Her er den supersikre USB-nøgle

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Toshiba indbygger både kodetastatur og kryptering i sin nye stick. Så er der ingen risiko ved at få stjålet eller tabe sin USB-nøgle, som så mange gør.

toshiba 3

Selvom man prøver at gemme sine vitale data bag op til flere passwords på sin computer, hjælper det ikke meget, hvis de selvsamme informationer bliver transporteret ubeskyttet rundt på en USB-nøgle.

Og netop USB-nøgler er en af de største risici for datasikkerheden nu om dage, fordi man så let glemmer dem eller taber den lille dims ud af lommen.

Toshiba forsøger nu at skabe en betydelig større sikkerhed omkring bærbare data med denne nye USB-nøgle.

Den er for det første forsynet med et tastatur, som man skal trykke en kode ind på, før USB-drevet åbner for porten.

For det andet kan data krypteres med 256 bit (AES), så det bliver næsten umuligt at misbruge data på USB-nøglen, hvis det skulle være lykkes at få adgang til indholdet.

toshiba 1

Når man tager Toshibas USB-nøgle ud af sin computer, vil den automatisk låse sig – og kan kun genåbnes ved at indtaste en kode.

Skulle en person – inklusive en glemsom sig selv – forsøge at få adgang 10 gange med en forkert kode, vil USB-nøglen automatisk slette indholdet.

Ifølge Toshiba er det robuste og sikre USB-drev godkendt til brug hos statslige myndigheder i USA. Det fås i kapaciteter på 4, 8, 16 og 32 GB. Priserne ligger på omkring 60 USD – ca. 380 kroner.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 1 =

No Comments Yet.