Guide til de 5 bedste spil fra oktober

11 Min læsning

Efteråret er for alvor over os, og det betyder at der er ekstra mange spil på markedet. Vi har fundet 5 spil, du simpelthen bare må prøve. Her er alt fra kæmperobotter, racisme og et af de underligste Super Mario-spil længe.

Hævn, penge og racisme i årets mest intense krimispil

Mafia 3 fås til PC, Playstation 4 og Xbox One

mafiaiiirally

Mafia 3 er er et godt actionspil med fantastisk skuespil og en velfortalt historie. Det udspiller sig i en meget turbulent tid i USA’s historie, nemlig slutningen af 60’erne, som var præget af uro og racisme.

Du spiller den sorte gangster Lincoln Clay. Året er 1968. Lincoln er vendt hjem efter fire år i Vietnamkrigen og møder et USA, som er splittet af racisme og had. Hjemkomsten er andet end rolig. Inden for kort tid er Lincoln tilbage i armene på sin plejefamilie, som driver den sorte mafia i byen, og som er igang med at lave et kæmpe røveri i samarbejde med den italiensk mafia.

Ingen af delene går specielt godt. Som en reaktion på plejefamilien forsøg på at dominere alt ulovlig aktivitet i byen tager den italienske mafiasagen i egen hånd og dræber hele din plejefamilie og overtager kontrollen med størstedelen af byen. Det sender dig og Lincoln på et hævntogt igennem byen New Bordeaux, hvor du gradvist river den etablerede kriminelle verden fuldkommen fra hinanden og erstatter den med dit eget netværk af gangstere.

https://youtu.be/4UdSpFXz8Q4

Det som gør Mafia 3 helt speciel, er den grad af ærlighed spillet har til netop 60’erne og racismen. Ordet “Nigger” bliver slynget ud efter dig, så snart du nærmer dig en gruppe hvide mennesker, og afhængigt af hvilket boligkvarter du befinder dig i, vil politiet enten reagere hurtigt eller slet ikke, hvis du laver ballade. I de finere, hvide, dele af byen overvåger politiet dig nærmest konstant, og selvom du ikke har gjort det mindste ulovlige vil de antaste dig. Det er en overvældende følelse af at være forfulgt, og det er på alle måder trist, men også et utroligt stærkt værktøj til at illustrere periodens racisme og kultur.

Men selvom Mafia 3 fokuserer meget på racisme og uretfærdighed, så er det i udgangspunktet et actionspil. Fokus for spillet er, at Lincoln skal overtage de forskellige distrikter i New Bordeaux, ved at eliminere den eksisterende mafia, og det gøres ved at underminere deres forskellige foretagener i byen. Det gælder alt lige fra bordeller, kokaindistribution til slavehandel. Typisk betyder det, at du skal infiltrere fjendens områder, dræbe den lokale leder (eller tvinge ham til at arbejde for dig) og på den måde tvinge de tunge drenge i fjendens organisation til at dukke op, så du kan eliminere dem.

Actiondelen i spillet er intenst. Alt lige fra pistoler til geværer ser ud og lyder, som om de er tunge og meget farlige. Bilerne du kører i svinger rundt om hjørnerne, som taget ud af de bedste biljagter. Desværre så er der ikke meget variation i de opgaver, du laver, og måderne hvor du overtager byen ligner meget hinanden. Til gengæld er historien og de basale elementer, som spillet består af, så veludførte, at det faktisk ikke gør noget, at det er lidt forudsigeligt.

3130315-2k_mafiaiii_gamescom_screenshots_combat08

Mafia 3 er på ingen måder perfekt. Det er et spil fyldt med tekniske fejl, og selve spillets struktur kan blive lidt monotont hen imod slutningen af historien. Til gengæld er spillets præsenstation, soundtrack, skuespil og personerne, du møder, realiseret med så meget kærlighed, at alle skønhedsfejl i Mafia 3 bliver nemme at overse.

