Galaxy S5- Sådan er Samsungs store helt

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Samsung er stolte af deres nye Samsung Galaxy S5- og det kan de roligt være. Det er en god telefon og lider du af iPhone fatigue kunne Galaxy S5 godt være et alternativ du burde kikke på. Her får du en hurtig profil af telefonen og lidt ekstra smartphone sladder. 

Samsung Galazy S5 design

Samsung Galaxy smartphone serien har længe været det nærmeste vi nok kommer på det som tech branchen elsker at refererer til som en “iPhone killer” (personligt synes jeg også Sony Xperia Z serien og HTC One ligger godt i feltet). Galaxy S5 er ihvertfald en rigtig populær telefon i high-end segmentet. I den klasse SKAL alle de grundlæggende tekniske specifikationer være på plads. Den skal have et godt kamera med nogle ekstra funktioner (slowmotion, filtre, blurred baggrund ect.), den skal have en hurtig processor, den skal have adgang til mange apps (hvilket er en af grundene til at telefoner med styresystemet Windows Phone har det lidt stramt), den må meget gerne være stor (her er iPhone undtagelsen, men mon ikke den i næste udgave også kommer tættere på de 5″) og ud over de ret grundlæggende ting varierer de forskellige smartphones, så på det udvendige design, på at være vandtætte, stødsikre, have særlige sportsfeatures, fingeraftrykslås, skærm som er særlig egnet til videoafspilning og små gimmicks som primært bliver brugt af PR folk i præsentationsøjeblikket og tæt på aldrig af selve brugeren. (Samsung Galaxy S4’s eye-scroll er et godt eksempel).

Der er ingen tvivl om at Samsung klarer sig rigtig godt med deres smartphones og tablets. Mærket er stærkt og etableret, produkterne har et godt ry og hyppigheden af nye produkter er høj. Og Samsung giver den da også max. gas i disciplinen professionelt producerede product launch keynotes. Samsungs nye Galaxy S5 er den nyeste version af deres ypperste kæledægge telefon aka hero handsettet- Helten!

image003

Og Samsung Galaxy S5 er også en rigtig god telefon. Og et rigtig godt alternativ hvis man (og tror vi er mange), der er ved at være kørt lidt træt i den efterhånden ret uoriginale iPhone – der også er ejet af lidt for mange teenagere.

Samsung Galaxy S5 ligner til forveksling forgængeren Samsung Galaxy S4 og opdateringen handler paradoksalt nok mere om at skære de mange unødvendige (poppede) features væk og komme back to basics med færre, vigtige features som er nemmere at betjene. Det synes jeg er en rigtig god idé! Generelt synes jeg Android og mange producenters problem er rod.

Ting jeg ikke aner hvad er til og aldrig finder ud af det. For mange knapper at trykke på, for mange pop up vinduer, for meget gejl. “Less is more” er faktisk et slogan jeg ville ønske fyldte mere i tech branchen generelt. Uden at der skal gå Apple fan-girl i den, så snakkede Steve Jobs om at det faktisk er lige så vigtigt at vælge en feature fra som at vælge en til. Så jeg er helt med på Samsungs “kill your darlings” tilgang.

SM-G900F_shimmery WHITE_01

Men hvad er så vigtigt ved Samsung Galaxy S5? Ja det er at telefonen har et godt kamera, forbedret batterilevetid (op til 21 timers tale påstår de), kan tåle vand, har fingeraftryksskanner, sætter fokus på fitness (S Health) og bl.a. har skridttæller og blodtryksmåler (som endda af og til virker), har minimalt ændret design men dog en bagside som med plasteragtig friktion ligger godt i hånden. Den er stor (5.1″ og det er en RIGTIG god størrelse synes jeg!), glasset er det stærke Gorilla Glass 3 og telefonens kant sørger for glasset aldrig rører den flade den ligger på. Billedet er godt (Super AMOLED/HD), stærk processor (2.5 GHz quadcore), styresystemet er den nyeste version af Android nemlig Kitkat 4.4.2

Designet er altså stadig en smule plastikagtigt og selvom telefonen kommer i 4 forskellige farver føler jeg mig bare ikke så “lækker”, når jeg læner mig op af den. Jeg føler mig heller ikke kikset. Den er hverken grim eller pæn- det er det der er indeni man skal blive forelsket i. Prisen for Galaxy S5 er 5500 kr. (uden abonnement). Skal du vælge den? Ja det kan jeg ikke sige noget om. Du bestemmer nemlig selv, hvad der er vigtigt når du vælger telefon. Gå efter mavefornemmelse, noget du kan lide at have i hånden, en telefon der har et godt kamera eller god skærm, hvis det er det du har brug for, en billig telefon hvis du er ligeglad med det meste eller en telefon du har fået anbefalet af en du synes minder om dig selv. Held og lykke :-)

galaxy-s5-colours

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − five =

1 Comment