GOOGLE DRIVE- ET DIGITALT WALK IN CLOSET

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Google Drive er som et kæmpe walk-in closet, der ikke optager kvadratmeter i din lejlighed. Masser af hyldeplads, men ikke så meget rod.

Og skal man presset metaforen endnu mere, så kan man sige, at du med Google skabet hver dag nemt kan dele “tøj”, med dem du ønsker.

Google har introduceret Google Drive, som i princippet er det samme som en ekstern harddisk, du sætter til din computer. Den ligger bare ikke og roder hos dig, men ude i det man også kalder skyen (cloud), og mere bør du sådan set ikke rigtig behøve at bekymre dig om (med mindre de ikke styr på sikkerheden eller lader dig fraskrive dig rettighederne til dine filer).

Lige som Dropbox vil du kunne se Google Drive som mapper på din computer, og du vil altså ikke i praksis tænke over, at dine ting altså ligger et helt andet sted. Til gengæld vil du kunne få adgang til dem lige gyldig hvor du er, og hvilken skærm der er i nærheden. Bare du kan komme på internettet.

Så kan du f.eks. få adgang til en arbejdsmappe, selvom du er på rejse uden din egen computer. Du vil kunne se rejsedokumenter og al verdens bekræftelser, værdibeviser, mails, videoer og billeder via en app på din smartphone.

Mapperne kan du dele med venner eller kollegaer, der arbejder på samme projekt.

Google Drive kommer til at spille sammen med andre Google tjenester, så hvis du allerede er en glad bruger af Gmail og Google docs, så kan du nok forvente Google Drive bliver ret let at gå til. Med Google Drive får du gratis 5 Gigabyte plads (mere end Dropboks, det samme som iCloud) og herefter betaler du så per måned eller år, som vi kender det fra andre tjenester.


Google Drive er endnu ikke kommet til Danmark, men det virker som om det er lige rundt om hjørnet. Du kan få en alert, når den er klar ved at skrive dig op her. Hvordan har du med tendensen til at alle dine ting kommer til at ligge på en fjerncomputer fremfor din egen?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − ten =

4 Comments
 • Annika
  april 26, 2012

  Joew, den er kommet til DK, det er bare forskelligt hvornår de åbner op for hver person.. Det med at stå i kø.
  Men det er lidt trælst med de mange gode services – at skulle vælge hvilken man vil bruge (at have for mange duer jo heller ikke, med mindre man bruger dem til forskellige formål).

 • Lise Halskov
  april 26, 2012

  Det er fantastisk med en fjern-lagring af tingene. Har man én gang prøvet hvor surt det er at miste sine ting, så ved man hvor dejligt det er, at man kan finde det hele samlet på internettet. Jeg tror stadig jeg vil beholde Dropbox – det kan være meget godt at fordele sine ting lidt alt efter formål.

 • Steffen
  april 27, 2012

  Det bliver spændende om det kommer til at fungere ligeså godt som Dropbox. Dropbox er bare genial må jeg sige. Bruger det rigtig meget.
  Alt hvad jeg arbejder på for tiden, ligger altid i Dropbox. Det er så fedt at man bare kan lukke ned når man er færdig ved den stationære og så fortsætte arbejdet på den bærbare, iPad’en eller iPhone:)
  Det er den vej det går, og den udvikling er jeg kun glad for. Det gør hverdagen nemmere for mange mennesker.

 • tove inge-britt fogh ebbesen
  april 27, 2012

  I den bedste af alle verdener er det Fantastisk. Så har de vel efterhånden også et godt overblik over dit liv.