Her er tre spil, der gør sommeren lidt bedre

9 Min læsning

Selvom der er fuld knald på solen, så er der stadigvæk rigeligt med gode undskyldninger for at trække gardinerne for og hygge sig med det bedste Batmanspil til dato eller et japansk skydespil, hvor du skyder maling på dine fjender. Her er de tre bedste spil du kan købe lige nu.


batman-arkham-knight-gamescom-2-jpg

Det perfekte Batman-spil er kommet

(Batman: Arkham Knight fås til Xbox One, Playstation 4 og PC)
Jokeren er død. Batmans første og største ærkefjende er ikke mere. Så brat åbner det sidste spil i den voldsomt populære “Arkham” serie af Batman spil. I det forrige spil, Batman: Arkham City, bar Batman en død joker ud af ruinerne af hvad der ville blive deres sidste opgør efter at Jokeren havde orkestreret et gigantisk fængselsoprør, der skulle blive det der kunne udmatte Batman så meget, at Jokeren endelig kunne gøre det af med ham. Det blev en kamp om liv og død, og ni måneder efter Jokerens lig blev kremeret starter Batman: Arkham Knight – seriens sidste spil.

commish.0

Med Jokers død er der et enormt hulrum i Gotham Citys kriminelle underverden. Alle de resterende superskurke peger på Batman som Jokerens morder og ønsket om at få stoppet flagemusen én gang for alle resulterer i en ustabil alliance mellem alle Batmans værste fjender, ledet af Scarecrow der har installeret en nervegasbombe i Gotham City og truer med at detonere den indenfor 24 timer. En besked der har resulteret i masse evakuering af Gotham City og dermed en tom by for superskurkene at jagte Batman i.

Batman: Arkham Knight bygger videre på den veletablerede formular fra de andre spil i serien, hvor du som Batman kan svæve rundt i byen, angriber skurke og løser mysterier. I Arkham Knight er du dog ikke alene om at fange skurkene. Du bliver ledsaget af Batmobilen, der mere minder om en tank på fire hjul end en bil. Den er en central del af dette Batmanspil, og du kommer til at bruge den til alt fra at løse gåder, hvor du bruger den som modvægt til en elevator til at skyde drone-tanks til højre og venstre med Batmobilens brede arsenal af våben. Det sejeste ved Batmobilen er, at du også kan bruge den som et katapultsæde. Den kan slynge Batman voldsomt højt ud af bilen og derfra kan du som Batman svæve videre mod dit mål i Gotham.

Batman Arkham Knight Batmobile

Og der er rigeligt at se give sig til udenfor Batmobilen. Udover at skulle stoppe Scarecrow med at smadre Gotham, er der også en enorm mængde af sekundære sidemissioner, hvor store og små superskurke melder deres ankomst. The Riddler har taget Catwoman til fange, og tvinger dig til at løse morderiske gåder for at befri hende. Alt imens er en seriemorder løs i Gotham, som du også skal jagte, en række brandmænd er taget som gidsler af nogle forbrydere og sådan bliver det ved. Der er et enormt stort udvalg af ting at tage sig til i Arkham Knight, og det gør at spillets enorme verden altid indeholder noget du kan give dig til.

Der er utroligt meget at snakke om i forbindelse med Batman: Arkham Knight, men det vigtigste er at understrege hvor overlegen en følelse spillet giver. Batman føles vitterligt som denne uovervindelige, nærmest mytologiske, figur som forbryderne frygter. En stor del af kampene mod skurkene handler nemlig om at Batman sidder hævet langt over dem, gemmer sig i skyggerne og hopper kun ned på jorden for hurtigt og effektivt at uskadeliggøre en eller to forbrydere for derefter at vende tilbage til skyggerne. Det handler lige så meget om at sprede panik, og gøre fjenderne bange for dig. For når skurkene bliver bange går de i panik, og så er de endnu nemmere for dig at uskadeliggøre. Til at udføre denne blanding af fysisk og psykisk terror har Batman et hav af gadgets. Alt lige fra den klassiske Batarang til eksploderende skum og gadgets der gør det muligt at hænge midt i et rum, giver dig mulighed for at være særdeles kreativ i jagten på forbryderne og kombineret med Batmobilen og den høje grad af mobilitet når du bevæger dig rundt i Gotham, så er det svært ikke at føle sig som verdens bedste detektiv.