Her er et actionspil med lige så meget vold i hænderne som morale på hjertet.

Elektronista anbefaler til
– Dig der vil have et actionspil med noget at sige

Stort, larmende og genialt actionspil fra Microsoft

Gears of War 4 fås til Xbox One og PC

3053950-gears-of-war-4-herolcopy_a5b6

Gears of War var en af de spilserier, som var med til at definere Microsoft og hele deres Xbox 360-konsol som en maskine med genredefinerende titler. For Gears of War var spillet, der introducerede os for en nu så velkendt idé om at søge skjul bag et objekt i spillet, poppe ud og skyde fjenden. Gears of War kaldte det for “stop and pop”, og efter kort tid var hele idéen om at søge skjul i så mange spil på markedet, at genren “cover-shooter” blev opfundet.

Der er nu gået en del år siden det sidste Gears of War spil kom i butikkerne, og der er også gået en del år i spiluniverset. For Gears 4 føles som mere end noget andet som en start for en ny generation af helte, og muligheden for at skabe en ny generation af fans. Spillet starter 25 år efter afslutningen på den oprindelige trilogi og er mere eller mindre en frisk start for serien.

https://www.youtube.com/watch?v=ji2aU4EdQww

Omdrejningspunktet for historien er de mystiske væsener kaldet The Swarm, som hærger landsbyer, kidnapper mennesker og hærger alt, hvad de kommer i nærheden af. I Størstedelen af spillet skal du som James Fenix (søn af helten fra de forrige spil) komme til bunds i mysteriet om, hvad The Swarm er, og hvorfor de kidnapper alle, de kommer i nærheden af. Gears of War 4 har en meget simpel og ret ligetil historie. Det en overskuelig fortælling, som er personlig og uden en verden at redde eller andet storslået. Den kommer ikke til at vinde nogle priser, men til gengæld er den godt fortalt, for hvad der i bund og grund er en stor dum actionfilm. Og action er der rigeligt af i Gears 4.

Spillets kerne er stadigvæk at tage skjul bag objekter, poppe ud og skyde fjender. Men selvom kernen i serien ikke bliver forandret radikalt i Gears of War 4, så er det stadigvæk et bundsolidt actionspil. Hver enkelt konfrontation mod The Swarm er mesterligt designet og med en stor taktisk frihed til at angribe fjenden enten langtvæk fra eller helt tæt på dem. Hvis du har spillet de gamle spil, vil du føle dig hjemme inden for få minutter, og hvis du er helt ny til serien, så er spillets struktur så simpel og strømlinet, at det er nemt at komme igang med spillet.

gow4_2

Gears of War 4 er på ingen måde stor kunst. Det er så subtilt et spil, som det nu engang kan være, når dets primære våben er et gevær med en motorsav installeret på undersiden. I stedet kompenserer Gears 4 for det med et spil, hvor håndværket bag det er enormt tydeligt. Det er mere interesseret i at være et spil end noget andet, og det udstråler alt fra spillets design til hver eneste konfrontation, du har mod fjenderne. Det hele føles gennemtænkt, gennemtestet og raffineret i så høj en grad, at det løfter sig så langt over, hvad andre actionspil gør.

Hvis du er fan af Gears-serien, så er dette fjerde spil som at møde en gammel ven. Og har du aldrig rørt et Gears of War spil før, så er dette starten på en ny generation af personer og det bedste sted at starte.

Elektronista anbefaler til

– Dig der vil have non-stop action og et af årets sjoveste spil at spille med vennerne

 

Første verdenskrig genoplives med intensitet og respekt

Battlefield 1 fås til PC, Playstation 4 og Xbox One

zsyrjj6

Første Verdenskrig er en af de mest mærkværdige og triste krige i verdenshistorien. En generation tabt på gulvet med et hav af unge mennesker sendt til deres død på slagmarken, og en verden der som helhed endnu ikke havde fået etableret regler for krigsføring. Første Verdenskrig var stedet hvor den gamle verden blev tvunget ind i den nye, sennepsgas blev introduceret (og fjernet) fra slagmarken. Det var ikke et glasbillede af en krig.

