Gaming guide: Final Fantasy XVI, Pikmin 4 og Disneys Illusion Island

7 Min læsning

Gør slutningen af sommeren lidt sjovere med tre fremragende spil. Uanset om du er til riddere og trolddom med Final Fantasy, miniatureeventyr i Pikmin 4 eller et af de bedste familiespil nogensinde med Disneys Illusion Island.

Savner du Game of Thrones? Det nye actionspil, ‘Final Fantasy XVI’, er den ideelle erstatning

Hvis du stadig savner Game of Thrones, så finder du ikke en bedre erstatning end det nye actionspil ‘Final Fantasy XVI’. Her får du hele pakken med sværd, blod, sex, trolddom og rigeligt med politiske intriger imens kampen raser om herredømmet over den fiktive verden Valisthea og dets seks nationer.

I spillet indtager du rollen som Clive, førstefødte i kongefamilien i en af disse nationer. Clive er dog alt andet end elsket af sin familie, da han hverken besidder magiske kræfter eller er i stand til at kommandere et af de enorme magiske monstre kaldet for “Eikons”. Disse monstre er som omvandrerende atomvåben, og hver af verdens seks nationer har deres eget monster, som er forevigt bundet til et tilfældigt udvalgt menneske i nationen, og er en vigtig brik i hvert lands militær.

Freden mellem de seks nationer er skrøbelig, og efter at Clives familie bliver udsat for et blodigt kup, bryder der reel krig ud mellem nationerne og kampen om det, der svarer til spillets svar på The Iron Throne begynder. Den krig betyder rigeligt med politisk drama, massevis af store kampe og et vidunderligt karaktergalleri af personer, som du kommer til at elske og hade.

For det som ‘Final Fantasy XVI’ gør absolut bedst er, at dets historie ikke bare er den traditionelle “helten redder verden”-historie, men derimod en beskidt og blodig kamp om magt, med karakterer der dør pludseligt og på ingen måde er forudsigeligt.

Det er en fed fortolkning af den klassiske riddere og trolddom. Og når du tager kontrol over Clive i hans kamp for overlevelse, hævn og magt er det med hurtige, hektiske og energifyldte kampe. Hvor du det ene øjeblik svinger dit sværd vildt omkring dig, og det næste kaster ildkugler ud af hænderne eller sender lyn igennem dine fjenders kroppe.

Final Fantasy XVI blander hårdtslående, lettilgængelig, action med en stærk historie og et personligt drama, der gør at uanset om man bliver opslugt af spillets smukke verden, historie eller slåskampe vil blive hængende for at se hvad der sker lige rundt om hjørnet.

Du vil elske Final Fantasy XVI hvis:

  • Du elsker spil som The Witcher og Dragon Age
  • Savner Game of Thrones og vil have en habil erstatning

Final Fantasy XVI fås til Playstation 5.https://www.pricerunner.dk/pl/1625-3204464390/PlayStation-5-Spil/Final-Fantasy-XVI-(PS5)-Sammenlign-Priser

Træd ind i Pikmin 4’s vidunderlige miniatureverden

Nintendos vidunderlige lille verden i ‘Pikmin 4’ sprudler af farver og god stemning fra første øjeblik du giver dig i kast med det. Serien har i rigtig mange år været lidt af en ukendt nicheserie fra folkene bag megahits som Super Mario og Zelda. Men selvom at ‘Pikmin’ spillene ikke har været giga succeser, er de så absolut din tid værd.

Det hele foregår i miniature-perspektiv, når du som som et lille væsen, hvis rumskib styrter ned på vores planet, skal forsøge at fikse dit rumskib og vende hjem til din egen planet. Det gør du dog ikke alene, for du opdager hurtigt at planeten er fyldt med de små planteligende Pikmin-dyr, der afhængigt af deres form og farve kan vidt forskellige ting. Nogle kan gå igennem ild, andre kan fryse vand til is og mange andre forskellige aspekter.

Nu skal du kommandere de små dyr rundt, som var du en general, og få dem til at hjælpe dig med at finde forskellige genstande rundt omkring i spillets store verden (en baghave), så du kan fikse dit rumskib og komme hjem igen. Og bruge hver af forskellige Pikmins og deres unikke evner til, at klare spillets mange gåder og udfordringer.

Konceptuelt er ‘Pikmin 4’ utroligt simpelt. Du plukker de små nuttede Pikmin-dyr op af jorden, og så kan du få dem til at gøre alt fra at bryde en mur ned som står i vejen til, at bekæmpe farlige mariehøns eller andre underlige dyr, der står i vejen for din videre færd. Det geniale i spillet er måden hvorpå det hele foregår, for du skal nemlig holde styr på rigtig mange Pikmins på én gang, og ofte er det nødvendigt at dele dem op i mindre grupper, så de kan lave forskellige opgaver på samme tid.

