Her er de: De tre bedste spil du kan spille lige nu

7 Min læsning

Hvis du mangler lidt inspiration til julegaver, så er her tre fantastiske spil du kan kaste under træet.

Call of Duty Advanced Warfare

Kevin Spacey er verdens bedste skurk

(Call of Duty Advanced Warfare fås til Playstation 4, Xbox One, PC, Playstation 3 og Xbox 360)

Kevin Spacey er en vidunderlig skurk. Hvilket vi har fået understreget godt og grundigt i House of Cards. Men det er ikke kun i politik, at han kan være lidt af en idiot. Han er også en vidunderlig skurk i actionspillet Call of Duty: Advanced Warfare. Her er han Jonathan Irons, chef for verdens største private militær Atlas, som alverdens lande køber for at kæmpe krige med. I spillet hopper du i soldaterskoene på en af Atlas’ nyeste ansatte og bliver sendt på missioner af Spacey. Men konspirationen lurer lige under overfladen, og i bedste Hollywood actionfilm-stil så er intet som det ser ud til.

Når du i spillet bliver sendt rundt til konflikter verden over, er du og dine soldaterkammerater ikke bare almindelige mennesker. I er hver især udstyret med et exoskelet. Det er en slags robotdragt, der sidder udenpå kroppen, og som bruges til at forstærke et menneskes styrke, reflekser og generelle ydeevne. Du bliver kort sagt til Superman.

Introduktionen af et exoskelet betyder i konteksten af selve spillet, at slagmarken får en helt ny vinkel. Nu kan du hoppe tværs henover et hus, hoppe længere end nogensinde før og bevæge dig markant hurtigere end et almindeligt menneske. Det giver helt nye muligheder i de enkelte actionsituationer. For nu behøver du ikke gemme dig bag en mur og forsigtigt snige dig frem mod fjenden. Nu kan du hoppe direkte hen over hovedet på dem og angribe dem bagfra. Eller hop på en bygning et stykke væk fra dem, og angrib dem fra en vinkel de aldrig havde forventet.

Det er forfriskende at se i et actionspil, og det gør, at rigtig mange af de strategier, man har udviklet fra de gamle Call of Duty-spil, ikke længere er gældende. For nu er slagmarken for alvor i tre dimensioner. At bevæge sig vertikalt er lige så vigtigt som at bevæge sig horisontalt, og det er forrygende sjovt. Der er intet helt magen til på spilmarkedet, og det giver en masse sjove oplevelser at kunne bevæge sig så frit.

Den nye grad af bevægelsesfrihed bliver koblet sammen med Kevin Spacey og spillets underholdende historie. Som godt nok aldrig bliver Oscar-materiale, men som alligevel er voldsomt underholdende i kraft af Spaceys rigtig gode skuespil, den fænomenale grafik og den store variation af områder, du besøger. Man skal dog ikke forglemme onlinedelen, hvor exoskelettet og de nye måder at se banerne på giver spillet helt nyt liv og gør hver eneste kamp uforudsigelig på den bedste måde.

Elektronista anbefaler til:
– Alle med hang til god action og Kevin Spacey i skurkerollen

—-

 

Tag på syretrip i Himalayabjergene

(Far Cry 4 fås til Xbox One, Playstation 4, PC, Playstation 3 og Xbox 360)

Fc4_screen_paganmin_portrait_e3_140609_4pmpst_1402296002

Jeg har taget en selfie med en psykotisk massemorder, jeg har siddet på elefantryg og skudt en helikopter ned, og jeg har taget en hangglider fra toppen af et bjerg og hele vejen ned til dets begyndelse. For hvert minut der går i Far Cry 4 sker der noget uventet, overraskende eller så skingrende sindssygt, at det er svært at beskrive.

I spillet påtager du dig rollen som Ajay Ghale, en ung mand der returnerer til sin hjemby Kyrat i Himalaya. Med sig har han en urne med sin mors aske. Hendes sidste ønske var at blive begravet i sit hjemland, og det er, hvad du er kommet for at gøre. Så ligetil bliver det dog aldrig. Kyrat er plaget af borgerkrig, og den selvudnævnte konge – Pagan Min – skaber kaos overalt hvor han går. Hvilket du får lov til at opleve som det første i spillet, for din bus ender midt i et slag mellem det lokale militær og Kyrats rebeller. Efter få minutter er du ufrivilligt rullet ind i revolutionen.

Selvom Far Cry 4 bruger godt og vel tyve minutter på at sætte dig ind i sagerne, så kender spillet godt sine egne styrker, og efterlader hurtigt nøglerne til Kyrat i dine hænder. Spillet er ikke udpræget optaget af at fortælle dig historien om Pagan og hans diktatur, så meget som det er interesseret i at se dig fortælle din egen historie gennem spillets levende verden.