Batman: Arkham Knight er et exceptionelt veldesignet spil. Historien er spændende, og rør ved meget mere end “superskurke der vil dræbe Batman”. I stedet giver det rum til også at dykke ned i de psykologiske aspekter, som plager Batman i form af alle de mennesker har gennem årene har involveret i hans Batman-projekt, og hvad der sker den dag skurkene går efter dem og ikke ham. Selve spildelen er mesterligt udført, med sjove udfordringer, spændende gåder og forbrydere der faktisk at sjove at tage kampen op imod. Det er et spil, der formår at overraske i alt fra historie til spilmekanikker fra start til slut, og så har det et sublimt flow der gør det virkelig svært at løsrive sig fra spillet når først man er kommet igang.

Batman: Arkham Knight er ikke bare et af de bedste Batmanspil nogensinde, det er også et af de mest underholdende spil på markedet overhovedet.

Elektronista anbefaler til:
– Fans af sublim action, uanset om du også er Batman-fan ellere ej

 

Hjemmestrikket platformsspil til hele familien

(Yoshi’s Woolly World fås til Wii U)

yoshi

Nintendo kan det der med at lave nuttede spil. Sidste måned udkom et Nintendo spil hvor alt var lavet af modellervoks, og nu kommer et spil hvor alt er lavet af garn. Nintendo har skruet gevaldigt op for nuttethedsfaktoren i mange af deres spil, og det er en fantastisk forfriskende tilgang til platformsspil. Yoshi’s Woolly World er endnu et bevis på at når Nintendo virkelig vil spille med musklerne, så kan de levere en spiloplevelse som simpelthen ikke er at finde noget andet sted i spilbranchen.

Selvom Yoshi’s Woolly World på overfladen ser meget børnevenligt ud, så lad dig ikke narre. Der gemmer sig et udfordrende og velbygget platformsspil under den bløde og vanvittigt nuttede overflade. Det er ikke et spil, hvor du kommer til at rive hårene ud i ren frustration men det er heller ikke et spil der gennemfører sig selv. Det rammer en rigtig fornuftig blanding af udfordring og lettilgængelige baner. Hvor især spillets mange hemmeligheder tilføjer spillet et ekstra lag af valgfri udfordringer.

Yoshi-Woolly-World

For det at finde alle skjulte ting i hver bane kan komme til at tage tid og en masse tankekraft for mange af spillets hemmeligheder er tæt på usynlige og kun de absolut mindste detaljer i spillets miljø afslører at der er noget du kan prikke til for, at afsløre en skjult skat gemt bag en hemmelig væg.

Selve platformsdelen af Yoshi’s Woolly World er ligesom dets visuelle side utroligt veludført og præsentationen af alle Yoshi’s evner er dybt charmerende. Du kan hoppe, svæve og løbe igennem spillet men Yoshi kan også æde sine fjender og lave dem om til æg, som du kan skyde efter andre modstandere. En strategi der er en essentiel del af at finde alle spillets hemmeligheder, og det kommer til udtryk når du skal bruge æggene til at skyde rundt om hjørner du ikke selv kan komme i nærheden af for, at ramme en ballon der åbner en hemmelig dør eller du skal få ramt på de sidste fjender, så du kan få gennemført en bane 100%. Det hele foregår med en præcision og kompetence der hører til blandt Nintendos bedste spil. Det føles aldrig som om at Yoshi er tung og umulig at holde styr på, og selv når det gælder om at være præcis føles det aldrig umuligt eller unfair.

Yoshi’s Woolly World kan tilfredsstille både den kræsne spilkender men også den yngre generation, der er ved at blive bekendt med platformsspil og sådan set bare skal underholdes af et vanvittigt flot spil, der på få minutter får charmeret sig helt ind på livet af en.

