Lenovos nye Yogabook i9 er sjov, men ikke kun for sjov

5 Min læsning

Reklameindhold

Lenvo Yogabook i9 er som ingen anden bærbar du har set før, og den er måske en af de mest interessante gadgets lige nu.

Første gang man åbner Lenovos Yogabook i9, så leverer den et førstehåndsindtryk som få gadgets gør. Vi ved alle sammen hvordan en laptop ser ud, og vi forventer det sædvanlige tastatur + skærm, når vi åbner den. Men ‘Lenovo Yogabook i9’ både chokerer, underholder og forundrer med dens helt anderledes design. Alt imens den vender op og ned på hvad en bærbar computer kan og skal.

Når man vipper Yogabook i9 op for første gang, bliver man mødt af ikke bare én men hele to skærme. Der er en skærm præcis hvor man forventer det, men der hvor tastaturet plejer at være er der nu også en skærm. Hver gang man åbner computeren føles det som en finurlig overraskelse, at se begge skærme blive vækket til live. Straks begynder fantasien at arbejde med de muligheder det giver, for at udnytte de to skærme til almindelig multitasking i hverdagen eller bare til at imponere alle omkring en.

Lenovo Yogabook i9 er ideel til multitasking med to skærme på meget lidt plads

Maskinen er udstyret med den nyeste Intel Core processor. Så selvom at den lille bærbar skal vise dig to skærme på samme tid, så er den hverken langsom eller har problemer med at fungere som enhver anden bærbar.

Intel® Core™ i7 processor (13. Gen), som Yogabook 9i er bygget op om, er en del af Intel® EVO™-platformen. En ny form for processorer, der er specialdesignet til at give bærbare computere den absolut bedste batterilevetid, ydeevne og ikke mindst kapaciteten til at tænde super hurtigt. I praksis betyder det, at så snart du åbner op for Yogabook 9i, så er den allerede klar til hvad end du kan bruge den til. Samtidig er processoren så effektiv, at batteriet holder hele dagen, alt imens oplevelsen af at bruge computeren aldrig føles sløv, uanset om du bruger den til at være på nettet, presser den med Photoshop eller ser Netflix.

Er du lidt traditionelt anlagt, kan du glæde dig over, at der også er et tastatur i pakken. Du kan have det lille, tynde bluetooth tastatur enten foran dig, uafhængigt af computeren, eller klaske det ovenpå den nederst skærm og dermed forvandle Yogabook i9 til en helt klassisk almindelig bærbar med en trackpad og tastatur.

Ved at sætte det medfølgende tastatur ovenpå den nederste skærm, får du en helt traditionel bærbar du kan bruge i sofaen

Yoga-navnet er sjovt men ikke kun for sjov. Det er nemlig en ret fleksibel, lille maskine. Du kan vitterligt vende vrangen ud på den, så det bliver til en tablet, du har i hånden. Fleksibiliteten gør netop, at du kan bruge den i et væld af scenarier. Den kan foldes helt sammen, så du har et kanvas at tegne på med den inkluderede pen, sætte den op som et telt så du kan se en film samtidig med at du minimerer, hvor meget den fylder (særdeles nyttigt i et tog). Eller du kan bruge det medfølgende foliocase og løfte bærbaren op så begge skærme kommer til deres fulde ret, så du har et to-skærms mobilt kontor med dig.

Lenvo Yogabook i9 og dens OLED skærme sikre fremragende billedkvalitet, selv i udfordrerende situation som udenfor i haven

For selvom de to skærme på overfladen ses som en gimmick, et hurtigt blikfang og en måde at give et vildt førstehåndsindtryk på, så er det faktisk en virkelig smart idé. Specielt når man bruger den medfølgende foliocase til at have computeren foran sig, som var det to almindelige skærme på et skrivebord. Det giver helt enormt meget plads at arbejde på i ét device, og den fylder meget lidt, når det hele er pakket sammen.

Lenovo Yogabook 9i er dog ikke alene i verden, og der er selvfølgelig andre computere at konkurrere imod. Men ingen af de nærmeste konkurrenter giver ting som tastatur, foliocase og pen gratis med i pakken, eller gør brug af den nyeste 13. generation Intel® Core™ i7-1355U processor på den forrygende Intel® EVO™–platform. Det gør Yogabook 9i til en enormt lækker og attraktiv samlet pakke, som ingen konkurrenter rigtig kan overgå.

Faktisk er fleksibilitet det absolut bærende nøgleord for hele Yogabook i9 oplevelsen. Du kan vende og dreje skærmene som du har lyst, og du kan flytte rundt på tastaturet som du har lyst og bruge den til så meget mere end bare en traditionel bærbar fordi der også er den medfølgende tegnepen. Det er en bærbar, der favner og rummer meget mere end en traditionel computer på den absolut bedste måde, for det føles ikke som om at selve hardwaren skal gå på kompromis nogle steder for at opnå den fleksibilitet.

Den medfølgende pen gør, at du også kan bruge Lenovo Yogabook i9 til kreative udfoldelser som at tegne, eller annotere dokumenter

Skærmene på Yogabook i9 fremstår knivskarpt takket være brugen af OLED skærme (den samme type skærm, som bruges i de virkelig dyre fladskærme). Tastaturet er mere end fint at skrive på, og selve computeren føles robust at løfte og røre ved. Hvilket er virkelig rart, når du vender og drejer skærmene hyppigt.

Ser man bort fra de to skærme, så er Yogabook i9 stadigvæk en fornuftig bærbar computer. Den er tynd, den er rar at åbne op og de indbyggede højttalere har en ret fin lyd, der gør, at man har lyst til at bruge dem andet end bare Teams-opkald.

Lenovo Yogabook i9 koster 19.200,- kr og med i pakken følger både foliocase, pen og trådløst tastatur.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 1 =

No Comments Yet.