Guide: De hotteste spil lige nu!

7 Min læsning

Er du klar til at udleve din Iron Man-fantasi, så kast dig ud i spillet Anthem? Eller hvad med at suse igennem den smukkeste dommedag nogensinde med Far Cry: New Dawn? Elektronista guider dig til de bedste spil på markedet lige nu.

 

Anthem – Udlev din Iron Man-fantasi i et sublimt actionspil

Anthem fås til Xbox One, PC og Playstation 4

Som freelancer i Anthems verden skal rejse uden for de kæmpe mure, der beskytter en af de sidste byer på planeten. For at kunne bevæge dig uden for byen, skal du bære en særlig Javalin-dragt. En kæmpe rustning, der gør dig i stand til at flyve, giver dig overnaturlig styrke og samtdig fungerer som en flyvende tank, der tager kampen op mod fjenden.

I denne rustning skal du rejse ud i en stor verden, løse dens gåder og kæmpe mod en masse fjender. Det kan du enten gøre alene eller med venner, og jo flere eventyr I tager på, desto bedre udstyr finder du. Det udstyr er essentielt for, at du kan blive en endnu bedre freelancer, klare endnu sværere missioner og til sidst tage kampen op mod fjendens ledere, der truer med at rive planeten i stykker.

Anthem er rigtig mange ting. Det er et actionspil, et rollespil, en socialoplevelse og fyldt til randen med spændende missioner. Men det, som er den store genistreg med Anthem, er hvordan det hele finder sammen i skøn forening. Du tager ud på missioner med vennerne, oplever en masse action og så kommer du hjem til basen, hvor du opgraderer dit udstyr. Så drager du igen ud, og sådan fortsætter det. Hele flowet harmonerer og fungerer præcis, som det skal.

Hvis der er én ting som i særlig grad bør fremhæves ved Anthem, så er det hvor enormt sjovt det er blot at bevæge sig rundt i spillets verden. Du flyver rundt mellem træerne, dykker ned under vandet og kaster dig rundt som en blanding af Superman og Iron Man. Det er et rush at bevæge sig perfekt rundt i spillets verden, og det gør de mange kampe mod fjenderne dynamiske og interessante. For du når du møder fjender på din vej, så kan du også flyve, skyde missiler og være super mobil. Det gør kampene mod fjenderne intense, varierede, og specielt når du spiller sammen med venner, opstår der en masse taktik.

Anthem er et spil der på alle leder og kanter belønner dig for at være mobil. Uanset om du svæver rundt om en række fjender for bedre at kunne ramme dem. Eller du suser afsted med fuld fart gennem junglen, er Anthem et spil der altid føles spændende og sjovt at spille.

 

Crackdown 3 – fængende og ukompliceret underholdning

Crackdown 3 fås til Xbox One og PC.

Crackdown 3 er på mange måder som taget ud af en tidslomme. Det føles som et retrospil, men på samme tid også dybt moderne. Hvor de fleste spil med en stor verden i dag fokuserer på realisme, dybde og tusind ting at give sig til, vender Crackdown 3 blikket mod noget helt andet: Det vil være sjovt, have kæmpestore eksplosioner og være nemt at gå til.

Crackdown 3 føles på mange måder utroligt uprætientiøst. Du spiller en superagent, der kan hoppe over bygninger, kaster med biler og skabe enorme mængder af kaos. Din mission er at vælte virksomheden TeraNova, som har bygget deres egen by og udnytter befolkningen til eksperimenter og undertrykkelse. Og den bedste måde du kan befri befolkningen på er at smadre alt, hvad TeraNova ejer og har.

Det gør du ved at rejse rundt i byen, ødelægge TeraNovas infrastruktur og tage kampen op mod lederne i organisationen, som hver bestyrer forskellige områder af byen. Udover det, så er der også spredt en masse grønne orber overalt i byen. Hver gang din agent samler en grøn orb op, så bliver han en lille bitte smule bedre til at hoppe. Jo flere af dem du samler, desto højere hopper du. Det at løbe rundt og finde de hundredvis af grønne orber bliver nærmest et helt spil i sig selv, og du kan hurtigt miste mange timer på at hoppe fra bygningen til bygningen i jagten på endnu flere grønne orber.

