Gamingguide til sommerens store hits: Diablo 4, The Legend of Zelda og We Love Katamari

7 Min læsning

Vi guider dig til sommerens største gaming hits med det dæmoniske ‘Diablo 4’, det fortryllende ‘The Legend of Zelda’ og det helt og aldeles bizarre ‘We Love Katamari’.

Det nyeste Zelda-eventyr er et sublimt mesterværk

Nintendos Zelda-serie har i mere end tre årtier været en af firmaets kronjuveler på højde med Super Mario og Pokémon. Serien er en af de mest prisvindende spilserier nogensinde, og med den nyeste udgivelse i serien – ‘The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’ er det ingen undtagelse. Dette spil er Nintendo, der demonstrerer hvorfor at de tilhører den øverste top af spiludviklere.

Spillet tager sin start da Prinsesse Zelda og helten Link er i fuld gang med at udforske de forbudte grotter dybt nede under jorden. Her ender de med at slippe en dybt begravet ondskab fri, og hele verdens skæbne afhænger nu af, om Link og Zelda igen kan begrave ondskaben for altid.

Det hele er en undskyldning for at sende Link ud på endnu et kæmpe eventyr, med rygsækken fyldt med muligheder for at manipulere verden omkring sig. Din helt nye evne er nemlig, at du kan nemlig klistre ting sammen på må og få, og dermed bygge helt nye ting. Du kan bygge alt fra broer, biler og endda små skibe til at komme over floder med. Du kan også klistre ting fast på dine våben, så dit spyd kan klistres sammen med en bombe og så har du et bombespyd. Eller måske sætter du fakkel fast på dit sværd, så du har et brændende sværd der kan sætte ild til det tørre græs, der omgiver dine fjender. Mulighedern er mange, næsten uendelige, i hvordan du vil bruge evnen til at klistre ting sammen og det åbner op for massevis af kreative måder du kan løse problemer og bekæmpe fjender.

Det er disse ret unikke evner, der løfter ‘Tears of the Kingdom’ fra at være et fremragende eventyr spil til, at være noget nær et mesterværk. For her er et spil der konstant siger ja, til alle dine ideer og påfund. Uanset om det er at bygge en to-etagers båd, der også kan flyve. Eller du skaber den mest skrabede bil i form af en flad plade med fire hjul. Spillet siger altid “Ja, selvfølgelig.”, hver eneste gang du kommer med et påfund. Og bliver også båret videre ind i spillets mange gåder. For her skal de nemlig løses ved, at du sætter en masse forskellige ting sammen og overkommer dine udfordringer. Uanset om det er at bygge en bro af bræder, eller en improviseret stige af hvad der lige er liggende.

‘Tears of the Kingdom’ er et overflødighedshorn af muligheder, og uanset om du sprudler af kreativitet eller bare vil finde en løsning på problemet foran dig, så formår begge situationer at være tilfredsstillende og sjove. For når du løser en gåde ved en blanding af gode idéer og tilfældigt held, så er det svært ikke at føle at du har fundet en helt unik måde at tackle et problem på. Og den følelse formår spillet at genskabe fra første sekund indtil rulleteksterne bevæger sig henover skærmen.

Du kommer til at elske The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom hvis:

  • Du også elskede The Legend of Zelda: Breath of the Wild, og vil have et endnu vildere spil
  • Vil have et spil, der lader dig løse alle problemerne på din helt egen kreative måde

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom fås til Nintendo Switchhttps://www.pricerunner.dk/pl/1583-5078366/Nintendo-Switch-spil/The-Legend-of-Zelda-Tears-of-the-Kingdom-(Switch)-Sammenlign-Priser

Med actionrollespillet ‘Diablo 4’ får du sublim underholdning til resten af året

Helvede på jord. Sådan kan historien i ‘Diablo 4’ bedst beskrives. Dæmonerne vandrer rundt i skovene, landsbyerne og dræber alt hvad de kommer i nærheden af. Alt imens er himlens engle kommet for at dræbe dæmonerne, og menneskeheden er fanget som en lus mellem to negle. Det er kaos, og du er den eneste der kan redde menneskeheden fra at blive udslettet, når himmel og helvede bruger vores verden som kampplads for deres endelige opgør. Det er pitchet til actionrollespillet ‘Diablo 4’, hvor du skal ud og slå en mindre hær af dæmoner ihjel for, at redde verden og forhindre den totale ødelæggelse af jorden.

