Har du brug for en ny DAB-radio?

3 Min læsning

Artiklen bliver også bragt i Månedsmagasinet IN. 

Hvis du ikke vil gå glip af Elektronista i din radio hver søndag eftermiddag, er det tid til at finde ud af, om din radio er klar til DAB+. Det betyder, at hvis din DAB-radio er købt før 2012, kan den muligvis ikke modtage det nye DAB+ format, og at nyere DAB-radioer skal genindstilles. Det er derfor tid til at fremtidssikre og opgradere dine radiovaner – og med lokale radiostationer eller streamet indhold fra fx Spotify gør radioen Model One Digital fra Tivoli Audio det smart at lytte igen.

Hvad betyder DAB+ for dig?

Hvis du er en af de mere end 900.000 danskere, der dagligt lytter til DAB-radio, er der god grund til at lytte efter en ekstra gang. Det digitale radioformat i Danmark skifter 1. oktober 2017 fra DAB til efterfølgeren DAB+. Det sker for at give plads til flere radiokanaler og dermed flere muligheder for at lytte til radio i Danmark. Med DAB+ får du mere af den radio, du holder af, men er din radio klar?

Guide: Sådan finder du ud af, om din DAB-radio er klar til DAB+

Er du DAB-lytter, skal du genindstille din DAB-radio, og et sted mellem 200.000 og 400.000 radioer af ældre dato – særligt radioer købt før 2012 – skal udskiftes, fordi de ikke kan modtage det nye DAB+-format. Med DAB+ er det fremover muligt at modtage 12 yderligere landsdækkende radiokanaler.

1. Hvordan ved du, om du hører DAB-radio?

Første skridt er at finde ud af, om din radio er en DAB-radio. Hvis der står DAB eller DAB+ på din radio, har du en DAB-radio. Husk, at se efter i bunden af radioen. Fremgår det ikke, kan du kigge i radioens brugermanual. Står der DAB+ på din DAB-radio, eller er den købt i 2012 eller senere, kan du gå ud fra, at radioen kan modtage DAB+. Husk, at selvom du kan modtage DAB+, skal du genindstille din radio efter 1. oktober, så du kan modtage de nye kanaler, når formatet skifter. Du genindstiller din radio ved at trykke på autotune/scan eller lignende i fem-syv sekunder.

2. Hvordan finder du ud af, om du kan modtage DAB+?

Står der ikke DAB+ på din radio, eller er din DAB-radio købt før 2012, kan du tage DAB+-testen:

Først skal du genindstille din DAB-radio. Du genindstiller din radio ved at trykke på autotune/scan eller lignende i fem-syv sekunder. Hvis du herefter kan finde og høre DRs regionale P4-kanaler på din DAB-radio, lytter du allerede til DAB+. Disse kanaler kan nemlig kun høres på en DAB-radio, der kan modtage DAB+. Hvis du har problemer med at genindstille din DAB-radio, kan du tjekke mereradio.dk, hvor du kan finde yderligere hjælp.

Hvad gør du, hvis du ikke kan modtage DAB+?

Hvis din DAB-radio ikke kan modtage DAB+, kan du ikke høre DAB-radio efter 1. oktober. DAB+-radio er dog blot en af flere måder, du kan lytte til digital radio på. Du kan fx høre radio via TV, på internet eller smartphone. Alternativt kan du erhverve dig en ny DAB+-radio med DAB/DAB+, FM, Wi-Fi og Bluetooth.

Retro radio på den smarte måde

Tivoli Audio Model One Digital forener de enkle elementer og brugervenlige funktioner, som du måske kender fra den klassiske og berømte Tivoli Audio-serie, men med en digital opdatering og et lækkert, retro design. Foruden sprød lyd, får du FM-tuner, digital radio, Bluetooth og wi-fi til at streame for eksempel Spotify, Deezer og Tidal, der tilsammen skaber den perfekte og fremtidssikre lytteoplevelse i hjemmet. Den smarte og smukke DAB+ radio koster 2.499 kr hos tivoliaudio.dk og fås i nøddetræ, sort eller hvid.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 4 =

1 Comment
  • Peter
    marts 10, 2019

    Kan du finde og høre P4, så er radio DAB+ klar.