Forårets bedste spil: MC-Zombie-action og absurd blodbad

4 Min læsning

Elektronistas spilekspert anbefaler forårets to bedste spil:
Zombie-spillet Days Gone og Mortal Kombat 11 med masser af blodige slåskampe.

Days Gone severer motorcykler og zombier i skøn forening
Days Gone fås til Playstation 4

Dommedag kom og gik. Zombierne kom og overtog og udryddede størstedelen af menneskeheden. Også naturskønne Oregon i USA blev overrendt af monstrene, og i actionspillet Days Gone udforsker du en verden, to år efter udryddelsen. En verden, hvor zombierne er blevet en dødelig hverdagsrealitet.

Som bikeren Deacon kører du rundt i Oregon på din motorcykel og hjælper enklaver af overlevende mennesker. De har måttet kæmpe mod zombierne, der kommer ud af deres huler om natten, og mod rivaliserende grupper, der vil have det hele for sig selv.

Days Gone er et fantastisk actionspil og at køre på motorcykel gennem Oregons smukke natur er vidunderligt, også selvom skønheden hurtigt kan blive afbrudt, når flere hundrede zombier pludselig jagter dig. Som en af de få overlevende efter dommedag er du nemlig ikke en superhelt. Du er svag, og hvis du ser en horde af zombier, gælder det som regel om at komme langt væk. Selv en håndfuld zombier kan udgøre en reel trussel, især hvis du bliver fanget ude i ødemarken midt om natten og er ude af stand til at orientere dig om hvor zombierne angriber fra.

Men når kampen mod zombierne endelig skal kæmpes, har du massevis af værktøjer til rådighed, og det er i fleksibiliteten af, hvordan du angriber fjenden, at Days Gone virkelig stråler. Det er kreativt, friskt og fyldt med frihed til at gøre præcis, som du vil.

Historien i Days Gone er interessant at følge, fordi den modsat de fleste zombiespil ikke handler om at redde verden. Der er ingen kur, der er ingen store planer om at redde jordens befolkning. I stedet handler det om Deacon, hans desperate forsøg på at overleve i en verden, der kun kender til vold og loyalitet. Det er en verden, hvor kynismen har sejret, og hver gang nogen udviser empati eller medfølelse, resulterer det i død og ødelæggelse. Det er på mange måder et trist spil, for der er ingen stor forløsning eller “feel good”-oplevelse for enden af historien. Det er bare en fortælling om en håndfuld mennesker fanget i en verden, der kun vil dem ondt.

Selvom Days Gone bruger zombier som den primære fjende, så er det faktisk et ret unikt spil. Der er ingen andre spil, der blander den vidunderlige natur med den brutale trussel som zombierne udgør. Kampene mod fjenderne er altid fyldt med nye twists, og Days Gone er et enormt spil, der vil tage dig uger/måneder at komme igennem. Hvis du har brug for et spil at fortabe dig i gennem hele sommeren, så er Days Gone et sublimt bud.


Den ikoniske Mortal Kombat-serie er tilbage med et nyt blodigt kapitel

Mortal Kombat 11 fås til PC, Xbox One, Playstation 4 og Nintendo Switch

Mortal Kombat er en af de ældste og nok mest blodige spilserier, der findes. Serien, hvor to personer slås til døden, har været omdrejningspunktet for flere retssager i USA om, hvorvidt spil skal sælges på ligefod med porno, om de ødelægger børn og er et problem for samfundet. Den kritik har Mortal Kombat-serien altid svaret på én måde: Skruet mere op for den overdrevne vold, gjort den mere karikeret og hele tiden gjort det så absurd blodigt, at det drypper med lige så meget ironi, som det drypper med blod.

Den regel er ingen undtagelse med Mortal Kombat 11, hvor Tom & Jerry-agtig vold umiddelbart fylder alt. Men bag det overdrevne og absurde blodbad, gemmer der sig et yderst kompetent kampspil med enorm dybde og masser af underholdning

For så snart Mortal Kombat 11 har chokeret dig med dets “se lige hvor voldelige vi kan være”, så byder spillet også på substans. Hver af de 25 personer, du kan spille som, har et bredt udvalg af angreb og forskellige stilarter. Det tager mange timer at lære hver af dem at kende og takket være spillets dybdegående hjælpemidler, så kan både nybegyndere og proffer hurtigt få styr på spilets mange nuancer. Og der er ikke kun mange forskellige personer, du kan spille som i Mortal Kombat 11, der er også utrolig meget at give sig til.

Hvis du har lyst til at spille alene, så er der en gennemført lækker historiedel og masser af træningsmuligheder, og så er der selvfølgelig også muligheden for at gå online og kæmpe mod andre. Du kan også invitere folk med over i sofaen og spille side om side.

Der er spandevis af indvolde og blod i Mortal Kombat 11, men lad dig ikke narre: Det er ikke en joke, for bag det overdrevne og useriøse gemmer der sig et dybt, komplekst og utroligt godt kampspil, der sagtens kan hamle op med genrens titaner som Street Fighter og Tekken.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five + 16 =

1 Comment
  • candy pinky
    september 5, 2019

    Ac market is a comparative application like Google Play store. In any case, you will get all the applications in the Ac Market in Cracked, Tweaked and Hacked variant.
    https://acmarket.xyz/