Selvom Battlefield 1 er et stort actionspil, så fanger spillet den seriøsitet og respekt, som bør vises for denne krig. Der er ingen helte, alt er kaos og ingen vinder. Den følelse af nødvendig krig stråler igennem spillets historie, hvor du spiller fem små forskellige historier fra forskellige dele af krigen. Fordi det er små, usammenhængende, historier, kan der skabes vidt forskellige oplevelser med alt fra at hjælpe Lawrence of Arabia i hans oprør til at være på frontlinjen og se alt omkring dig blive ødelagt. Det er en effektiv måde at give et samlet indblik i en krig, og samtidig giver det god variation i selve spillet.

activeglisteningasiantrumpetfish

For selvom Battlefield 1 berører et seriøst emne som Første Verdenskrig, så er det stadigvæk et actionspil, og et godt et af slagsen. Mængden af kaos når 64 spillere løber ind i hinanden på den digitale slagmark i spillets online-del skaber en helt unik form for action. Spillerne har adgang til et hav af køretøj – alt fra heste, fly og biler til bare at være helt almindelig fodsoldater. Det giver ikke bare en masse aktivitet om ørerne på én, men også en grad af improviseret kaos hver eneste gang, du hopper online.

At se en soldat kaste sig fra en hest og op på en tank, for derefter at forsøge at skyde en Zeppeliner ned, som svæver henover slagmarken er en helt unik oplevelse, og netop den unikke form for kaos er det som gør Battlefield så unikt sammenlignet med alle andre spil på markedet.

anotherignorantblacknorwegianelkhound

Den seriøse tone fra spillets historiedel står i skarp kontrast til det tider fjollede kaos, når du går online, men hvis det ikke går dig på, så er der et nærmest uendeligt varierende og underholdende spil at finde i Battlefield 1. En helt unik oplevelse med dets fortolkning af Første Verdenskrig og hvordan man kan lave et actionspil baseret på den tid i historien.

Elektronista anbefaler
– Dig der ikke have robotter, fremtidsvåben eller andet gøgl i dit actionspil

 

 

Mig og min bedste ven: Kæmperobotten der kan smadre alt

Titanfall 2 fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

share-image

Titanfall 2 er ikke som andre skydespil. Langt fra. Det har et tempo, smidighed og en bevægelsesfrihed, som overstiger alle andre spil på markedet. Det er et spil, som helt fundament føles rigtig godt i hænderne. Styringen af Titanfalls “Piloter”, menneskelige soldater på jorden, er uovertruffen, og det føles så perfekt at navigere sin pilot rundt på slagmarkerne i Titanfall 2.

Den exceptionelle styring i Titanfall er også nødvendig for at spillet ikke bliver rent kaos. For der sker virkelig meget omkring ørene på en, når Titanfall virkelig spiller med musklerne. Som pilot kan du nemlig ikke bare løbe på jorden, du kan også løbe på væggene, du har en jetpack, og din mobilitet er generelt vanvittigt høj. Derfor er det så vigtigt, at styringen af din person i spillet sidder lige i skabet. For uden den så var Titanfall 2 bare et forvirrende makværk, og det formår i stedet at være et forfriskende spil i en genre som ellers er så forudsigelig.

