Gaming dokumentar: Hvad kræver det af folk, at bruge syv år på at lave et computerspil?

2 Min læsning

Ved du hvad det kræver at udvikle et computerspil helt fra bunden? Ny lang dokumentarserie giver et helt unikt, og ærligt, indblik i hvad det kræver at lave et computerspil.

Tilbage i 2021 udkom spillet ‘Psychonauts 2’, udviklet af spilstudiet DoubleFine. De havde brugt syv år på at tage det fra de første håndskrevne noter og til et færdigt computerspil, der kunne købes af seriens fans.

Det tog syv år at bringe Psychonauts 2 til verden

Spillet er opfølgeren til kultklassikeren ‘Psychonatus’ fra 2005, der aldrig blev en kommerciel succes men blev en lille darling, som alle desperat håbede ville få en efterfølger en skønne dag.

Den dag kom i august 2021, men vejen dertil var lang og hård for det lille spilstudie. Det tog syv år at skabe spillet, og hele rejsen blev dokumenteret af en filmhold og resultatet af det er dokumentarserien ‘PsychOdyssey’ der nu er lagt ud på YouTube.

Hudløst ærligt indblik i den krævende proces

Igennem seriens 32 afsnit følger du spilstudiet DoubleFine og dets ejer, Tim Schafer – bedst kendt for klassikere som Monkey Island-serien, Full Throttle og Grim Fandango, igennem alt fra at finde penge til spillet og op til udgivelsesdagen.

Dokumentaren starter dog først med et tilbageblik på skabelsen af studiet, deres første spil og de efterfølgende år indtil startskudet lyder på udviklingen af ‘Psychonauts 2’. Så alle kan være med og forstå den historiske kontekst bag spilstudiet og den lange rejse de har været på.

Derfra er det en rutsjebanetur gennem en udfordrende udviklingstid, et salg af virksomheden til Microsoft og kampen for at få udviklingen af spillet af målstregen midt i en global pandemi.

Det er en dramatisk og hudløst ærlig tur ind i maskinrummet, hvor du får et helt unikt indblik i hvordan det er at lave et computerspil. Her er ingen PR-godkendte udtalelser eller en glorificering af det at lave computerspil. I stedet får du indsigt i hvor benhårdt det er, at lave et computerspil til mange millioner og de mange udfordringer der kan være ved, at tage en god idé og forvandle den til et spil der faktisk er sjovt at spille.

DoubleFine PsychOdyssey er gratis at se på YouTube.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen + 7 =

No Comments Yet.