Forstå fremtiden- Hvad betyder eksponentielt vækst for dig?

2 Min læsning

I 2045 overstiger computeres intelligens den menneskelige. Eller gør den? Hvad betyder det at teknologien udvikler sig eksponentielt i en hastighed, så vi mennesker næsten ikke kan følge med? Programmets gæster og forfattere til bogen Forstå Fremtiden- Hvad betyder eksponentiel acceleration for dig? Anders Hvid og Jannick B. Pedersen mener vi har bedre muligheder for at forudse fremtiden og nogle bud på hvad der kommer til at ske og hvad vi skal gøre for at indrette os bedst muligt. Begge har de besøgt Singularity University i Californien. Lyt til dette og tidligere programmer her eller hent som podcast.

1 mio danskere mangler på digital post

Danskerne over EU gennemsnit som digitale borgere

Videnskabmanden Stephen Hawkins er kommet på Facebook

Yngre læger forudser lægemangel- (men Anders mener slet ikke der bliver brug for så mange i fremtiden)

Lamme rotter lærer at gå

Ugens Appbefaling

Anders- hjernetræning

Jannick- jawbone fitness

Den første myte om eksponentiel vækst
Da den indiske matematiker Sessa opfandte det spil vi nu kender som skak da gik han til kongen og præsenterede spillet for ham. Kongen blev så ovenud begejstret at han lod opfinderen selv nævne prisen på det nye vidunder. Sessa sagde, at han ville gerne have ét hvedekorn på det første felt på skatbrættet. Herefter en fordobling for hvert af de 64 felter. Det vil sige 2 korn på andet felt. 4 korn på 3 felt. 8 korn på 4 felt. osv. Kongen blev nærmest fornærmet over prisen som han umiddelbart følte var vældig lav. Han satte rigets kassér til at udmåle honoraret og efter at den stakkels mand havde regnet i en uge stod det klart, at Sessas pris var flere hvedekorn end der var i hele kongeriget. Kongen blev rasende og den kække opfinder mistede hovedet.

Monica Lewinskys tale om at være patient zero

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × three =

No Comments Yet.