Gaming guide: Tre spil der burde være på din ønskeliste

6 Min læsning

Det er koldt, gråt og kedeligt udenfor. Så hvorfor ikke besøge smukke England i vikingetiden? Eller hvad med Japans snuskede mafiaverden? Vores gaming-guide tager dig rundt i hele vejen med tre geniale spil.

Det nye Assassins Creed er en komplet triumf du ikke må misse

Assassins Creed serien har gennem mere end ti år været dén spilserie med flest unikke steder at fortælle sine historier. Lige fra det gamle Egypten til Italien i 1600-tallet har serien altid formået at tage dets spillere med på et visuelt eventyr, og samtidig pakket det ind i et af de bedste actionspil på markedet.

I år løfter “Valhalla” Assassins Creed serien op til helt nye højder, i et hæsblæsende vikinge-eventyr der er fyldt med vikingetogter og mjød i lange baner.

Spillet tager sin start oppe i Norge, hvor du som den ambitiøse viking Eivör er på et hævntogt for, at finde den viking der dræbte hele din familie. Det er en blodig hævn du søger, og jagten på at få den er drivkraften bag en stor del af dit eventyr. Heldigvis så er Eivör som karakter i spillet dybt charmerende, sjov og værd at bruge tid sammen med, så det faktum at din jagt på hævn tager dig ud på en meget lang rejse er ikke et problem.

Jagten på hævn er dog ikke helt ligetil og snart bliver Eivör, hendes bror og hendes nye familie draget ind i et stort eventyr, der ender med at tage dem alle til Englands kyster i jagten på et nyt liv. Her begynder det politiske drama i bedste Game of Thrones stil, hvor der skal skabes alliancer med forskellige familier og det skal afgøres hvem der skal fjernes fra magten.

Som en blodig viking, handler rigtig meget af “Valhalla” om, at du tager ud på togt i lange skibe. Du kan invadere alle de byer du møder på din vej, og igennem dit eventyr får du indsamlet en bred palette af forskellige økser, sværd og skjolde som du kan udstyre Eivör med. Samtidig kan du også opgradere hendes evner indenfor præcis den spilstil du elsker. Så hvis du vil have en Eivör der sniger sig ind i fjendens lejr, kan du få det og hvis du vil have vikingen der sparker hoveddøren ind og kaster med økser, så kan du også få det.

Den største triumf som “Valhalla” byder på er, at uanset hvordan du vælger at spille så er det altid sjovt og tilfredsstillende. Som en komplet pakke er Assassins Creed: Valhalla et forrygende spil, der er svært at give slip på når først ens eventyr er startet. Spillet starter ud med 120 i timen, og sænker ikke tempoet undervejs. Uanset om du rejser gennem de sneklædte norske fjelde, bevæger dig ud på det åbne hav eller rider henover de græsfyldte engelske marker, så er hvert øjeblik af “Valhalla” i stand til at underholde og putte et smil på læben.

Du kommer til at elske Assassins Creed: Valhalla hvis:

  • Du bare ikke kan få nok af “Vikings” på HBO
  • Du altid har drømt til at kaste vildt omkring dig med økser

Assassins Creed: Valhalla fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X / S og PC

Den står på neon, 80er musik og stort hår i Call of Duty: Black Ops – Cold War

“Black Ops” universet i Call of Duty har altid været et af de mest populære, og det er med god grund. Blandingen af intens, hårdtslående, action og kryptiske gåder har skabt et helt unikt univers inde i en spilserie, der normalt har alt for travlt med store eksplosioner til at fokusere på andet end det.

Med “Cold War” bliver kikkerten rettet direkte mod 80’erne og den skjulte krig der udspillede sig mellem Rusland og USA. Igennem spillets historie skal du forsøge at fange en russisk undercover-spion, der er igang med at stjæle en atombombe for at starte tredje verdenskrig.

I din jagt på spionen bliver du taget igennem intense spionage missioner i regnvåde Berlin, hele vejen op til intense skuddueller med russiske soldater i sneklædte bjerge, hvor der gemmer sig hemmelige militærbaser. Som de bedste actionfilm er hver eneste scene / mission fyldt med variation og du bliver hele tiden overrasket over hvilke nye idéer spillet smider efter dig.

