Guide til de bedste tastaturer

6 Min læsning

Tastaturet er noget af det vigtigste ved en computer, hvad enten du skal skrive, game eller noget helt andet. Er dit godt nok? Vi har testet og guider dig til de bedste tastaturer!

Uanset om du har en bærbar computer eller en større stationær af slagsen, er tastaturet en meget vigtig del af den oplevelse. Især hvis du skriver, koder eller arbejder med din computer hver eneste dag, er tastaturet et af dine vigtigste værktøjer.

Desværre er mange af de billige standardtastaturer, der følger med en computer (eller dem på din arbejdsplads) ikke specielt gode. De billige tastaturer bruger nemlig små plastikbobler under selve tasten til at registrere, når du trykker på dit tastatur. Ofte betyder det, at du får en tasteoplevelse, hvor det ikke altid føles som om, at du faktisk trykker på tasterne, og det kan være svært at være rigtig effektiv med den slags tastaturer. For slet ikke at tale om, at du kan miste tastetryk.

Et mekanisk keyboard kan gøre hele forskellen

Derfor er der et enormt marked for tastaturer med mekaniske taster. På et mekanisk tastatur er der ingen plastikbobler under tasterne, i stedet er der en mere analog og mekanisk struktur. Her er det taster med et meget tydeligt “klik”, så du ikke er i tvivl om, hvad der sker, når mekanikken går igang, imens du skriver.

I den mekaniske tastaturverden findes et hav af forskellige taster og typer, og det kan være en jungle at finde rundt i.

Et mekanisk tastatur fås med mange forskellige typer af taster. De er inddelt i forskellige farver afhængigt af, hvor meget de larmer, hvor tunge de er, og hvordan de føles.

De fleste mekaniske taster er af typen “CherryMX” og fås i en masse forskellige varianter, som har hver deres farve. Hver farve har dets egne unikke karakteristika, og gør det nemt at finde frem til det, man gerne vil have. De brune CherryMX Browns er dem du kommer til at møde flest af, da de har en god balance i hvor meget modstand de giver dig, og hvor meget de larmer.

De blå CherryMX taster larmer rigtig meget, og giver en del modstand, hvilket er ideelt til dig, der virkelig vil mærke, når du skriver på dit tastatur – og sådan fortsætter det med de mange forskellige CherryMX-farver. Der findes helt sikkert en farve til præcis dit temperament.

https://youtu.be/cOE6ielK9LM

Hvis man virkelig vil nørde den, er der masser af muligheder. De mest dedikerede tastatur-nørder bygger deres helt egne tastaturer ved at købe printplader, løsdele og sætter det hele sammen, så de kan få præcis den kombination og design, som de ønsker sig. Men for alle os andre, som ikke ønsker at bruge tid på at samle vores egne tastaturer, er her en guide til tre fantastiske keyboards som dækker alle behov lige fra dig, der vil skrive den næste store roman til dig, der ønsker at game natten lang.

Genialt og minimalt tastatur til tasken og det lille skrivebord

Firmaet Vortex’s mission er at skabe de mest unikke og bedste tastaturer på markedet. Med deres nyeste Race3-tastatur rammer de en helt unik blanding af design og stil.

Tastaturet er meget lille. Faktisk er størrelsen mere eller mindre den samme bredde som tastaturet på en bærbar computer typisk er. Størrelsen har faktisk en række fordele, udover dets unikke design, du skal nemlig ikke bevæge fingrene særligt langt, når du skriver, hvilket giver en ergonomisk fordel (og du kan også skrive hurtigere med det).

Race3 har et helt unikt design, og bag det lækre ydre gemmer der sig CherryMX-taster af den blå variant, som giver et godt klik, både fysisk og lydmæssigt, når der hamres afsted på tasterne. Det er dog ikke et tastatur du skal købe, hvis du vil have noget, der er lydløst.

Race3 lyder lidt som en skrivemaskine, men til gengæld føles det fantastisk at skrive på.