Historien i ‘Diablo 4’ er ikke videre original – det er bare de gode mod de onde. Til gengæld er det en meget stemningsfuld ramme for de mange timer du kommer til, at bruge på at dræbe dæmoner og monstre i alskens former og farver. Dette er nemlig et spil, hvor der er action stort set fra start til slut. Drivkraften bag er jagten på at konstant bedre våben og nye evner til din figur. Dette er nemlig “rytmen” i ‘Diablo 4’: Du bevæger dig ud på eventyr, hvor du dræber horder af fjender, og når du har dræbt nok af dem stiger du et level, så du kan få nye evner. Nogle fjender smider også nye sværd, rustninger, støvler og udstyr du kan putte på din figur og gøre dem stærkere.. Og sådan gentager spillet rytmen, i takt med at du møder sværere og sværere fjender, der udfordrer dig i at bruge dit store arsenal af forskellige evner på den rigtige måde.

Derfra kombinerer du evner og udstyr på præcis den måde, der matcher den form for figur du vil spille. Så uanset om du er typen, der helst vil kaste magiske ildkugler efter fjenderne, eller løbe med hævet sværd ind i modstanderen kan det lade sig gøre. Drivkraften er så at få bedre og bedre våben, og evner, så du kan klare spillets stigende grad af udfordringer. Det hele lyder ret simpelt, og det er det på sin vis også. Men alle aspekter af ‘Diablo 4’ er helt eminent udført. Det er et spil, hvor det er rigtig nemt at blive opslugt af stemningen og jagten på nye evner og våben, så du nemt kan bruge en aften i selskab med ‘Diablo 4’ og ikke føle at der er gået mere end tyve minutter fra at du startede spillet.

På overfladen er der intet banebrydende eller nyskabende ved ‘Diablo 4’. Og graver du dybere i overfladen bliver den teori bekræftet igen. Men selvom det ikke er et spil der aldirg er set før, så er det et meget finpudset og gennemtænkt et af slagsen. Diablo-serien opfandt mere eller mindre sin egen genre, og med ‘Diablo 4’ demonstrerer det hvorfor, at det stadig er bannerføreren for hvordan et actionrollespil som dette skal bygges op.

Du kommer til at elske Diablo 4 hvis:

  • Du elsker spil som Diablo 3, Path of Exile eller Torchlight
  • Vil have et spil, der er propfyldt med ting at give sig til og aldrig bliver kedeligt

Diablo 4 fås til Xbox, Playstation 4, Playstation 5 og PC

‘We Love Katamari’ er vidunderligt, farvestrålende og til tider fuldkommen vanvittigt

På japansk betyder ordet “Katamari” en form for klump, og det er netop en stor klump af ting du skal lave i det bizarre spil ‘We Love Katamari’. Her ruller du nemlig en stor klistret kugle rundt, og alt hvad den kugle rør ved hænger fast på den. Og igennem spillets mange baner skal du rulle din klump fra lille bitte til kæmpe stor, og gerne så hurtigt som muligt. Og det er alt lige fra papirklips til isbjørne du ender med at samle op i din lille katamari, alt imens spillets vidunderlige soundtrack brager ud af højttalerne, og en eksplosion af farver på skærmen der til sammen skaber en euforisk stemning af glæde.

For selvom ‘We Love Katamari’ både i koncept og eksekvering er fuldkommen vanvittigt og bizart, så er det faktisk også et virkelig sjovt spil. Hver af spillets baner giver dig en udfordring, såsom at vokse din kugle fra 2 cm i diameter om til en stor kugle der er 1 meter i diameter, og du skal nå at gøre det på under fem minutter. Derfra gælder det så om at rulle bolden afsted gennem de farverige baner, og ligesom når man ruller en snebold, gøre det større ved at rulle så mange ting ind i den som muligt. Så du starter med at rulle den ind i viskelæderer og knappenåle for til sidst, at rulle biler, bygninger og el-master op.

Det er en konstant eskalering af vanvid, jokes og kaos. For hver eneste bane bygger videre på den forrige, men fjollede idéer og udfordringer (en af banerne beder dig om kun, at rulle 50 ting op og så gælder det om at vælge dem, der resulterer i den største katamari-kugle). Og det er dét der gør ‘We Love Katamari’ til et spil, der er svært ikke at forelske sig i og sidde med et stort fjoget grin imens man spiller det. Det er et helt unikt, underligt, spil hvis type sjældent er set.

Du kommer til at elske We Love Katamari hvis:

  • Du vil have et fuldkommen vanvittigt og unikt spil du aldrig har set før
  • Vil have et spil, med masser af grund til at spille den samme bane igen og igen for, at forbedre størrelsen på din katamari-kugle

We Love Katamari fås til PC, Xbox, Playstation 4, Playstation 5 og Nintendo Switch

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + seventeen =

No Comments Yet.