Her er de tre bedste spil du kan spille lige nu!

7 Min læsning

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad der er de hotte spil. Derfor hjælper Elektronista dig med at finde frem til de tre bedste spil på markedet lige her og nu.

WiiU_CaptainToad_Skylevel

Super Marios lille sidekick er en fantastisk Indiana Jones

(Captain Toad Treasure Tracker fås til Wii U)

Som regel er Toad, den lille svampemand i Super Mario, blot en lille hjælper, der giver Super Mario og kompagni ekstra liv undervejs i deres eventyr. Men nu får den lille svamp også sin helt egen historie i Captain Toad.

Her er han en næsten Indiana Jones-agtig størrelse, der tager på eventyr for at lede efter diamanter, mønter og andre herlige skatte. Selvom Toad er mest kendt fra Super Mario universet, så har Captain Toad absolut intet at gøre med den populære spilserie. Captain Toad er langt tættere på gådespil som Monument Valley i dets udtryk.

Captain Toad Treasure Tracker Wii U

For Captain Toads største styrke skal findes i den geniale struktur som banerne har. På overfladen ser de relativt simple ud i deres konstruktion. De fleste af dem kan klares på fem til ti minutter uden de store problemer. Men hver bane har ikke bare den stjerne, du skal samle op for at gennemføre den. Hver bane besidder også tre skjulte diamanter og en bonusopgave. Både diamanter og bonusopgaver er ikke obligatoriske, og det giver dig som spiller en fantastisk frihed til at gøre spillet så let eller krævende som der er tid til.

Men vælger du at gå efter de andre ting i hver bane, så viser Captain Toad sit sande ansigtigt, og går fra at være et charmerende og snedigt lille spil til noget nær en djævelsk genistreg. Der bliver leget med perspektiver, og synsbedrag kommer til at spille en stor rolle i at gennemskue spillets mere snedige baner. Heldigvis føles gåderne dog aldrig umulige; der er altid en idé, der kan udforskes, og når først spillets logik kommer ind under huden, er det svært ikke at føle sig utroligt smart, når den sidste skjulte diamant findes på en bane.

Selvom Captain Toad på overfladen ligner et simpelt spil, så gemmer der sig en masse udfordring bag det venlige og smilende ydre. Det er et spil med stor kompleksitet, der virkelig kan udfordre en søndag eftermiddag.

Elektronista.dk anbefaler til
– Alle med hang til et intelligent og super charmerende puzzle-spil.

 

 

Kan du løbe hurtigere end en horde af zombier?

(Dying Light fås til Xbox One, Playstation 4 og PC )

(På grund af produktionsvanskeligheder kan Dying Light kun købes som en download til både konsoller og PC indtil slutningen af februar, hvor en fysisk udgave lanceres)

dying-light-crafting-weapons

Zombier bliver aldrig kedelige. Selvom de efterhånden er ved at være en af de mest brugte “skurke” i film og computerspil, er de stadigvæk en underholdende modstander. Og i årets første store zombiespil, Dying Light, bliver den kødædende fjende en frygtindgydende modstander. Spillet sender dig ind i den fiktive by Harran, som er blevet forvandlet til et zombie-paradis, og de få overlevende der er tilbage kæmper for at se den næste solopgang.

Du er blevet sendt ind for at stoppe en gruppe af de her overlevende, som har fået fingrene i en ustabil modgift, men som i virkeligheden vil ende med at slå mennesker ihjel i stedet for zombier. Du skal infiltrere gruppen af overlevende, vinde deres tillid og stoppe spredningen af “modgiften”, før det er for sent.

Kampen for overlevelse tager mange former i Dying Light. Der er andre overlevende, der prøver at skrabe flere ressourcer til dig, og det gøres bedst ved at slå andre ihjel. Og så er der selvfølgelig zombierne. Dying Light rammer en helt rigtig størrelse af zombie. Alene er de overkommelige og nemme at slå ihjel, men så snart der er mere end fire-fem af dem tilstede, kan det hurtigt volde problemer.

Dying_Light_Screenshot_07

Flugt og generel mobilitet er en stor del af at spille Dying Light. Parkour spiller en essentiel rolle for at overleve, for da zombier er utroligt dårlige til at kravle, kan det at komme op på et hustag eller en bus være det, der afgør, om du overlever eller ej. Samtidig giver det også et langt mere dynamisk spil, for du er ikke henvist til kun at gå på gaderne. Du kan navigere gennem hele byen fra hustagene, og hele måden parkourelementet findes i spillet giver den helt rigtige flow-oplevelse. Og jo mere tid du bruger med Dying Light, desto bedre bliver du til at se muligheder i væltede biler, vægge og huse. Alting kan bruges til at kravle på, og komme rundt i verden.