Race3-keyboard er det eneste tastatur i testen, som bruger en særlig form for plastik til tasterne, som gør at bogstaverne på tastaturet aldrig falmer. Det er en helstøbt konstruktion, hvor bogstavets farve er tilstede igennem hele tasten, modsat de andre taster, hvor det bare er malet ovenpå. I pakken er også en række farvede taster, da tastaturet kommer i et mix af grå og hvidt, så du kan gøre dit tastatur mere festligt med blå, røde og gule knapper, hvis det er noget for dig.

At bruge Race3 tastaturet i dagligdagen kræver en lille smule tilvænning på grund af dets størrelse og fordi tasterne sidder tæt, men når det først sidder i fingrene hvor tasterne er, så begynder størrelsen på tastaturet for alvor at give mening. Man kan bevæge sig utroligt hurtigt hen over tasterne, og tasterne har et virkelig lækket “klik”, som gør det til en fryd at skrive på.

Race3 er et tastatur til dig, der vil have en fænomenal skriveoplevelse og et tastatur der ser helt unikt ud.

Vortex Race 3 kan købes med nordisk layout her.

Stilrent og lækkert tastatur til dig, der elsker at skrive

CODE-keyboardet er genialt, hvis du ønsker et tastatur uden gimmicks eller nonsens. Tastaturet er en smule større end Race3-keyboardet. Det minder om et normalt tastatur, men mangler bare tal-delen ude til højre. Alt andet er simpelt, ligetil og uden nogen form for tricks. Det er et tastatur, som er så simpelt, og basalt i alt lige fra dets simple ydre, taster med Helvetica-fonten og dets nærmest anonyme visuelle udtryk gør det til et lille kunstværk i minimalisme og simplicitet.

Tastaturet er en fryd at skrive på. Det har det helt rigtige “klik”, og du mærker hvert eneste tastetryk. Tasterne, som bliver brugt, hedder “Clear”, og affjedringen på dem skal næsten mærkes for, at man kan forstå hvor vidunderligt det er. Støjen fra tastaturet er ikke så overdøvende som Race3-tastaturet, og det rammer et godt mellemniveau mellem lydløst og et tilfredsstillende højt “klik”.

Så skal du have et keyboard, der ser godt ud og er nemt og behageligt at skrive på, er CODE-Keyboard et oplagt valg.

CODE Keyboard kan købes via wasdkeyboards.com og koster cirka 1000kr.

 

Tastaturet til gameren, der vil have det hele

Du kan indstille lysene på Logitech G Pro-tastatur på et hav af forskellige måder. Du kan sætte tasterne til konstant at skifte farve, få tastaturet til kun at være en farve eller male tastaturet, så alle F-tasterne er blå, mens Enter-knappen er lilla og resten er gult. Det er fedt at kunne gøre tastaturet sit helt eget ved hjælp af lysene

Lysene i tastaturet er ikke bare for sjov. I bestemte PC-spil vil lysene blive slukket på alle de taster, du ikke skal bruge, så du ved præcis, ved hvad du skal trykke på. Det er en sej lille gimmick og er med til at give et lækkert helhedsindtryk af tastaturet.

Selve tasterne på Logitech-tastaturet føles blødere end alle de andre i testen og er markant nemmere at trykke på. Logitech er det eneste tastatur i testen, der ikke bruger CherryMX-taster, i stedet bruger de Romer-G taster, som de selv har udviklet. CherryMX-tasterne er designet med henblik på at skrive og på traditionel computerbrug, mens Romer-G tasterne er specifikt designet til den form for stress, som et tastatur kun kan blive udsat for, hvis man spiller spil på det.

Det betyder også, at tastaturet kan holde til en del tæsk, og det føles utroligt robust, når du bruger det både til gaming og almindeligt skrivearbejde.

Bemærk at Logitech G Pro-tastaturet kun fås i en amerikansk-udgave, også herhjemme i Danmark. I praksis betyder det at tastaturet ikke har Æ-, Ø- og Å-taster på tastaturet, men er dit Windows sat op til at være på dansk vil Æ, Ø og Å være på de på taster, hvor det normalt ville være.

Logitech G Pro kan fås til 1063kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

No Comments Yet.