Fremtidens harddisk er lavet af glas – hvis det står til Microsoft

2 Min læsning

Sig farvel til din harddisk og goddag til glas, som det næste store sted at opbevare alle dine data.

Computere har brugt harddiske til at opbevare deres data i årtier, men Microsoft har en ny vision for fremtiden med deres Project Silica. Hvor Microsoft vil bruge helt almindeligt glas som stedet at opbevare vores data.

For at vise at projektet var mere end bare fantasisamarbejdede Microsoft og filmselskabet Warner Bros. Og for at bevare en glas-udgave af den originale Superman film fra 1978. Microsoft tog de originale fire filmruller som Superman fandtes på og digitaliserede alle 76gb data ned på et lille stykke glas:

A hand holds a piece of silica glass holding the 1978 movie 'Superman'

Men hvorfor overhovedet gøre alt det? Fordi filmruller, DVD skiver og harddiske rådner. Det gør det svært at lave opbevaring af film, og særligt nu hvor nogle af de ældste film fra verdens største filmproducenter er ved at opleve at deres arkivmateriale simpelthen rådner. Fx. udskifter Warner Bros. alle deres harddiske hvert tredje år for at undgå noget af deres arkivmateriale tager skade.

https://3er1viui9wo30pkxh1v2nh4w-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/prod/sites/549/2019/11/ignite-warner-brothers-brad-collar-vicky-colf_1920x1280-1920x1080.jpg

Derfor har Microsoft arbejdet på dette projekt, hvor de vil udvikle langtidsholdbare cold storage løsninger, som kan opbevare den særlige data i høj kvalitet, og sikre at det kan stå imod alle tænkelige og utænkelige udfordringer (for at teste holdbarheden har Microsoft blandt andet forsøgt at koge glasset for at ødelægge dataen – uden held). Idéen er at kunne bygge fremtidens harddisk, der kan leve på en hylde i flere hundrede år uden at det tager skade.

Men bare rolig. Du ender ikke med at skulle have glas i lommen for at transportere filer rundt. Projektet er primært lavet til erstatningen af harddiske til arkivering, ikke til at blive puttet i din næste computer.

Men hvem ved. Måske om ti år er glaskuglerne fra 90’erne igen moderne, men nu fordi de har erstattet USB nøglen.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten + 10 =

1 Comment
  • mcdvoice
    august 27, 2021

    Incredible posting this is from you. I am really and truly thrilled to read this marvelous post.