Men så falder mørket på, og alting ændrer sig. Når solen går ned i Harran, ændrer reglerne sig fuldkommen. Med solens forsvinden ryger din sigtbarhed. Det bliver markant sværere at bedømme afstand mellem hustagene, og det eneste lys du har er din lommelygte der kun giver et par meters udsyn. Det er svært at danne sig et overblik over situationen uden lyset, og pludselig kan flugten fra en gruppe zombier forvandle sig fra en let leg til at du løber direkte ind i en blindgyde. Men natten fjerner ikke bare sigtbarheden og gør det svært at navigere. Zombierne bliver ekstra aggressive i mørket, og særlige zombier kommer også op til overfladen. Og netop de særlige zombier er farlige, for de kan kravle på væggene og bevæge sig hurtigere, højere og længere end du kan. Når natten falder på, forvandler Dying Light sig fra at være et spil, hvor du er i kontrol over situationen til en desperat kamp for overlevelse, hvor det gælder om at søge skjul og lave meget velovervejede bevægelser. For meget larm kan tiltrække den helt forkerte opmærksomhed, og det gælder om mere end noget andet, at komme hen til et af de mange forskansede huse, hvor du kan sove indtil solopgang.

16

Dying Light handler lige så meget om at tæske zombier, som det gør at komme væk fra zombierne. Og dynamikken der opstår mellem dag og nat, gør at det næsten føles som to helt forskellige spil. Når det samtidig kombineres med en følelse af total frihed når alt fra lygtepæle til stilladser kan bruges som klatrestativ, så danner det grundlaget for et spil der er så meget mere end det giver udtryk for. For Dying Light er mere end bare “endnu et zombiespil”, det er forfriskende i måden hvorpå zombier faktisk bliver en reel trussel når mørket falder på, og hvordan du med dine parkourevner kan bruge byen på helt nye måder.

Dying Light er et vidunderligt friskt pust i zombiegenren. At kunne bevæge sig frit omkring gør, at den sædvanlige overlevelsesrutine bliver spændende og udfordrende på en helt ny måde. Det er et spil, der formår at hive overraskelser op af ærmet og er et spil der virkelig kan underholde i mange uger.

Elektronista anbefaler til
– Parkourfans og zombie-elskere.

 

 

Tæsk rumvæsner og invader helvede som USAs præsident

(Saints Row IV: Re-Elected fås til Xbox One og Playstation 4)

Saints-Row-IV-Meet-the-President

Saints Row IV er et virkelig sjovt spil. Dets komplette mangel på respekt for noget som helst, kombineret med dets skarpe humor og fantastiske koncepter gør det til et spil, der ikke har dets lige på markedet.

Med ankomsten af Xbox One og Playstation 4 får nye konsolejere også chancen for at stifte bekendtskab med 2013’s absolut mest vanvittige spil i denne Re-Elected udgave, som indeholder det originale Saints Row IV samt en helt ny udvidelse.

Saints Row Gat Out of Hell

Det originale spil er stadigvæk en genistreg. Hvor du som bandeleder, og også USA’s præsident, skal forsvare jorden mod en invasion fra rummet. Rumvæsenerne har fanget hele menneskeheden i en digital simulation af jorden for at tappe os for energi i bedste The Matrix-stil. Nu gælder det for dig og dine bandemedlemmer om at slippe fri af den digitale simulation, stoppe en invasion fra rummet, tæske rumvæsner og vinde det kommende præsidentvalg.

Saints Row IV er kort sagt vanvittigt. Men der er mening i galskaben, og spillet har sjældent mere end fem minutter uden en god joke eller en pudsig oplevelse. Det er et spil, der er lige så smart i dets humor, som dets grundlæggende princip er fuldkommen idiotisk. For ikke nok med at du skal redde jorden, undervejs i spillet får du superhelte evner og sågar mulighed for at være en del af en sitcom.

SRIVGatOutOfHellSloth

Udover selve originalspillet, der stadigvæk er lige så sjovt og velspillende, følger der også en helt ny udvidelsespakke med – Gat Out of Hell. Som tager seriens unikke humor og skæve idéer med en smuttur til helvede. Her skal Satans teenagedatter bortgiftes til USA’s præsident, og du skal som hans bedste ven, Johnny Gat, et smut til helvede for at sparke Satan godt og grundigt i ansigtet. Gat Out of Hell er en utroligt underholdende tilføjelse til hele Saints Row universet, og har alt fra et fantastisk musicalnummer til Shakespeare, der styrer et lokalt diskotek.

Har du aldrig været udsat for Saints Rows helt unikke verden og humor, så er Re-Elected udgaven den absolut bedste måde at blive introduceret til denne skæve verden. Og vil du genopleve det kontrollerede kaos der er Saints Row IV, kan denne samlede pakke varmt anbefales.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der er klar til et dybt ironisk og velspillende actionspil.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − three =

1 Comment
  • Malthe
    februar 3, 2016

    gg