Har du Radio 24Syv-abstinenser? Her er 3 sjælfulde podcasts, der dulmer savnet.

4 Min læsning

Radio 24Syv er væk og tilbage er kun lyden af en stille hjertebanken, der måske -måske ikke indikerer, at der stadig er liv. Uanset hvad, så har kanalen gennem årene leveret i stakkevis af gode podcasts og mange af dem udgør et perfekt soundtrack til det mørke efterårsvejer, men også til at udfylde det lydmæssige tomrum der kan opstå for os, der har haft taleradioen som daglig følgesvend. Elektronistas Josefine Silke Ekelund anbefaler 3 fix.

Radio 24Syv har som bekendt haft en del markante flagskibsprogrammer, med høje lyttertal og markante værtprofiler, men har også produceret mange mindre programmer, der er knap så kendte. Nedenfor finder du et bud på 3 af disse programmer, der indeholder selve essensen af den særlige 24syv’ske radiomagi, når den er bedst. Husk du kan lytte til programmerne gratis på Podimo, hvor du selvfølgelig også finder Elektronista podcasten.

1. Hviids Varmestue

Uge 37, 2015, 1 og 2.
Den energiske og bramfrie Michelle Hviid havde i 2,5 år et ugentligt program, hvor hun med skiftende gæster i studiet diskuterede alskens emner om alt fra livsmod til museeumsåbninger. Programmerne er meget forskellige, men alle indeholder de personlige synspunkter fra gæsternes side, fordi Hviid formår at skabe et rum, der lukker op for den intime samtale. Hun har dog også en tendens til at bryde ind med indforståede anekdoter fra sit eget liv og det kan indimellem være en kende irriterende.
I programmet fra uge 37 diskuterer Hviid Hiphopkultur med journalist og Hiphopconnoisseur Ditte Giese, musikeren Gisli Gislason og den hiphopsang-fortolkende Ukulele Hanne. De fire mennesker sat sammen skaber over 2 timer magi i radiostudiet med en sælsom blanding af gæsternes yndlingsnumre, Ukulele Hannes gengivelse af et hardcore hiphopnummer der med garanti for dig til at rødme og passioneret diskussion om, hvorvidt kvindesynet i hiphopkulturen er fornedrende eller bootyshakende frisættende.

2. Bikinilinjen

Juni/juli/august 2015.
Bikinilinjen er et sommerprogram, der kun fik en enkelt sæson og det har jeg tidligere begrædt her på Elektronista, men retrospektivt giver programmets korte levetid mening ift. til dets koncept: To for hinanden ukendte værter skal sammen lave et program, der baserer sig på intim samtale med 100% ærlighed.
Som tiden skrider frem, udvikler de to værter Mathias Helt og Marie Louise Tuxen et tæt venskab og det præger deres samtaler, der bliver af mere og mere privat karakter i en sådan grad, at man som lytter både føler ubehag ved at overhøre noget så privat, men samtidig enorm nysgerrighed efter at høre samtalen til ende.
Derudover indeholder programmerne små satiresekvenser, der på én gang er uendeligt malplacerede og fabelagtigt sjove, som når en fuld gæst afbryder en privat samtale på en dunkel bodega med et bøvet “SKÅÅÅÅÅL!!!”
I en af programmerne, beretter programmets kvindelige vært detaljeret om et kort, stormfuldt forhold samt det efterfølgende smertelige brud med denne flirt, der aldrig rigtigt blev. Sammen ringer de manden op og mod alle forventninger bliver samtalen med ham ikke tåkrummende og akavet, men rørende, afklarende og slutteligt forløsende. -Radiofonisk magi og lyden af hjerteblod.

3.
Radio 24Syv Dokumentar – Det Ligner Vat.


August 2016
Radio 24Syvs dokumentaristiske reportageprogram har gennem tiden leveret mange forskeligartede og interessante historier til lytterene.
Denne udgave er særlig anbefalelsesværdig, fordi den giver et helt unikt indblik i en verden, der er ekstremt privat og tabubelagt: Kvinder, der frivilligt vælger at afbryde en graviditet samt de følelser, der er forbundet med et sådant valg. Og så det faktum, at næsten 10% af alle kvinder, der vælger en provokeret abort, efterfølgende slås med alvorlige, psykiske følgevirkninger mange år frem.
Udsendelsen skildrer to journalisters fortællinger om deres egen bevæggrund for at få en abort og om den tvivl, skam og rådvildhed, de begge har oplevet efterfølgende, uagtet om valget har været rigtigt for dem.
Ind imellem de personlige skildringer interviewer journalisterne forskellige relevante instanser, fx Abortlinjen, der drives af en kristen organisation, som varetager opgaven at rådgive kvinder, der er blevet ufrivilligt gravide, men uden at det deklereres på siden, hvem de er.
Det Ligner Vat, er en meget rørende og modig reportage, der behandler et vigtigt emne på anden vis, end hvad vi normalt ser, og er bestemt et genhør værd.

Programmerne findes gratis på Podimo, ligesom de fleste andre af udsendelserne fra Radio24Syvs arkiv. I nogle tilfælde kan du også søge dem frem i den app, du normalt bruger til at lytte til podcasts, men det varierer lidt, hvilke der er tilgængelige.


15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − four =

No Comments Yet.