For et vigtigt aspekt af det hele er kampen mod tiden. Det er nemlig kun i dagstimerne, at du kan løbe rundt og kommandere Pikmins, så snart solen går ned bliver det for farligt at være ude, og du søger tilflugt i dit rumskib. Derfor er hver eneste dag et forsøg på, at nå længere og ikke mindst nå at udføre alle de opgaver du kan inden solen går ned.

‘Pikmin 4’ er nemlig et multitasker spil af de helt store, og imens du udforsker dets vidunderligt smukke verden, skal du samtidig huske hvilke Pikmins du har sat til at arbejde, og huske at hente dem når de er færdige med deres opgave. Blandingen mellem at holde styr på alle dine “tropper”, og samtidig udforske mere og mere af baghaven skaber et fantastisk miks af eventyr og strategi, hvor du hele tiden skal holde tungen lidt i munden med hvad dit næste gøremål bør være.

Hvis du er til spil, hvor du skal tænke hurtigt, bevæge dig hurtigt og holde mange bolde i luften. Så er det svært ikke at anbefale ‘Pikmin 4’.

Du kommer til at elske Pikmin 4 hvis:

  • Du elsker spil strategispil og spil hvor det gælder om at have det store overblik
  • Du vil udforske en smuk miniatureverden fyldt med charmerende små væsner

Pikmin 4 fås til Nintendo Switch

Disney Illusion Island er noget nær et perfekt spil til hele familien

Hvis du skal samle hele familien foran skærmen, og drage ud på et sjovt eventyr for både store og små, så er ‘Disney Illusion Island’ et af årets bedste bud på et sublimt familiespil.

Mickey og vennerne er nemlig blevet inviteret på picnic, midt på en øde ø de aldrig har besøgt før. Det viser sig hurtigt at der ikke er en picnic, og nu skal Mickey og vennerne redde et plysset lille folkefærd, der har fået stjålet tre magiske bøger og uden dem vil øen de alle er på kollapse og styrte i havet.

Det betyder et storslået eventyr, hvor den magiske ø de er på skal udforskes for ende til anden for, at finde frem til de tre magiske bøger og skabe orden igen. Så langt så godt. Det hele lyder meget simpelt og forudsigeligt, og det er det også. Eventyret som Mickey og vennerne tager på minder meget om klassiske spil som Super Mario, hvor Mickey og vennerne bevæger sig rundt på skærmen, alt imens de undgår fjender, klatrer og får nye evner.

For en af de mest interessante ting i ‘Disney Illusion Island’ er, at der ikke er nogen form for kamp eller konfrontation. Alle fjender i spillet skal du nemlig undgå og hoppe over. Det gør spillet enormt tilgængeligt for alle typer af spillere, idet der ikke bliver pressede situationer hvor man slås mod fjender. Ligeledes er der lagt stor energi i, at gøre spillet så indbydende og lettilgængeligt for enhver type af person der spiller det. Du kan nemlig gøre spillet lige så svært, eller nemt, som du selv ønsker det. Du kan endda gøre sådan, at du slet ikke kan tabe spillet og bare fortsætte med at spille selvom du rammer forhindringer.

Men det er når man spiller sammen, op til fire personer på én gang, at spillet i sandhed stråler. For her flyver alle Disney-figurerne rundt på skærmen, hopper over forhindringer og udforske den store verden sammen. Og er der nogle klatre- eller hoppesekvenser der er for svære, så kan man kaste et reb ned til de spillere der har svært ved udfordringen og trække dem op og forbi den. Det er alt sammen enormt inkluderende og skaber følelsen af at alle kan være med, uanset hvor meget erfaring de har med computerspil.

Og udover de mange måder, at spillet er blevet gjort lettilgængeligt for alle på, så er det faktisk også et fremragende spil at spille. Der er en virkelig god følelse af kontrol over figurerne, og det er en fryd at navigere dem rundt i de farverige miljøer. Og dem der har en masse erfaring med spil af denne type kan nemt udfordre sig selv ved, at gå på jagt efter skjulte områder.

‘Disney Illusion Island’ er et spil, hvor Disney tydeligvis har gjort sig enormt umage med ikke bare at skabe et kvalitetsspil men også et kvalitetsspil, hvor alle kan være med. Uanset om man er den mindste i familien, eller den ældste uden meget erfaring med computerspil. En sand trium for familier, der vil samles omkring skærmen.

Du kommer til at elske Disney Illusion Island hvis:

  • Du elsker spil som Super Mario og Sonic
  • Vil have et spil, hvor alle i familien uanset erfaringsniveau, kan være med og have det sjovt

Disney Illusion Island fås til Nintendo Switch

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × one =

No Comments Yet.