Lufthavnen lader jer føle vejret, hvor I skal flyve hen

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Stockholm Arlanda har indrettet en skæg Climate Portal, der simulerer destinationens vejr i små kabiner – med varme, kulde, blæst og lys.

klima portal 4 ny

Hvis nogle af jer har været forbi Terminal 5 i Stockholms Arlanda lufthavn for nylig, vil I måske have opdaget nogle små kabiner, der tilbyder gratis vejrudsigter.

Og hvilke vejrudsigter: Når man har indtastet den destination, man flyver til, får man ikke kun temperatur og skydække vist på en skærm.

Næh – kabinens temperatur ændres, så man føler det, som om man lige var landet i det land, man skal besøge. Vindmaskiner begynder at blæse – ja selv lyset tilpasses, for ens destination kunne jo være i en anden tidszone.

Arlanda tilbyder tre forskellige kabiner i sin spændende Climate Portal. De to er mærket ”Hot” og ”Cold”, mens den tredje kaldes ”Big”. Den simulerer nemlig forholdene i forskellige storbyer, man kan flyve til – inklusive den typiske støjkulisse, vejr og dufte.

klima portal 1

Stockholms Climate Portal er forbundet til internetservices fra hele verden, som leverer lokale vejrudsigter. Via computere og diverse effekt-maskiner forvandles informationerne til et ”fysisk”vejr i kabinen.

På den måde kan man opleve stemningen på den anden side af verden ved blot at åbne en dør i Stockholms lufthavn. Det lyder lidt som science-fiction, men er i virkeligheden en vejrudsigt, der er til at føle på.

Climate Portal er dog ikke kun for sjov. Vejrudsigten kan faktisk hjælpe flypassagerer rent praktisk:

Hvis man f.eks. skal flyve til en by i troperne, bliver man mindet om, at man måske skulle fylde sin håndbagage med lidt let sommertøj. Og tilsvarende hvis destinationen ligger i kolde egne – at købe et par ekstra handsker, tykke strømper og et lunt halstørklæde.

Den spændende portal er skabt i et samarbejde mellem Arlanda Airport og reklamebureauet Stuid Noc. Besøget er gratis, og portalen har åben til og med den 31. august.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × one =

No Comments Yet.