Google har muligvis lavet den perfekte Android budget-telefon

4 Min læsning

Smartphones er super dyre, men med Pixel 7a formår Google at levere noget nær en perfekt budget-telefon til alle, der bare vil have en telefon der virker og kan tage gode billeder.

Den billigste iPhone 14 koster i dag 8.299,- kr, topmodellen fra Samsung koster 7.499,- og selv OnePlus der startede som et budget orienteret telefonmærke vil nu have 6.499,- for deres nyeste telefon. Smartphones er dyre, og det er med god grund. Vi bruger dem til stort set alt i vores liv, og de er nøglen til vores digitale hverdag. Men det gør dem ikke mindre dyre.

Apple har, som en af de få, leveret en fremragende budget telefon i form af iPhone SE til 4.449,- kr. Dog har der været kompromisser for, at få prisen så langt som ned Apple har. Både skærmen, designet og kameraet slet ikke så imponernede, som de dyre modeller. Men det har ikke forhindret den i at være en ideel telefon for rigtig mange, hvor de ting ikke behøver at være det nyeste og bedste.

Og nogenlunde det samme gør sig gældende med Googles nye Pixel 7a. Det er budget modellen i Pixel 7-familien, hvor de markant dyrere Pixel 7 og Pixel 7 Pro leverer det bedste indenfor Android-verdenen. Og så er der den budgetvenlige Pixel 7a, med et målrettet fokus på, at levere alting på et “godt nok” niveau til, at langt de fleste vil være mere end tilfreds med den.

Kan rigtig meget af det, som de dyre modeller også kan

For selvom, at Google Pixel 7a (kun) koster 3.999,- kr, så er det på overfladen svært at se det. Designet af telefonen er magen til de dyrere modeller i familien, og kameraet i telefonen er et gevaldigt skridt op fra alle andre budget-telefoner på markedet. Den understøtter endda trådløs opladning, noget som i mange telefoner i dette prisleje sparer væk.

Det er også en relativt lille telefon med en skærm på 6,1″, som er samme størrelse som den mindste iPhone 14. Designet er simpelt, uden gimmicks eller særlige design finesser. Det er en aflang skærm pakket ind i aluminium, plastik og glas, og ikke så meget andet. Telefonen ligger dog godt i hånden, og ligesom iPhone SE er den lille nok til, at den kan være i lommen uden problemer.

Alt er dog langt fra perfekt. Det er stadigvæk et kamera, der ikke leverer på samme niveau som eksempelvis Apples bedste, eller endda Googles egne topmodeller. Både i form af billedkvaliteten, men også i kraft af at Pixel 7a ikke understøtter makro-fotografering. Så det er ikke telefonen du skal købe, hvis du vil have det bedste af det bedste når det kommer til billeder.

Ligesom Apples iPhone SE, så er Pixel 7a udstyrret med den nyeste processor fra Google, der ligesom Apple har deres eget brand af processorer (Apple har A-serien, mens Google kalder deres for Tensor G).

Det betyder ikke bare en telefon, der føles hurtig og ubesværet åbner apps. Den kommer også med tre års ekstra opdatering af styresystemet, og fem års sikkerhedsopdateringer. Det sikrer at telefonen kan forblive relevant mange år endnu, og ikke blive udsat for angreb. Dog er det langt fra den grad af support, som Apple har givet deres telefoner hvor Apple SE modellen fra 2016 fik opdateringer helt frem til 2022.

Det gør dog ikke Pixel 7a mindre hurtig, og som en hverdagstelefon er kan den snildt klare alle opgaver man kaster efter den. Uanset om det er browser, Google Maps, podcasts eller små spil.

Og så er der prisen

Pixel 7a koster 3999,- kr., og det er stadigvæk mange penge. Specielt når sidste års model, Pixel 6a, fås til 3.199,- kr., som dog også tager markant dårligere billeder men ellers er helt på niveau med dette års model, og mange ældre telefoner der stadigvæk vil holde i rigtig mange år også kan fås billigt. Men er budgettet til det, så leverer Pixel 7a en fænomenal telefon for relativt få penge.

På rigtig mange måder er Pixel 7a en vidunderlig lille budget-telefon. Specielt når man kigger på hvor meget man får for de 3999kr ,- som telefonen koster. Du får et ganske godt kamera, den nyeste teknologi fra Google og en telefon der faktisk kan være i de flestes lommer. For rigtig mange menesker er det her telefonen man bør købe, fremfor de dyre flagskibsmodeller. Særligt hvis man i forvejen er en del af Android-systemet. Alternativet er selvfølgelig Apples egen SE telefon, der ligeledes for rigtig mange klarer alle dagligdagens opgaver “godt nok”, og koster det halve af de nye modeller.

Google Pixel 7a fås til 3.999,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × five =

No Comments Yet.