For Far Cry 4 er mere end noget andet interessant i det udforudsigelige. Spillet er én stor kaos-maskine. Alt lige fra det lokale dyreliv til de indfødte lever efter deres egne mønstre og rutiner. Det uforudsigelige opstår, så snart du putter alle de forskellige faktorer i den samme gryde og ryster dem godt og grundigt. For mens du er på vej til en mission, vil du uundgåeligt se en masse forskellige ting udspille sig. Det kan være alt lige fra nogle rebeller, der bliver overfaldet af en tiger, til en bjørn, der jagter sin frokost. Far Cry 4 formår på eminent vis at skabe en perfekt illusion af en levende verden.

Far Cry 4 næsehorn

Og den levende verden kan du vende til din fordel. Ser du en tilfangetaget tiger i en fjendtlig lejr, kan det være den perfekte distraktion. Du kan slippe den fri, og se den skabe kaos alt imens du sniger dig ind ubemærket. Du kunne også ride midt ind i lejren på en elefant, eller sætte ild til en bil for at fange fjendens opmærksomhed eller bare improvisere en helt fjerde løsning. Far Cry 4 er et spil, der giver rigeligt med mulighed for at finde din egen vej igennem.

Den indbyggede historie er det mindst interessante i spillet. For de historier, du selv kan fortælle efter at have besøgt Kyrat, vil være nogle af de bedste, sjoveste og mest unikke ting du kommer til at opleve i denne herlige smeltegryde af kaos, natur og krig.

FC4

Elektronista anbefaler til:
– Dig der vil have et spil med vanvittigt meget at lave og se

 

 

Kongemord og parykker i Assassin’s Creed Unity

(Assassins Creed Unity fås til Xbox One, Playstation 4 og PC)

Assassins Creed Unity gif

12.000 mennesker. Så mange digitale personer kan du få at se på én gang i Assassins Creed Unity, det seneste skud på stammen af den utroligt populære serie om snigmordere gennem menneskets historie. Denne gang tager serien os til den franske revolution, hvor du kommer til at vælte en regering, hyggesnakke med Napoleon og opdage en konspiration uden sidestykke.

En stor del af det, der gør Assassins Creed Unity til noget særligt, er de 12.000 mennesker. For når du som Arno Donirian bevæger dig gennem Paris’ gader er der liv overalt. Der er mennesker, dyr og lyde overalt omkring dig. Det føles præcis som at være i en millionby, hvor alle altid har noget de skal. “Unity” er nemlig blandt de første spil, der udelukkende udkommer på den nye generation af spilkonsoller (Xbox One og Playstation 4). Det har givet udviklerne ved Ubisoft mulighed for at gøre ting vi aldrig har set i spil før. Blandt andet enorme menneskemængder.

Assassins Creed Unity

De enorme klynger af mennesker er dog ikke bare til for at se imponerende ud. De spiller også en stor rolle i selve spillet. For når du som en del af Snigmorder Broderskabet skal ud i verden og kæmpe mod de onde Tempelriddere, er Paris’ store flokke af mennesker et essentielt skjulested. Du kan forsvinde som en del af mængden, og det gør det nemt at komme tæt på dit offer, eller undslippe vagter der jagter dig.

Du kan også få den enorme pøbel til at gøre dit beskidte arbejde, eller være en ualmindeligt god distraktion. For målet i Assassin’s Creed Unity er aldrig, at du skal være en omvandrende dræbermaskine. Du skal have øjnene fast rettet mod dit mål, og kan du komme igennem en mission uden at slå andre ihjel, er det altid at foretrække frem for at efterlade en mindre landsby af døde vagter. Men i sidste ende er det dit valg, og “Unity” giver plads til, at du kan spille præcis som du vil – den usynlige dræber eller ham der svinger sværdet foran alt og alle.

AC Unity gif

Bare husk, at det er en del nemmere at flygte henover Paris’ tage efter dit offer er dræbt, hvis ingen har set dig. Ellers kan det godt resultere i en heftig flugt både hen over hustage, gader og gennem huse, når kongens vagter vil have fingrene i dig. Assassin’s Creed Unity er et spil, der er lige så sjovt at spille som det er smukt at se på. Er du fan af serien, vil du opleve en masse små ændringer, der betyder en masse for helhedsoplevelsen. Og er det dit første spil i historien om Tempelridderen og Broderskabet, vil du få en tur til Paris, som du sent vil glemme.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der vil være 1800-tallets svar på Batman.

Det var alt for denne måned. Er der nogle af spillene der skal under dit juletræ? Eller kan du slet ikke vente?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + 6 =

No Comments Yet.