Gaming guide: De tre vildeste spil du kan prøve lige nu

5 Min læsning

Varm up til efteråret med vores gaming guide, der tager dig fra storstilet action mod rumvæsener i Gears 5 til det uforglemmelige actionbrag der er Borderlands 3.

Den står på overdreven action, kæmpe eksplosioner og timevis af underholdning i Gears 5

(Vi anbefaler Gears 5 til 16 år og opefter, da spillet indeholder meget vold og viser det eksplicit)

Gears of War serien har traditionelt været klassens store dumme actionspil, hvor folk med enorme muskler, og endnu større geværer, kæmper mod monstre.

Med det femte spil i serien er de store geværer med indbyggede kædesave stadigvæk i fokus, det er dog fulgt til dørs af en masse nye idéer der løfter serien op på et nyt helt niveau, når du som den unge soldat Kait, rejser gennem ørken, is og skove i jagten på nøglen til menneskehedens overlevelse i kampen mod den altødelæggende hær af monstre kaldet The Swarm.

Gears 5 er kanont sjovt at spille. Der er den helt perfekte blanding mellem intens action det får dig til at læne helt frem på stolen, og så muligheden for at du kan være taktisk og bestemme hvordan du håndterer dine modstandere. Det sidste kommer til sin fulde ret når du spiller sammen med venner over internettet, hvor kommunikation og strategi er nvejen til sejr.

Gears 5 er meget tæt på at være det fuldendte actionspil, uanset om du vil spille alene, med venner eller online mod andre.

Du vil elske Gears 5 hvis:

 • Du vil have stor larmende action, der trumfer alle konkurrenterne på markedet
 • Du vil have et spil med tonsvis af underholdning. Uanset om du er til at spille alene eller med venner
 • Synes konceptet om et maskingevær med indbygget motorsav lyder som en god idé

Gears 5 kan købes til Xbox One og PC for 362,- kr (vejledende pris)

Med Borderlands 3 får du et spil, der kan være det eneste du behøver at spille resten af året

(Vi anbefaler Borderlands 3 til dem der er 14 år og op, da spillet har et meget kreativt sprogbrug og overdreven tegneserievold)

Borderlands 3 er et fænomenalt actionspil. Mindre kan ikke gøre det. Det er et overflødighedshorn af underholdning, når du som en del af gruppe Vault Hunters rejser ud i universet efter skjulte skatte og gemte hemmeligheder i de mystiske Vaults, der er efterladt af fortidens rumvæsner.

https://youtu.be/Av5Eyx3bGtM

Jagten på de skjulte skatte sker i et kapløb mod andre grupper, som skyr ingen midler for at få det de drømmer om. Og det er her, at du kommer ind i billedet. For du kan enten alene, eller med tre venner, tage kampen op og komme først til de skjulte skatte. På rejsen møder du et bredt persongalleri med skæv humor og massevis af våben du kan bruge på din rejse (der er over én milliard forskellige våben at finde i spillet. Jep, én milliard).

Kernen i Borderlands 3 er konstant forbedring af dig selv. Uanset om det er et nyt våben, der er bedre end det forrige eller nye evner der kan hjælpe dig med at skabe mere kaos. Det er også derfor, at spillet for alvor stråler med venner, når man kan sammenligne udstyr og våben med hinanden på rejsen.

Borderlands 3 tager ikke sig selv specielt seriøst, og det gør det til den perfekte “hæng ud med vennerne og snakke imens I spiller” oplevelse. Så find eventyrhatten frem, og tag ud på et af de største eventyr du kommer på i år.

Du vil elske Borderlands 3 hvis:

 • Vil have et spil, der kan være din nye hobby med dine venner
 • Du vil have ét spil der kan underholde dig resten af året
 • Du altid har drømt om at være Indiana Jones, bare med tonsvis af pistoler i stedet for en pisk

Borderlands 3 fås til Xbox One, Playstation 4 og PC til en vejledende pris på 384,- kr.

Kæmpe robotter, endnu større våben og gigantiske monstre sætter dagsordnen for Daemon x Machina

(Vi anbefaler Daemon x Machina til 14 år og opefter. Spillet har ingen voldsom grafisk vold, kun robotter der slår på hinanden, men det kan være svært at forstå de dybere elementer i spillet uden engelskkundskaber)

Japansk tegnefilmskultur har altid haft en stor forkærlighed for gigantiske robotter. Uanset om vi taler om Godzilla eller Gundam legetøj, så er gigantiske robotter en fast del af japansk popkultur. Den dedikation og kærlighed til kæmperobotterne er enormt tydelig i actionspillet Daemon x Machina til Nintendo Switch.

I spillet hopper du omborg i gigantisk robot, kaldet for en Arsenal, og så stiger du til vejrs for at tage kampen op imod den kunstige intelligens Arms of the Immortals, der har til sinde at udslette menneskeheden.

Det hele er én stor undskyldning for, at sende dig rundt på et hav af missioner, med gradvist større og større våben i kampen mod stødt voksende modstandere. Historien er ikke noget at skrive hjem om, men det er til gengæld oplevelsen af at have totalt kontrol over din kæmpe robot.

Gennem spillet udskifter du løbende de forskellige dele på robotten. Alt lige fra arme, ben og hoveder bliver skiftet ud med bedre udstyr du finder undervejs. Med tiden bliver det næsten ligesom en bil eller cykel, hvor du har lavet små forbedringer undervejs og du får et mere personligt forhold til den.

Så når din robot suser gennem luften, skyder andre robotter ned og bryder lydmuren er det med det udstyr, som du har valgt og intet andet. Du kan bestemme det hele, og afspejle det i den måde du vil spille på.

Daemon X Machina er ikke et spil for alle, men elsker du kæmpestore robotter der slås og ikke bliver skræmt væk af et spil med stor kompleksitet venter der mange fortryllende timer i selskab med spillet.

Du vil elske Daemon x Machina hvis:

 • Du elsker gigantiske robotter der slås med hinanden
 • Du elsker alt japansk
 • Tanken om at nørde igennem med nye dele til din kæmperobot gør dig glad

Daemon x Machina fås til Nintendo Switch og har en vejledende pris på 395,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + 9 =

1 Comment
 • Allan Bager
  oktober 16, 2019

  Super fed artikel. Fik pludselig lyst til at gøre op med mine konservative gamingvaner og prøvet andet end Fifa…. Det er bare lige med at finde tiden.