Atari vender tilbage

2 Min læsning

For 30-40 år siden var Atari det helt store nummer i videospil. Før nogen tænkte på Xbox eller Playstation. Nu gør Atari comeback med en håndholdt konsol, hvor der ligger 50 af de klassiske spil ombord.

Atari har det lidt som busser på landet. Først venter man uendeligt længe, før der kommer en – og når så en dukker op, kommer der to på én gang.

Voksne spilfans vil vide, at der er gået omkring 20 år siden, at vi senest har hørt noget seriøst fra Atari. Firmaet, der tilbage i de tidligere 1970’ere bragte det første videospil – ”Pong” – ud til det store publikum. Det gik godt i et par årtier, hvor Atari var verdens mest populære spillekonsol. Indtil lige før årtusindeskiftet, hvor Atari forsvandt og gik over i glemslen.

Så spoler vi frem til sommeren 2017 – og pludselig dukker Atari op igen med planer om Ataribox. En avanceret spillekonsol bygget på pc-platformen, som skal konkurrere med Microsofts Xbox og Sonys Playstation.

Og apropos busserne – nu har Atari såmænd udsendt en håndholdt spillekonsol – Retro Atari Handheld – som skal komme på markedet i november. Klar til julehandelen. Altså to konsoller lige efter hinanden.

Nyheden er i princippet en moderniseret Atari 2600 – fordums millionsællert af en stationær spillekonsol. Med samme klassiske spil. Pakket ind i træpaneler som forbilledet, men meget mindre – og batteridrevet, så man kan have den med sig overalt. På arbejde, i toget….eller i bussen.

Spillene som dette berømte “Centipede” er simple efter dagens standard. Men de er nemme at gå til og sikkert oplagte at pusle med i bussen, toget eller under skolebordet.

50 af Ataris til dels berømte computerspil ligger gratis og præ-installeret på Retro Atari Handheld. De kan ikke måle sig i grafik med moderne spil, men de er nemme at gå til – og de vil helt sikkert vække stor glæde hos spilentusiaster, der aldrig er blevet så voksne som deres alder.

Man kan bruge konsollens egen 2,4 tommer skærm til at spille på undervejs. Når man er hjemme, kobler man sit tv eller en større computerskærm på.

Blandt de 50 gamle spil er klassikere som ”Centipede”, ”Maze”, ”3D Tic-Tac-Toe”, ”Asteroids”, ”Golf”, ”Pong”, ”Video Chess”, ”Video Pinball”, ”Haunted House”, ”Realsports Volleyball”, ”Street Racer” og ”Missile Command”,

Ataris Retro konsol er billig. I øjeblikket kan den forudbestilles for 35 GBP eller knap 300 kroner….

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × three =

1 Comment
  • John Beltran
    oktober 4, 2017

    Dejligt at Atari følger trop på samme spor som Nintendos Nes og Snes Classic konsoller og Segas Megadrive og ligeså bærbare version af førnævnte. Så kan nutidens unge få indblik i hvad man spillede før i tiden:)