Gaming guide: Starfield og Mortal Kombat 1

6 Min læsning

Den står på rumeventyr i det fortryllende ‘Starfield’ og blodig kampsport i ‘Mortal Kombat 1’. Uanset om du elsker storslåede eventyr med velskrevne karakterer, eller vil se troldmænd og dæmoner slå hinanden i ansigtet er der noget at finde i vores gaming guide.

Fra folkene bag mega hittet ‘Skyrim’ kommer nu det storslåede rumeventyr Starfield

Husker du ‘Skyrim’? Spillet med drager, sværd og friheden til at tage på et væld af forskellige eventyr. Hvad nu, hvis du skiftede dragerne ud med rumskibe, sværdene ud med laserpistoler og i stedet for at udforske frodige grønne landskaber, kunne du frit bevæge dig ud i hele vores galakse. Det er essensen af pitchet bag ‘Starfield’, et spil med så meget at byde på at det næsten er overvældende.

For ‘Starfield’ er et enormt spil. Næsten fra første øjeblik har du en hel galaksen for dine fødder, og kan besøge store dele af den idet du sætter dig ned i cockpittet på dit rumskib. Der er hundredevis af planenter du kan udforske, nogle er golde ødemarker, nogle rummer hemmelige laboratorier og rædsler, mens andre er enorme metropoler med massevis af mennesker. Hvad du har lyst til at gøre i spillet er stort set op til dig. Du har friheden til at udforske universet, gå på eventyr for forskellige folk du møder undervejs eller følge den store historie, hvor du forsøger at besvare det spørgsmålet – er vi egentlig så alene i universet, som vi bilder os selv ind.

Sidstnævnte er det bærende element for ‘Starfields’ store historie, der tager dig rundt på mange af spillets planenter. Undervejs på din rejse møder du et bredt galleri af personer der ender med at bo på dit rumskib, så du til sidst har en omrejsende flok af alt fra rumcowboys, intelligente robotter og arkæologer med dig på dit eventyr. Alle personerne har komplekse baggrundshistorier, som du kan udforske i løbet af spillet og lære at kende.

For uanset om du følger den overordnede historie i spillet, eller udforsker hvad der gemmer sig bag bjergene på en tilfældig planet, så er ‘Starfield’ fyldt med fremragende historier, både de store grandiøse, og de små af slagsen. Personerne du møder i spillet er alle godt skrevne, med overbevisende motivationer og det giver følelsen af en verden der lever videre når du vender ryggen til den.

Ligesom du har frihed til at rejse hvorhen i universet du vil, så har du også en meget stor frihed til at klare opgaver og situationer på den måde du foretrækker. Hvis du vil tale dig ud af en situation, fremfor at skyde dig ud af den, så er det ofte en mulighed. Vil du hellere dirke en lås op, snige dig rundt i skyggerne og stjæle hvad du skal bruge, fremfor at kaste dig ind af hoveddøren med et våben i hånden, ja så er det også muligt. ‘Starfield’ er fremragende til at favne alle de mange måder du kan håndtere en situation på, og spillet belønner i høj grad at du gør tingene på den måde du har lyst til, og det meste af tiden så lader ‘Starfield’ gøre det du har lyst til for at komme i mål med dine opgaver.

Friheden er til at finde og føle overalt i ‘Starfield’ og kombineret med det medrivende historie om jagten på universets oprindelse, så er det et spil der er svært at give slip på når først dit store rumeventyr er startet. For der er altid lige en til planet at udforske, og se hvad den gemmer på.

Du kommer til at elske Starfield hvis:

  • Du altid har drømt om et spil som ‘Skyrim’ men bare i rummet
  • Du vil have den ultimate rumrejse fantasi opfyldt, med rumskibe, rumstationer og fremtidnsbyer

Starfield fås til Xbox og PC

Den står på slåskampe, dæmoner og tidsrejser i det forrygende ‘Mortal Kombat 1’

Mortal Kombat er en af de mest berømte, og berygtede, serier indenfor kampspil. Det var spillet, som amerikanske politikere hev frem tilbage i 90’erne som bevismaterialet på, at dets voldelige indhold forpurrede ungdommen. Siden da har spillet båret sit ry som “det voldelige kampspil” med stolthed, og på den front skuffer den nyeste udgave, ‘Mortal Kombat 1’ på ingen måde. Her er overdreven tegneserievold til den store guldmedalje, alt imens der udspiller sig en lige så fjollet historie om tidsrejser, en kamp mellem forskellige verdener og udødelige guder.

Omdrejningspunktet for hele historien er den store kampsportsturnering mellem vores verden, Earthrealm, og vores hemmelige naboverden Outworld. Den afholdes i al hemmelighed med jævne mellemrum for at bevare freden mellem de to verdener, og styrke deres venskab. Men denne gang går det ikke som planalgt, og derfra er det fuld fart frem med dæmoner, guder og troldmænd der forsøger at starte en krig mellem verdener, og dem der vil forhindre den.

Hele historien i ‘Mortal Kombat 1’ er super fjollet, men det præsenterer sig selv med en enorm grad af seriøsitet og ligesom Marvel-filmene tager den sig selv alvorligt fra start til slut. Også slevom du lige har kæmpet imod en mand, der kan forvandle sig til en stor reptil eller du lige har mødt en troldmand der kan rejse mellem forskellige tidslinjer.

På trods af at historien fylder rigtig meget i ‘Mortal Kombat 1’, så er spillets kerne stadigvæk slåskampene, hvor du står ansigt til ansigt med din modstander og ved hjælp af hurtige fingerfærdigheder og forskellige kombinationsangreb skal besejre dem. ‘Mortal Kombat 1’ er et spil der først og fremmest er bygget til fans af både serien og genren. Forventningsniveauet er højt, og hvis du skal have succes når du spiller online mod andre mennesker, gælder det om at huske de forskellige kombinationer af knapper og bevægelser du skal lave for, at din figur kan udføre sine bedste angreb.

Dedikerer du til gengæld tiden, så er ‘Mortal Kombat 1’ et dybt og komplekst kampspil, der bliver ved med at give nye oplevelser. Der er et meget stort udvalg af forskellige figurer du kan spille som. Hver af dem med deres helt egne unikke angreb, strategier og temperamenter. Det giver dig muligheden for, at finde den figur der passer din spillestil bedst, og fordi der er så mange figurer at vælge imellem er der også enorm stor variation i modstandere når de går online eller spiller med vennerne foran fjernsynet.

‘Mortal Kombat 1’ er et spil, der henvender sig mest til fans af kampspil. Hvis du bare vil spille historiedelen og bagefter ligge det på hylden, vil du stadigvæk få en virkelig underholdende tid med spillet. Men det er online mod andre mennesker, at ‘Mortal Kombat 1’ virkelig får lov til at folde sig ud og det er der du finder spillets fulde potentiale.

Du kommer til at elske Mortal Kombat 1 hvis:

  • Du elsker kampspil som Tekken og Street Fighter
  • Du vil opleve et kampspil, hvor der er lagt lige så meget fokus på at fortælle en sjov historie, somd er er lagt energi i at det skal være sjovt at tæske din modstander

Mortal Kombat 1 fås til Xbox, Nintendo Switch, Playstation 5 og PC

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − two =

No Comments Yet.