GUIDE TIL KØB AF E-LÆSER

3 Min læsning

Vi er heldige, at gæsteblogger Berit Lund fra BookSnob har lavet en lille købeguide til bogelskeren, som føler sig klar til en e-læser. Her er fire bud på det som kunne blive din næste sofahygge-gadget. Tak til Berit!

E-læsere for bog-elskere

E-læserne vrimler frem på markedet. Og ikke kun det asiatiske og amerikanske marked har fornøjelsen. Også i Danmark ser vi flere og flere versioner dukke op, og der er faktisk ved at være en del, der er til at have med at gøre både med hensyn til design og brugervenlighed.

Der er især 4 e-læsere i Danmark, som jeg vil fremhæve her. I modsætning til tablets, så har alle de her 4 e-læsere e-ink skærme og er dedikerede e-læsere, der altså ikke også kan spille Angry Birds og tjekke Facebook og Twitter ud. Den største fordel ved disse e-læsere er, at de kan læse i solskin og at øjnene ikke bliver trætte at skærm lyset. For der er simpelthen ikke skærmlys. Siderne minder om siderne i en papirbog. Desuden vejer de mellem 150 og 250 gram og kan indeholde mellem 1000 og 3000 e-bøger på en gang.

Mange kender  Kindle fra Amazon, og den nævner jeg lige for en god ordens skyld, for det er stadig den bedste på markedet. Den har kun én ulempe! Og det er, at man nemmest læser Amazons egne e-bøger. Det kan dog fint lade sig gøre at læse danske e-bøger (hvis de ikke er DRM beskyttede) men det kræver en lille omformatering. Jeg gør det selv, og det går så smukt, og det kan du også gøre ved at følge denne guide. Den koster ca. 1200 DKK inkl WiFi, told og skat etc. Købes hos Amazon.com. Fås også som 9,7¨ og begge størrelser fås yderligere med 3G netværk. Priserne justeres derefter

Et godt alternativ herhjemme, som især på prisen kan konkurrere lige her og nu, er eBook 621EB fra Elonex. Den har en 6¨ eInk skærm, lækkert design, og læser gerne DRM beskyttede e-bøger. Den koster 1595 DKK hos BookSnob.

Så er der Sony’en der sælges hos g.dk og Fona. Der er to størrelser, en 5¨og 6¨ og de skulle være rigtig gode. De har begge touch screen. Den lille Sony afspiller ikke lyd, men de er ellers begge åbne overfor de almindelige formater, og kan læse DRM beskyttede filer. De koster henholdsvis 1499 DKK 1899 DKK hos Fona.

Om et par uger lander den første 9,7¨ e-læser på det danske marked. Det er en Pocketbook, og den har WiFi, Bluetooth, Mp3 afspiller og G-sensor. Og såkan den læse alle slags filer. Det bliver spændende og leder du efter en større skærm til alle dine PDF filer, så er denne anbefalelsesværdi. Den kommer til at koste 2999 hos E-medie og BookSnob.

Hvis du går og leder efter den helt rigtige e-læser, så kan du med fordel skrive dig op til BookSnob nyhedsbrevet Her får du masser af information om udviklingen på e-bog og e-læser markedet.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × five =

5 Comments
 • Bettina
  februar 2, 2011

  Jeg vil lige tilføje, at på en Kindle med 3G kan man i princippet godt gå på fx Facebook og Twitter og lignende. Det er ikke superpænt i monokrom, men det KAN altså lade sig gøre! Og så er det vel at mærke gratis, da man ikke betaler 3G-abonnement for en Kindle men har det “indbygget” i købsprisen. Det fik i hvert fald mig overbevist om at bruge den ekstra sjat penge på 3G-versionen til min mand – en ikke nødvendig feature, men når nu det ikke var så meget dyrere…
  Jeg selv “nøjes” med min iPhone som læser, er fuldstændigt opslugt af Michael Katz Krefelds “Før Stormen” for tiden, der fås gratis i AppStore.

 • Frederikke
  februar 2, 2011

  Ih, hvor kunne det være skønt hvis NOGEN (ahem host *elektronista.dk* host) lavede en full blown, tech spec-spækket, grundig test af en heeeel masse e-(bogs)læsere… Så kunne man som stuck i Danmark og derfor uden mulighed for at gå ned i butikkerne og prøve dem alle sammen af, få et praj om, hvad der er den bedste investering.

  Jeg er i hvert fald selv stadig rigtig meget i tvivl, selvom jeg har læst diverse danske og engelske tests – de danske er for overfladiske/medtager ikke nok forskellige e-(bogs)læsere, og de amerikanske/engelske tager ikke hensyn til at vi her i Danmark ikke har supermange bøger tilgængelige som e-bøger..

  – Men det er selvfølgelig skønt med korte indlæg som dette også :)

  Gimme more, gimme more!

 • Jeanett
  september 16, 2011

  Jeg har købt en Nook Color fra Barnes & Noble i USA.
  Har købt den på Ebay.com kostede ca. 1900.- dk.
  Den er helt vild fed… Den har touch skærm er i farver, Wi-Fi, hukommelse, memory stick kan der sættes i og tilsidst kan du gå på nettet med den som en almindelig computer.
  Det er det bedste køb jeg har gjort hvad angår E-book reader :-)

  Hilsen
  Jeanett.

 • britta sørensen
  april 18, 2012

  jeg har lige købt en 6″ e-ink ebook reder denver nu mangler jer en brugsanvisning på dansk det er for galt at der ikke er med når den sælges i danmark er det noget i kan hjellpe med

  • J. Grahndin
   december 11, 2012

   Du kan downloade brugervejledledning på Denwers netside både på engelsk og dansk