Det gør at der aldrig er et kedeligt øjeblik i løbet af de mange missioner, og den rytme med fuld fart action fortsætter over i “Zombies” delen af spillet, hvor du med op til fire venner kan bekæmpe horder af zombier i et hav af forskellige baner. Og når du har brug for afveksling fra russiske spioner eller zombier, så er der endnu mere underholdning at finde i online-delen, hvor du kan spille med venner eller hoppe ind i “Warzone” der er Call of Dutys svar på “Fortnite”.

Det er svært ikke at se Black Ops: Cold War som den samlede pakke, hvor der er noget til alle uanset om man elsker actionfyldte historier, spille online sammen med venner mod zombier eller andre gamere over internettet. Det er en pakke der er propfyldt med underholdning uanset hvad slags underholdning man er til.

Du kommer til at elske “Cold War” hvis:

  • Du forelskede dig i sidste års Call of Duty, og er klar til et endnu vildere eventyr
  • Du vil have et skydespil med så meget at byde på, at det kan underholde et helt år

Call of Duty: Black Ops Cold War fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X / S og PC

Japans svar på The Godfather er et fængslende drama du ikke må gå glip af

Som den unge Ichi er du lavest på rangstigen i den lokale Yakuza-familie du arbejder for. Din rolle i familien er at være de dumme muskler, der går ud i byen og inddriver gæld. Den mest ubetydelige rolle i en Yakuza-familien, og det betyder også at alle Ichi møder på sin vej behandler ham som omvandrende skrald.

Det sætter dog absolut ingen dæmper for Ichi og hans humør. For i hans verden er der intet vigtigere end at være loyal for sin Yakuza-familiem, og uanset hvor elendige opgaver der bliver smidt i hovedet på ham, tager han imod dem med et smil og et dybt buk. Samtidig er han alt for godhjertet af sig til at arbejde i den brutale branche og det giver igennem spillets historie en masse gode dynamikker. Specielt når Ichis godhjertede natur, og desperate ønske for altid at gøre det rigtige, bliver konfronteret med den virkelighed der følger med i at være en del af den japanske mafia.

Alt det kulminerer til sidst, da Ichi bliver smidt tyve år i fængsel for en forbrydelse han ikke begik. Så da kalenderen skriver 2020, træder Ichi ud af fængslet og det første han bliver mødt med, er en ung mand der vaper på en e-cigaret, som får Ichi til at stå og måbe forbavset over den verden han er trådt tilbage ind i, hvor hans gamle, godhjertede, dyder ikke længere passer ind.

Derfra starter et dramatisk, medrivende, eventyr gennem den snuskede japanske lyssky underverden efter forklaringen på hvorfor Ichi måtte tilbringe tyve år i fængsel, få hævn for det og ikke mindst skabe sit et nyt liv i en verden der ikke længere har plads til forbrydere som ham.

Yakuza: Like a Dragon er på rigtig mange måder genialt. Det er grundlæggende sjovt at spille, uanset om du udforsker den detaljerede by du bevæger dig rundt i, har slåskampe mod andre forbrydere eller hjælper tilfældige mennesker på din vej med deres problemer. Den største genistreg er dog hvordan spillet er i stand til at bevæge sig elegant mellem det intense poltiske drama, og utroligt fjollede scener uden at det føles akavet eller underligt.

Selvom der forud for dette spil har været syv andre Yakuza-spil, så er “Like a Dragon” en fuldkommen frisk start med en ny hovedperson og et helt nyt karaktergalleri, der gør at enhver der vil opleve et af de bedste japanske forbryderdramaer sagtens kan hoppe ind og være med.

Du kommer til at elske Yakuza: Like a Dragon hvis:

  • Du elsker rollespil som Final Fantasy
  • Du vil opleve det japanske svar på Godfather-filmene

Yakuza: Like a Dragon fås til Xbox One, Xbox Series X / S, Playstation 4 og PC

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve + twenty =

No Comments Yet.