Kan det betale sig at koge spaghettivand i elkedlen?

2 Min læsning

Jeg tænkte public service, de gamle OBS udsendelser (husker du dem?) og så naturligvis pakket ind i en lækker produktion med underholdende teknisk kommunikation, man faktisk forstår. Jeg ville gerne have, at publikum faktisk siger “ahhh det vidste jeg ikke. Det er interessant!”.

I denne uge er jeg spændt på, hvordan du synes jeg klarer mig, når jeg skal forklare hvad kilowatt timer er for en størrelse. Og så afklarer jeg én gang for alle, om det kan betale sig at koge spaghettivand i elkedlen? Og om du skal opvarme rester i ovnen eller i mikrobølgeovnen? 

Tænk på elbudgettet som på pengebudgettet.

Undervejs kom jeg til at se lidt på elregnskabet som et økonomisk regnskab. Hvor meget vil jeg egentlig bruge om måneden? Hvor kan jeg skære ned? Og hvad vil jeg bruge mine kilowatt timer på? (Tænk Luksusfælden). Og så er det smarte jo, at hvis jeg sparer på elbudgetet, så sparer jeg også på pengebudgettet. Og vigtigst af alt. Jeg udleder meget mindre CO2. Og for mig og rigtig mange andre, er den del rigtig vigtig.

Se ugens afsnit, og hvis du ikke så sidste uges afsnit, så forklarer i det forskellen på grøn og sort strøm. Og hjælper dig med hvordan du får mest grøn strøm ud af stikkontakten. Du finder det første afsnit her. God fornøjelse. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + eleven =

No Comments Yet.