Vegansk læder og genbrugsmaterialer- Lenovos Z-serie sætter nye grønne standarder

3 Min læsning

Forbrugerne handler i højere og højere grad efter den grønne agenda. Mange spiser mindre kød, tager toget i stedet for flyet og sorterer flittigt affald til genbrug. Men hvordan får man det til at passe med sit computerkøb? Jo man kan jo fx. skele til Lenovos nye ThinkPad Z-series, som er udviklet med fokus på bæredygtighed.

Der er ingen hemmelighed, at teknologibranchen er en af de store miljøsyndere. Både hardware og serverplads slider på det grønne regnskab. Vidste du, at du bidrager til CO2 udslip hver eneste gang, du laver en Google søgning eller liker et billede på Instagram?

Mange af os er ved at få øjnene op for hvordan vores forbrug og adfærd i den grad har betydning for miljøet. Samtidig har kreative jobs, arbejde på farten, social media content og masser af videokonferencer betydet at vores laptop i højere grad en nogensinde er en forlængelse af os selv. Selvfølgelig skal de betragtninger med, når vi vælger vores computer, og det har Lenovo taget seriøst.

Hvis vi tager et kig på den nye ThinkPad Z-serie fra Lenovo, så finder vi en computer som i performance kan leve op til et businesssegment, men som i design rammer lige ind i de mere moderne stilbevidste brugere. Med andre ord er det et produkt, der har forstået, at vores professionelle og private liv og personer er mere vævet sammen end nogensinde.

Samtidig tager Z-serien et ryk hvad angår den grønne linje. Den til tider massive indpakning vi typisk får vores gadgets i, er skiftet ud med 100 % genbrugs-, kompostbar materialer lavet af bambus og sukkerør.

Strømforsyningen er 90% post-consumer content, hvilket betyder at produktet er lavet af noget, der tidligere har været affald, men nu bliver genbrugt. Ud over det bliver der brugt genbrugsaluminium og på den mindre 13″ model Z13 har man muligheden for at vælge et ret lækkert organisk design med sort vegansk, genbrugslæder.

I en postcovid verden har computerens kamera fået afgørende betydning både for vores professoinelle og private liv. Det faktum har Lenovo besluttet at understrege i hele designet. Kameraet på Z-serien er tydeligt markeret b¨åde på front- og bagside. Ud over flittige Zoom og Teams møder, er det også kameraet, der fanger din unikke ansigtskode og låser computeren sikkert op. En fingeraftrykslæser giver ekstra sikkerhed.

Mange af os streamer både musik og film fra vores laptop, og derfor er det også glædeligt at se, at processoren er optimeret til at yde både lyd og video i virkelig høj kvalitet. Skærmen er i den seriøse OLED kvalitet.

Vi har at gøre med en serie, som har uppet sig væsentligt på designet. Men kigger man på indmaden er det en laptop som trods sit elegante ydre kan flekse muskler. Samarbejde med AMD har affødt Ryzen 6000 processorer. Generelt kan man regne med at begge computeren har hvad der skal til for at holde både hastighed og håndtere selv meget tunge programmer.

I Lenovo Z-series finder vi altså to ret attraktive laptops. Den ene i den praktiske 13″ nem, bærbar størrelse. Den anden den mere seriøse 16″ størrelse til lange arbejdsdage. Køber du den populære 13″ kan du vælge mellem farverne Silver, Bronze og Arctic Grey. Og den mere eksklusive sort vegansk læder. Den store model kommer kun i Silver.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 4 =

No Comments Yet.