Genbrug og velgørenhed med DoGood app

2 Min læsning

Sælg dine brugte ting til fordel for velgørenhed. Ny app, der gør det let for dig at sælge brugte ting til fordel for velgørende organisationer.

Genbrugsbutikker er en stor succes og en god måde at lade de ting, du ikke længere vil bruge, få et længere liv. Måske bruger du allerede Trendsales eller DBA til at sende tøj, cykler, spil eller møbler videre ud i verden, når du selv er færdig med at bruge dem. Eller måske sætter du ting på hylderne i genbrugsstationens byttecentral.

Med DoGood app’en kan du sælge dine ting til fordel for din favoritorganisation, også selvom organisationen ikke har fysiske genbrugsbutikker.

App’en minder om Trendsales og DBA. Du sætter dine ting til salg ved at oprette en annonce, lægge et billede og lidt info op. Du kan vælge enten at gøre det som en auktion, så højestbydende får lov at købe, eller sætte en fast pris på.

2016_DoGood_frakkeTilføjer du dit CPR-nummer, så indgår salgsbeløbet i din skatteberegning med fradrag for bidrag til velgørenhed. Når en bruger har købt dine ting, så sender systemet dig besked om, at betalingen er på plads. Du sender tingen, eller brugeren henter den hos dig, og pengene går direkte til den organisation, du har valgt. Det bliver selvfølgelig let at dele dine annoncer på de sociale medier, så andre kan følge dit gode eksempel.

Rasmus Seebach, MØ og Johanne Schmidt-Nielsen er blandt ambassadørerne for app’en, og lægger ting til auktion til glæde for deres favoritorganisation.

 

 

 

Deltagende organisationer:

Kræftens Bekæmpelse
Dansk Røde Kors
Børnefonden
Amnesty International
WWF
Hjerteforeningen
Dyrenes Beskyttelse
Mellemfolkeligt Samvirke
Dansk Flygtninghjælp
Diabetesforeningen, Støt børn med diabetes
Kirkens Korshær
Red Barnet
UNICEF

Find DoGood i App Store

 

Læs også om

YourLocal –  en app, der hjælper lokale butikker med at sælge overskudsvarer

Fashionabel deleøkonomi vinder frem

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × five =

7 Comments
 • Henry
  oktober 9, 2016

  Spørgsmål er bare hvor appen findes? Den er i hvert fald ikke i dansk iTunes app store endnu i dag. Har du en URL eller QR code så folk kunne nemt finde appen?

 • Kathrine
  november 17, 2016

  Der er et link til app’en på denne side: http://amnesty.dk/stoet/dogood

 • Mogens Dybdal
  november 20, 2016

  Hej,

  Hvorfor kan man ikke bruge telefoner med android-styresystem?

  Jeg har noget frivilligt arbejde i en Genbrugsbutik, hvor vi evt. gerne vil være med på “DoGood-vognen”

  vh fra Mogens

  • Gitte Søby
   november 21, 2016

   Hej Mogens
   DoGood skriver på deres hjemmeside, at de håber at kunne lave en Android-version i 2017, men i øjeblikket mangler penge til det. Du kan kontakte dem på support@dogood.dk omkring deltagelse i projektet, eller tage et kig på deres hjemmeside: https://dogood.dk
   Vh Gitte

  • Svend Jensen
   juni 29, 2017

   Du kan forsøge at tage fat i “Forward” paa https://forwardapphq.com/ – det er samme princip men de har også en app til Android.

 • Claus Beyer
  december 4, 2016

  Så vidt jeg ved, skal man ikke betale skat af salg af sine egne gamle ting. Så tilføjelse af cpr nummer er kun nødvendigt, hvis man ønsker at donere lidt til skat.

 • Lars Michler
  december 4, 2016

  Man kommer ikke til at betale skat eller donere til skat når man opgiver sit CPR nummer.
  Man får et fradrag i indkomstskatten, ligesom hvis man donerede et kontant beløb til en af de godkendte organisationer.
  Se reglerne på https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1788631