Giv en Kickstarter i julegave

3 Min læsning

Her er en julegaveide, der virkelig sparker gang i noget. Den kan ordnes på nettet. Den fylder ikke noget under juletræet (i første omgang). Og måske kan den gøre en stor forskel.

Er det en gave, du har der i lommen?
Er det en gave, du har der i lommen?

Først en lille tidsrejse:

Kan I huske det år, hvor alle gav hinanden geder i julegave?

Eller rettere: Man gav hinanden gavekort til en ged. Gavekortet var en slags nødhjælps-værdibevis: De indkøbte julegavegeder gik til familier rundt omkring i verdens fattigste lande.

Det var Folkekirkens Nødhjælp, der stod for projektet Giv en Ged, og det blev populært. I 2006 lå der således 16.413 gavekort til geder under de danske juletræer.

Man kan stadig give en ged i julegave lige her: Giv en ged. Eller en sæk ris, en køkkenhave eller 10 høns og en hane.

Ny julegaveidé – Kickstarter!
Her er en ny julegaveidé, som minder en lille smule om det der. Giv en Kickstarter! Du støtter et projekt, du godt kan lide, men som ikke eksisterer endnu. Hvis der er nok, der lige som dig går ind og støtter (det vil sige køber projektet på forhånd) – så bliver det til noget. Og så bliver din julegavemodtager den heldige indehaver af de første udgaver af det, som du har støttet.

Kickstarter er en crowdfundingplatform, som for nylig er lanceret i Danmark. Hvis du ikke ved, hvad Kickstarter er endnu, kan du læse om det i Elektronistas artikel her: Ny dansk Kickstarter-kampagne ser dagens lys.

3 danske højaktuelle kickstarter-projekter (kan du nå det?)
Her er et par eksempler på danske Kickstarter-projekter, der er populære netop nu:

sitpack_metro
Sitpack – den foldbare hvilestol
Et af de mest populære danske Kickstarter-projekt overhovedet siden lanceringen er den foldbare, kompakte hvilestol Sitpack, som allerede har opnået funding. Dvs. at så mange har støttet projektet, at det stensikkert bliver til noget. Men det er stadig muligt at præ-bestille. Sitpack kan tages med i lommen, når du skal til en stor koncert eller en sportsbegivenhed – og når du så lige har brug for at hvile benene – vupti, så er det bare at folde den ud! Dét er åbenbart lige noget for os danskere! Her er Sitpack på Kickstarter.

Oplad med stil
Oplad med stil


Acorn – den labre mobiloplader

Hvad med en dansk designet, laber mobiloplader, der passer til næsten alle mobiler og tablets, og ovenikøbet er økovenlig? I skrivende stund er projektet 17% funded, og der er fem dage endnu: Acorn på Kickstarter.


Bløde former på væggen.
Bløde former på væggen.

Hejmdal Oak Coat Hook
Eller hvad med en krog til at hænge jakker og tøj på, som er blødt og rundt designet, så det ikke rives i stykker? Projektet er 3% funded, og der er fem dage tilbage. Hejmdal på Kickstarter.

 

Led selv løs i andre Kickstarterprojekter
Se alle de andre Kickstarterprojekter her – der er noget for alle. Fra avancerede løbeindlæg til spillekort. Og der kommer hele tiden flere til.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − eleven =

No Comments Yet.