HAR DU OPDATERET TIL IOS7? HUSK LIGE…

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Så kom den nye version af Apples styresystem til mobileplatforme. Versionen hedder iOS7, og det er den software som giver din iPhone eller iPad personlighed på indersiden. Opdateringen er en af de helt store. 

ios-history

iOS har allerede en del opdateringer på bagen. På billedet her kan du se hvordan den mørke baggrund forsvinder og hvordan der pludselig bliver plads til flere apps på den længere skærm. iOS7 er den hidtil lyseste og reneste version af iOS.

Apple går væk fra den gamle skeumorfisme som vi tidligere har beskrevet i artiklen Farvel til træpaneler og læder på iPhone. Nu skal du forberede dig på rene linjer, tyndere skrifttype, lysere farver og en meget transparant oplevelse.

 

ios7-130610-1

Jeg har kun været igang med iOS knap to døgn, så jeg er stadig ved at opdage ændringer. Men noget af det første jeg har lagt mærke til er den lyse baggrund i sms korrespondancer, gennemsigtigheden i dropdown menuen fra toppen og pull up menuen fra bunden. Og så skal man lige vænne sig til at søgefunktionen ikke længere ligger til venstre men kommer frem når du swyper ned af på skærmen.

Sådan bliver din iPhones nye look. 

Før du opdaterer:

1. Ryd op på telefonen.
En ny software opdatering er et godt tidspunkt at få ryddet lidt op på telefonen så du starter med en mere ren telefon. Slet gamle apps, sorter dine billeder og slet de dobbeltkontakter du måtte have.

2. Sikkerhedskopier din telefon
Det er før set at opdateringen til en ny version software går galt og det kan gå ud over dine data. Så sørg for at du først har lavet en sikkerhedskopi i iTunes.

3. Sæt tid af
En stor software opdatering og en forudgående sikkerhedskopiering kan godt tage noget tid, så lad være med et gå igang en halv time inden du skal være et andet sted. Sæt dig godt tilrette, sørg for at få tingene gjort i den rigtige rækkefølge og nyd at du med det samme har tid til at kikke nærmere på alle de nye features i din telefon.

Du opdatere ved at sætte din telefon til computeren med et kabel. Åbne for iTunes og styre det manuelt. Du kan også bare sige ja når telefonen fortæller dig at der er ny software og så downloade det over wifi.

Og så vil jeg da helt vildt gerne høre hvordan du oplever iOS7? Er det bedre eller dårligere? Hvad fungerer? Hvad savner du? Hvad kunne du have undværet?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven + five =

24 Comments
 • Karin Høgh
  september 20, 2013

  Øv – jeg plejer at slette mails med tommelfingeren i mailboxen på iPhone. Nu skal jeg trykke rediger og så vælge alle de mails, jeg vil slette og så klikke en gang mere.

  Jeg overvejer kraftigt at nedgradere, og så fordi jeg er til retro, læder og træ! (OBS jeg er tussegammel)

  • Louise FB
   september 20, 2013

   Du skal bare glide den anden vej end vi er vant til…

 • Astrid
  september 20, 2013

  Jeg er glad. Langt mere tidssvarende, rigtig smooth oplevelse, og en del funktionaliteter, som jeg synes er fede – heriblandt sorteringen af billeder efter øjeblik eller hvad man nu har brug for, automatisk download af apps, kontrolcenteret der giver let adgang til at slå wifi og bluetooth til og fra (tiltrængt!), forbedret multitasking og gode forbedringer af Safari. Og så kan jeg helt subjektivt godt lide look and feel. :)

 • Peder Hjuler
  september 20, 2013

  Jeg har mistet den mulighed at gå ind i instilinger
  For at følge med i mit data forbrug feks.
  Det pi…. Mig vildt af!

  App ikoner? Ja kønne er de ikke ligner en
  Blanding mellem en android og en Windows telefon.

  Kort og godt Det er en ommer!!

  • Palle
   september 20, 2013

   Indstillinger – Mobil – Dataforbrug.

   • Peder Hjuler
    september 23, 2013

    Tak for det Palle

 • Birgit Christensen
  september 20, 2013

  Har heldigvis kun opdateret arbejdspladsens maskiner og ikke egen iPad og iPhone – for jeg kan simpelthen ikke tåle lyset fra det nye look. Jeg ved ikke hvad de har skruet på, men ganske få minutter forleden aften da jeg havde opgraderet og så sved det i øjnene. Og det hjalp ikke jeg skruede ned for lysstyrken. Lever ellers bl.a. af at arbejde med iOSprodukter, så det er en streg i regningen. Jeg kan se på nettet at jeg har lidelsesfæller – nogen rapporterer også om hovedpine. Spændende om Apple vil gøre noget ved det eller om jeg aldrig kommer længere end til iOS6 …

 • Lars
  september 20, 2013

  Ingen problemer, syntes det er flot og jeg kan lide funktionaliteten

 • mariole
  september 20, 2013

  Jeg synes det er grimt og meget u-Apple’sk. Hørte, at når der kom nye modeller, sendes en opdatering af sted, der sænker batteritiden, så der skal oplades endnu hyppigere. Kan det verificeres? I forvejen er iPhones batteritid jo jammerlig.

  • Marcus Mattsson
   september 23, 2013

   Det er noget vrøvl. Derudover er iPhone’s batterilevetid lige så god som andre smartphones i samme kategori.