 

At løbe på væggene er dog ikke nok for Titanfall, du kan nemlig også hidkalde en gigantisk robot (en Titan), som du enten kan lade løbe frit rundt i spillet eller selve kravle ind i og tage kontrollen over. Det resulterer i, hvad der i praksis føles som to vidt forskellige spil fordi strategier og måden du håndterer situationer på ændrer sig radikalt, når du sidder i en robot som er på størrelse med husene, du løber omkring, og når du er en relativt skrøbelig soldat som løber rundt mellem fødderne på robotterne.

hsthtve

Titanfall 2 er hektisk som bare pokker takket være blandingen mellem robotter og soldater. Det skaber et interessant miks i alle spillets kampe, hvor du det ene øjeblik bare er soldat mod soldat, og sekundet senere er på flugt fordi en robot trumler ind på slagmarken. Balancen der eksisterer mellem soldaten og robotten, og hvordan de kan bekæmpe hinanden er også med til at give en følelse af, at det aldrig er en unfair kamp. Begge parter har altid styrker og svagheder, som kan udnyttes til at bringe hinanden i knæ. Men så er der selvfølgelig også situationer, hvor det er robot mod robot, og her bliver det en forsigtig dans mellem to enorme dødsmaskiner, som hele tiden ser hinanden an og prøver at finde en åbning til at angribe.

Det er et spil, som i alle henseender gør op med alt, hvad der findes på markedet og introducerer den ene mere overraskende idé efter den anden. I spillets historiedel er det et nonstop fyrværkeri af idéer, som bliver slynget efter dig i et heftigt tempo med en overraskende god historie oveni. Når du går online, er det krig, tempo og vanvittigt kaos i en grad, som overgår Call of Duty med flere længder.

titanfall-2-beta

Hvis du er blevet træt af Call of Duty og dets forudsigelige natur, så er der i Titanfall 2 et spil, som tager fat i dig og rusker dig hårdt indtil du er vågen, frisk og klar til at opleve et af årets absolut bedste skydespil.

 

Utraditionelt Super Mario-spil er forfriskende sjovt og unikt

Paper Mario: Color Splash fås til Wii U

colorsplashotbanner8gu4t

Paper Mario-serien er Nintendo’s egen lille legeplads, hvor hvert spil i serien har været radikalt anderledes oplevelser. Og det nyeste spil i serien er absolut ingen undtagelse. I denne version af Paper Mario handler det hele om farver. Mario ankommer til ferieøen Prism Island, hvor alt farvet er blevet suget ud af øen. Mario og en talende malerdåse skal redde øen og bringe farve tilbage til alt.

Det gøres ved at indsamle såkaldte farvestjerner, som er spredt ud over en masse forskellige baner og for at få stjernerne, skal der løses gåde og tæskes fjender. I stedet for at hoppe på fjender, som Mario ellers plejer at gøre, så har du i Color Splash et sæt af angrebskort. Hvert kort er et bestemt angreb, og når du møder en fjende, spiller du det kort, du vil angribe med, og det samme gør dine modstandere. Mod almindelige fjender er der ikke stort behov for strategi, men mod store fjender gælder det om at smide de rigtige kort, som udnytter fjendens svagheder.

screenshot_4-768

Selve kampene mod fjenderne er sjove, men de er simple og er ikke grunden til, at du skal spille Color Splash. I stedet skal du spille det, fordi eventyret er vanvittigt, morsomt og fyldt med kreativitet. Color Splash er et virkelig velskrevet spil. Det er fyldt med jokes, humoren er i top og blander det simple pjat med langt mere voksne jokes. Det føles på mange måder som en Pixar-film i brugen af humor.

paper_mario_color_splash

Det er et vanvittigt charmerende spil. Humoren i spillet er det bærende element, som formår at blive bedre og bedre, jo længere du kommer i spillet. Det er fyldt til bristepunktet med humor, velskrevne figurer, og det er et spil som hele vejen igennem det meget lange eventyr formår at overraske med ideer, jokes og oplevelser. Det er et spil, som tonser afsted med 120 i timen og nægter at give slip, før du er helt og aldeles forelsket i det.

Hvis du forbinder Super Mario-spil med at hoppe på fjender og krævende spring gennem en fantasiverden, så burde du få fingrene i Color Splash. For her er en overraskelse og forfriskende Mario-oplevelse!
Elektronista anbefaler til
– Dig der vil prøve et anderledes og humørfyldt Mario-spil

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + 14 =

No Comments Yet.