Elektronista anbefaler til:
– Fans af Super Mario og andre platformsspil

 

Japansk overflod af stil, farve og genialitet

(Splatoon fås til Wii U)

splatoon

Når ordet “Nintendo” bliver sagt, så er det svært ikke at putte dem i kassen som “dem der laver Super Mario, Wii og Pokémon”, men den japanske gigant kan en hel del mere end det, og deres første originale idé i mere end 10 år er bevis på, at idéen om Nintendo-magi stadigvæk lever i bedste velgående. Splatoon er et af Nintendos mest originale og underholdende spil i flere år. Og så er det endda også et skydespil, der kommer fra et land der har rig tradition for at hade den genre.

wiiu_splatoon_e3

Men Splatoon er ikke som alle andre skydespil. Det er primært et online multiplayer spil (der er også en historiedel, hvor du kan spille alene, men den er meget kort og ikke rigtig værd at nævne), hvor to hold af fire personer skal kæmpe om at få dækket så meget af banen i maling, at når de tre minutter som runden vare er gået, er de det hold hvis farve dækker mest muligt at banen. I Splatoon gælder det nemlig ikke kun om at skyde modstanderen, men også om at skyde alt det omkring dig. For at få dækket gulvet med maling er det der udløser sejren, ikke hvor mange gange du kan splatte din modstander. Du kan selvfølgelig også angribe din modstander, og holde dem fra at få dækket mere af banen og de hold der klarer sig bedst er afgjort dem der blander det offensive med at få malet så meget som muligt.

Figurerne du spiller som i Splatoon er halvt teeanger, halvt blæksprutte. For maling og blæk er en stor del af Splatoon temaet, og du på et hvilket som helst tidspunkt forvandle dig til en blæksprutte, og svømme gennem dit eget holds maling som var vand. Som teenager kan du affyre dit våben, male miljøet og angribe fjenden mens du som blæksprutte kan krydse arenaen på ingen tid, og være tilbage i imdten af actionen på et øjeblik. Du er desuden også usynlig når du svømmer som blæksprutte, et element der kan have stor taktisk betydning, hvis du planlægger et bagholdsangreb på fjenden.

Splatoon in action

At kunne skifte mellem sprutte og teenager giver Splatoon et fantastisk flow. Du kan skyde maling ud foran dig, forvandle dig til en sprutte og svømme flere meter frem på et øjeblik. Du kan også sprøjte maling op af væggen og svømme op af den, og pludselig kan du nå nye højder, få overblik over slagmarken og angribe fjenden fra en helt anden vinkel. Muligheden for at skifte form giver en virkelig god taktisk dybde i spillet, og mekanikken er så simpel at det tager et øjeblik at lære og så er det vanvittigt sjovt at se hvor langt du kan trække konceptet og få en fordel i spillet. Splatoon er et vanvittigt sjovt spil, og hver runde når du spiller online har en perfekt længde til, at du altid kan investere et kvarter eller mindre og føle at du får noget fornuftigt ud af spillet. Samtidig med at dets konceptet er så originalt, at uanset graden af ens kompetence med et sigtekorn kan bidrage til krigen, så er det svært ikke at blive forfalden til det farverige mesterværk. Specielt når du optjener point efter hver kamp, som du kan bruge på at købe nyt moderigtigt tøj til dine teenagere. Tøjet giver dig samtidig nye evner og fordele på slagmarken, så du kan sammensætte en garderobe, der ikke bare er lækker men også matcher din spillestil.

Splatoon er et tiltrængt friskt pust i en genre domineret af realistisk militær og store muskler. Her er et skydespil med så meget stil og originalitet at dets begrænsede mængde af forskellige baner og indhold hurtigt bliver glemt. For Splatoon er fundamentalt set bare sjovt at spille, uanset hvor mange, eller få, baner spillet har i dets online del. Det er et gennemført spil, hvor du kan bidrage til holdet også selvom du ikke er en skarpskytte med et gevær. Splatoon er en funklende unik rose i et ellers ensartet blomsterbed.

Elektronista anbefaler til:
– Fans af actionspil og dig der vil have noget helt nyt og friskt

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 11 =

No Comments Yet.