 • Tobias Smith
  september 20, 2013

  Lækker opdatering, enkle ikoner er blevet grimme, men ellers rigtig godt.
  Man kan se, at Apple har erkendt , at man kan lære fra Android!
  Super flow og overgange.

 • Hans
  september 21, 2013

  Jeg er generelt vild med den nye opdatering. Man er i den grad ikke i tvivl om når telefonen er opdateret til den nyeste software. En feature jeg især er glad for er kontrolcenteret man får frem ved at swipe op fra neden. Fed detalje! ;-)

 • Preben
  september 21, 2013

  Synes det hele er blevet meget lyst. Feks er indbakken på mailen blevet så lys, at det er svært at se det lille tal til højre, der viser hvor mange beskeder man har i sine indbakker. Skidt.

  Men ellers tjohhhh…..blevet lidt tyndt i det. Synes jeg. Lidt gennemsigtigt og har mistet fornemmelsen af soliditet. Nu er jeg jo også gammel og sur :-)
  P

 • Nicolai
  september 21, 2013

  Hvem har flyttet din ost?

 • Isa
  september 21, 2013

  Den feature, jeg er gladest for indtil videre er faktisk alle de nye lyde og ringetoner … De gamle vat hhv alt for lange/ alt for dårlige, og på det punkt synes jeg faktisk de har gjort et rigtig godt stykke arbejde.
  Mht selve designet er jeg ikke vildt imponeret. Jeg kunne egentlig meget godt lide skeumorfismen, og føler opdateringen for første gang er en efterligning af Windows modsat noget nyskabende, men det er vel en tilvendigssag …
  Den nye kaldender skal jeg også lige vende mig til, da jeg faktisk brugte kombinationen af month/day view meget …
  Overordnet er jeg dog glad og godt tilfreds – det er jo som at få en helt ny Tlf, og det klager jeg skam ikke over :-)

 • Per
  september 22, 2013

  Jeg bruger min kalender meget, nu kan jeg stort intet se uden læsebriller, det samme gælder det nye tastatur selv med øget kontrast slået til, batterimåler til headset kan jeg ikke se mere, selv med briller, headset virker ikke med TomTom guidens, dog virker det mærkværdigvis under tlf. samtale, til gengæld kan TomTom ikke afbrydes før Tlf. samtale afsluttes.
  Et stort ønske fra mig, li’e siden IOS 4; at kunne se “Seneste” under tlf. samtale, død irriterende at skulle afbryde for at gi’ forrige tlf. nr. videre via SMS ell. l.
  Mine baggrundsbilleder er nu blevet for store og grove.
  Fotovisning er grå og kedelig, fylder ikke hele skærmen på IPhone 5, med mindre jeg dobbeltab.

  Er man ung, og med friske øjne er iOS 7 måske et hit, meen Apple mister nok både mig og andre født før “verdenen gik a’lave”!

 • Kim Norman
  september 25, 2013

  Uvist af hvilken grund, så er der pludselig forsinkelse på, når der skal skrives på iPad . DET ER MEGA, irrterende. ER DER nogen der har et godt råd?

 • AnneT
  september 26, 2013

  Love it!
  Hilsen den gamle dame

 • Hanne
  september 26, 2013

  Lidt træt af at det kræver ekstra klik at lukke for enkeltsider i browseren – er det ikke rent rip-off fra Android?

 • Johnny Iversen
  september 27, 2013

  Efter opdateringer af iphone 4 til IOS7 kan man ikke downloade fra apps store, nogen der ved hvordan det løses har oplevet det på 2 stk
  hilsen Johnny Iversen

 • flemming
  oktober 8, 2013

  …høj hellige Apple kopier androider funktioner …måske de endelig har indset at brugeren også har en mening om hvad de ville kunne bruge deres smartphone til?.
  Hvad bliver det næste at de også indser at 4,3″ skærm også hører fortiden til.
  Grundlæggende vil Apple brugere jo ikke have forandringer hvorfor så vælge at opdatere der er vel ingen der tvinger jer?.
  Behøves jeg at sige at jeg elsker android og samsung og hvis andre har en anden mening er det fint med mig men lad nu være med at belære mig om hvorfor jeg skulle vælge Apple.
  Det er som om hvis man tager sin android frem så prøver man at angribe alle iphones come det er jo bare en computer med camera man kan ringe fra ;0).
  Det er vel muligt at downgrade hvis man er utilfreds eller bare vænne sig til noget nyt ;0)

 • frank
  oktober 11, 2013

  @ flemming; sidder og overvejer hvad det egentlig er du vil med din kommentar.
  Os der bruger iPhone er faktisk ligeglade med at Android-brugere som dig ikke vil over til æble-imperiet – det er jo et frit land vi lever i :)
  Apple-brugere er altså ikke anderledes end Android-brugere; begge lejre vil bare gerne have noget der virker med et godt funktionelt design. Der er fordele og ulemper med begge lejre og valg der skal tages og det ved de fleste brugere godt efterhånden.
  Prøv at lade være med den nedladende holdning overfor Apple og glæd dig over at du har truffet et godt valg. Så kan vi andre jo have vores iOS diskussion i fred og hjælpe hinanden med de små og store ting der er. Tak.

 • Dennis Pedersen
  oktober 16, 2013

  Før kunne man lave sin egen ringetone m4r, ser ikke ud til, at virke mere, nogle der kan hjælpe?
  Mvh. Dennis

 • Peder
  oktober 19, 2013

  Kunne virkelig godt tænke mig at kunne gå fra meddelescenter og direkte til kalender, men det kan ikke lade sig gøre trods der er et lille ikon af en kalender?