Hjælp! Hvilken pladespiller skal jeg købe?

2 Min læsning

Jeg har altid elsket vinyl. Jeg var den første i min klasse, der fik en pladespiller, og jeg var så glad for den, at jeg holdte en indvielsesreception på mit børneværelse. Jeg samlede en suveræn pladesamling sammen. Fra Make it Big med Wham til Michael Jacksons klassikere. Over Pink Floyds og Beatles samlede værker, Chopin, Bach, Keith Jarrett, Miles Davis, Charlie Parker, The Cure, Ten Years after, The Sex Pistols, NWA, LL Cool J, Sting, Police og min elskede Prince. Jeg boede på et tidspunkt som 15-årig hos en venindes onkel, som var pladeproducer i London. Han gav mig en overvældende stak plader (og introducerede mig sådan helt casual for Billy Ocean, Holly Johnson, Van Morrison og Susanne Vega! Hans kone havde iøvrigt dated Steve Miller!).

10-KINDOFBLUE

Så kom CD’erne. Jeg havde ikke længere en pladespiller, og jeg lånte (idiotisk) min pladesamling til en roommate, som flyttede væk, og så så jeg ikke mere til den. (Han havde vist smidt den ud, sidst jeg talte med ham!!?).

I de sidste mange år har jeg haft glæde af en pladespiller i mit køkken og hørt utrolig meget vinyl, mens jeg har drukket Negroni og god rødvin. Men så blev jeg sgu skilt, og min X fik hele pakken med sig. Nu står jeg så i en katastrofal situation endnu efter et år. Helt uden pladespiller! Jeg er godt igang med at opbygge pladesamlingen igen, og mit dogme er, at jeg kun skal have plader som oprindeligt udkom på vinyl. Ikke noget nymodens pis, jeg bare kan hapse på Spotify. Men pladespiller har jeg ikke endnu, og det er primært fordi, jeg simpelthen ikke ved, hvad jeg skal købe.

Musiknørd! Jeg har brug for din hjælp. Jeg skal have en god pladespiller, men jeg behøver ikke et eller andet helt crazy setup. Det skal være god kvalitet, men den må også gerne se godt ud. Og så skal jeg jo have forstærker og nok nogle højtalere. Men jeg vil gerne kunne streame Spotify over de samme højtalere. Kunne de på en eller anden måde spille sammen med min Libratone soundbar i stuen, ville det jo være helt fantastisk. Det skulle også gerne være i et design, som ser ordentligt ud i mit køkken. Det kan være brugt, det kan være nyt, det må gerne være en god deal.

Jeg tænker, at mange kan få glæde af de tips, jeg kan samle ind i kommentarfeltet. Så smid endelig dit bud på en god løsning. Jeg lover at lave en fortsættelse, når jeg har det hele sat til og er igen har åbnet en god flaske vinylvin. Hit me!

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + eleven =

10 Comments
 • Mads
  august 29, 2016

  Jeg har selv kigget på den her: http://www.thevinylfactory.com/vinyl-factory-news/vnyl-trntbl-wireless-turntable/

  Men den udkommer desværre først næste sommer

 • Jacob Petersen
  august 29, 2016

  Man går aldrig helt galt i byen med en Thorens , Rega eller en Pro-ject. Og den klassiske; en Technics.

 • Keld Nicolaisen
  august 29, 2016

  Det kommer an på, hvad du skal bruge den til? Klassisk musik, opera, heavyrock eller noget helt fjerde? Det kommer også an på, hvormange penge du vil bruge. Du kan få pladerspillere fra ca. 1.000 kr og til 15-16.000 kr eller mere. Hvis det skal være så nemt som muligt, kan du vælge en pladespiller med indbygget pickup-forforstærker (RIAA) og medfølgende pickup. Så kan du på et øjeblik koble din pladespiller til enhvert moderne anlæg uden ekstraudstyr og merudgift. Man kan også få pladespillere, som kan køre musikken på computer via USB. Det vil være en fordel, hvis du ønsker at optage musikken fra pladen til andet formål. Når jeg skal købe noget så specielt, vil jeg normalt rette henvendelse til en specialbutik. Et godt bud kunne være Hi-Fi Klubben, hvor jeg selv nogle gange har købt Hi-Fi udstyr. Deres udvalg i pladespillere kan du ser her:
  https://www.hifiklubben.dk/stereo/pladespillere/

 • Tommy Hansen
  august 30, 2016

  Check http://www.tapeconnection.dk eller http://www.hifiklubben.dk

  Har selv en Sony PSLX300USB – udemærket til genoptagelse – men ville nok købe en Pro-Ject Essential II eller Rega Planar 1, hvis jeg skulle købe en nu – uden at skulle bruge en større formue.

 • Thomas Ivert Andersen
  august 31, 2016

  Jeg kan varmt anbefale en Rega. Dog har motoren kun 1 hastighed, så hvis du skal skifte mellem 33 og 45, så skal du lige bruge 15 sekunder på at løfte pladetallerkenen af og flytte “kileremmen”. Men den er enkel i sit udseende og driftsikker.

 • Kenneth Holme
  september 2, 2016

  For mig, er der ingen tvivl…! Med godt 40 års legende status, er Regas modeller et super godt bud, til både begynderen og entusiaster ! De er bygget som kampvogne og har en fantastisk gengivelse…

  Feks til begynderen:
  https://www.phono.dk/rega-rp1-med-carbon-pick-up-hvid.html

 • Henrik Dall
  september 2, 2016

  Rega 2, Pro-ject eller Thorens

 • Henning Eithz
  september 6, 2016

  Hej Christiane,
  Spændende projekt! Du meget velkommen til at kontakte os i Libratone Support (support@libratone.com) for et godt råd om hvordan din Libratone sound bar kan indgå i dit nye setup.
  Lad os høre hvilken sound bar du har, samt hvordan du bruger den.
  Hilsen Libratone Support

 • Henrik Flohr
  september 9, 2016

  En Rega eller Pro-ject. Jeg har ejet begge mærker, har nu en Pro-ject. Begge mærker har en glimrende lydgengivelse og ser smukke ud. Ingen knapper og overflødigt diller-daller. Og det er faktisk ikke besværligt at løfte pladetallerkenen af og skifte hastighed. Det er bare endnu et af de ritualer omkring vinyl, der gør det så fedt. Nøjagtig som når man tørrer pladen af for støv, inden man sænker pick-up’en.

 • Thomas Balle
  marts 10, 2020

  Hej
  Jeg har brug for et godt råd.. Jeg skal købe en pladespiller med riaa og her et loft på ca 3000,-
  Jeg har kik på disse 2 og håber at nogen vil guide mig til det bedste valg??? :-o
  1. Thorens TD201
  2. Rega planer 1

  Jeg har pick up så det skal der ikke tages hensyn til.. På forhånd tak. :-)