kaste med magi og opleve et meget actionfyldt spil.

Når du er tilbage fra eventyr, skal du planlægge udvidelsen af dit kongerige med nye bygninger, tilflyttere og generelt sørge for, at det udvikler sig til det kongerige, du har brug for. Det tredje element i spillet, er de store krige, hvor din egen hær møder fjendens. Her har du kontrol over kæmpe store grupper af soldater, som du sender i krig mod fjenden.

Der sker rigtig meget i Ni no Kuni 2, og det er meget imponerende, at spillet formår at gøre alle delene sjove og interessante at engagere sig i. Uanset om du løber rundt i skumle grotter på jagt efter hemmeligheder eller planlægger at bygge et nyt bageri til dit kongerige, så formår spillet hele tiden at vikle det hele sammen på en meget tilfredsstillende måde samtidig med, at du følger udviklingen henimod at tage tronen tilbage.

Ni no Kuni 2 er et anderledes rollespil, og de mange forskellige stilarter, det rummer, giver en konstant bølge af friske pusts, der sikrer rigitg mange timers underholdning.

Sherlock Holmes og Pokémon mødes i unik og skøn forening i Detective Pikachu

(Detective Pikachu fås til Nintendo 3DS)

Detective Pikachu er et spil med en absurd præmis. Du spiller den unge dreng Tim, der skal samarbejde med en talende Pikachu klædt ud som Sherlock Holmes, der taler med en dyb stemme og elsker at drikke kaffe for at løse en mordgåde.

Det er absurd, fjollet, og det fungerer perfekt i Detective Pikachu. Spillet tager sin absurde præmis fuldkommen seriøst, og det gør at inden for kort tid er du helt solgt på at hjælpe Tim og Pikachu, finde ud af hvorfor Tims far er forsvundet, og hvem der står bag. Det hele præsenteres med en overflod af stil, charme og selvsikkerhed, der gør det til ikke bare et fantastisk detektivspil, men også et af de bedste Pokémon-spil nogensinde.

I jagten på at løse mysteriet kommer du og Pikachu til at vride jeres hjerner i alt fra laboratorier til at regne ud, hvem der lyver og kender til sandheden bag Tims fars forsvunden. For at komme igennem hvert af spillets 13 kapitler gælder det om, at løse gåder eller finde nye spor, der peger Tim og Pikachu i retningen af, hvad der er sket med Tims far. Hver episode har deres egen lille struktur, hvor nogle kræver du sammenligner spor, anklager folk, der lyver, mens andre kapitler fokuserer mere på at lære mere om Pikachu og Tims fortid.

Detective Pikachu kommer ikke til at vride din hjerne med dets gåder og mysterier, men det er et underholdende spil, der har en masse at byde på udover den umiddelbare fascination af universet og præmisset. Hele oplevelsen er utroligt charmerende med en spændende historie og sjove opgaver. Selvom det på overfladen ligner noget, der mest er de for mindste, så er der også en masse underholdning at finde for de større.

 

Far Cry serien når et nyt højdepunkt i dets femte afsnit

(Far Cry 5 fås til PC, Xbox One og Playstation 4)

Far Cry-serien har aldrig aldrig været bange for at tage chancer. Det er en serie, der med hver udgivelse har prøvet noget nyt og sendt spilleren til det ene mere eksotiske sted efter det andet.

Men alt det stopper med seriens femte udgivelse. De eksotiske lokationer og ikke-vestlige kulturer er skiftet ud med amerikansk klippelandskab i hjertet af Montana. Her leverer Far Cry 5 ikke bare et brag af en actionspil, men også sylespids kritik af USA’s fanatiske forhold til våben og religion.

Spillet starter ombord i en helikopter, hvor du som den nyansatte politibetjent i Hope County er sammen med en håndfuld andre betjente er på vej hen til at arrestere John Seen – lederen af en religiøs kult. Forsøget på at fange ham går hurtigt galt, og resultatet er, at kulten får bekræftet deres dommedagsprofeti og dræber alle, der i deres øjne ikke er udvalgte.

Igennem hele spillet kæmper du imod de religiøse fanatikere, mens du stile og roligt begynder at tage områder tilbage og frigøre de lommer af modstandsbevægelser,der er. Det hele gøres på vanlig vis ved at skyde alt omkring dig.

Et af seriens varemærker er graden af frihed i spillet, og den lever i absolut bedste velgående her. Hver mission, eller område som kulten kontrollerer, er en lille rubriksfirkant, som du kan skrue og dreje på, indtil det hele går op i en højere enhed. Uanset om du vil snige dig ind på fjendens områder, blæse ind af hoveddøren med en bil eller bombardere dem fra luften, er det alle sammen valide måder at gøre tingene på. Det bliver samtidig fulgt til dørs af spillets hang til kaos og tilfældige elementer, der gør, at alle planer ryger ud af vinduet. Uanset om det er en tilfældig lastbil med fjender, der tilfældigvis kommer forbi, eller en bjørn der kommer ned fra bjergområdet og skaber vild panik ved at angribe både venner og fjender.

Far Cry 5 føles som kulminationen på alt, hvad Far Cry-serien har arbejdet hen imod de sidste ti år. Alt hvad der har været kedeligt eller ikke optimalt fra de forrige spil, er skraldet væk eller raffineret. Resultatet er et exceptionelt Far Cry-spil, der er sjovt fra første øjeblik, fyldt med meningsfulde missioner med masser af substans og en verden proppet med interessante oplevelser.

Du må simpelthen ikke gå glip af Far Cry 5.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 1 =

No Comments Yet.