Men når den jagt er overstået, så er det om at vende blikket tilbage mod kampen mod TeraNova. Her får du massevis af action, og Crackdown 3 fokuserer i høj grad på at levere en superheltefantasi. Du kan samle biler op, kaste dem mod fjenden, alt imens du er igang med at hoppe 30 meter op i luften. Det er forrygende, kaotisk og intet andet end sjovt.

Crackdown 3 er på mange måder et super simpelt spil. Du skaber kaos, samler grønne orbs og bliver stærkere. Men i den simplicitet gemmer der sig et spil, som bare er sjovt at spille. Det forlanger ikke meget af dig, men til gengæld leverer det på bedste vis timer af god actionfyldt underholdning.

 

Roadtrip gennem et atombombet Rusland gør Metro: Exodus til et lille unikt mesterværk

Metro: Exodus fås til Playstation 4, Xbox One og PC

Metro: Exodus er på overfladen et skydespil som de fleste andre. Men kradser du en smule i overfladen bliver det tydeligt, at det er alt andet end et typisk skydespil. I spillet hopper du i skoene på Artyom, en af de mange mennesker, der lever i metrotunnellerne efter at atombomberne faldt og udslettede størstedelen af verden. Livet går sin gang i tunnellerne, men en dag hører Artyom en lyd på sin radio: Der er andre derude, andre der har overlevet. Det er startskudet på en rejse tværs hen over Rusland i et kæmpe tog for, at finde andre overlevende og genopbygge et samfund.

På mange måder er Metro: Exodus et skydespil med et twist. Det er et spil, hvor det at trykke på aftrækkeren ikke altid er det rigtige valg. Dine ressourcer er sparsomme, og det at undgå konfrontationer kan nogle gange være den eneste fornuftige vej frem. Det er et spil med en helt unik stemning. Når du har en gasmaske på skal du huske selv at skifte luftfiltre, rense glasset på masken og orientere dig via et analogt kort, du har i hånden. Spillet har på mange måder sin helt egen tilgang til tingene.

Hvis du forventer action af høj kaliber, fuld fart på spændingen og et spil, hvor alt er finpudset og perfekt, vil du blive slemt skuffet. Metro: Exodus har mange ujævne kanter, der er ikke et område, hvor spillet for alvor brillierer, men i stedet, er det et spil hvor dets mange små delelementer samler sig til en helt unik oplevelse. Selvom styringen kan være lidt kluntet, skuespillet ikke er imponerende og det kan være forvirrende at finde rundt i spillets verden, så er det en type af spil, som er meget sjælden. Det har sjæl, en helt unik stemning og det er dedikeret til at skabe den stemning gennem alle facetter af spillet. Ikke bare hvordan det ser ud og lyder, men også måden du oplever spillet gennem den kluntede styring og de tunge bevægelser. Det hele samler sig som en totaloplevelse, der er helt unik.

Med ‘New Dawn’ leverer Far Cry-serien massevis af farver og underholdning

Far Cry: New Dawn fås til Xbox One, PC og Playstation 4

Velkommen til Montana! Det naturrige, dejlige og smukke fristed i USA. Eller. Sådan var det engang, før atomkrigen brød ud og smadrede alt. Det nye Montana er på samme tid smukt og flot, men også dødsens farligt med muterede dyr, og grupper af folk der slår alle ihjel for at bevare deres territorium.

Det er den verden, ‘Far Cry: New Dawn’ smider dig ind i. Du skal hjælpe de andre beboere i området med at bekæmpe banden “Highwaymen”, der terroriserer området. Det gør du ved at hjælpe beboerne i området med forskellige missioner, angribe bandens forskellige lejre og til sidst tage kampen op mod bandens ledere i form af to tvillinger, der vil gøre alt for at beholde magten.

Strukturen i ‘New Dawn’ er i tråd med de forrige Far Cry spil: Du bevæger dig rundt i en kæmpe stort område, laver opgaver for alle omkring dig og ser, hvordan din gruppe erobrer området tilbage. Det hele er dog pakket ind i et smukt og farverigt miljø, og spillets action er fortsat af utroligt høj kvalitet. Uanset om du spiller alene eller sammen med en ven.

Selvom Far Cry: New Dawn på mange måder er mere af det samme, så er det absolut ikke en skidt ting. At suse igennem et farverigt, synderbombet Montana er en helt unik oplevlse, og spillets action er mere end underholdende nok til at bære oplevelsen fra start til slut.

At ‘New Dawn’ samtidig også fås til en budgetvenlig pris, gør ikke begejstringen over spillet mindre!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 3 =

1 Comment