HJÆLPER DU FAMILIE OG VENNER MED IT?

3 Min læsning

Af Pernille Abildgaard

Hører du til dem der ofte bliver bedt om at hjælpe venner og familie med deres computer? Så læs her, hvordan dit liv som vennernes faste private IT-supporter, bliver markant lettere!

happy IT supporter

Selvom jeg hverken er IT-tech eller en rigtig computernørd, så er jeg superbruger af både internettet og digitale medier. Derfor bliver jeg ofte spurgt til råds af familie og venner, og jeg hjælper gerne, når jeg kan. Men nogen gange kan det være rigtig svært at forklare en løsning over telefonen eller på sms eller mail. Især hvis den der mangler hjælp, allerede står forvirret af samtalen, når man siger ”Ja hvis du så lige åbner en fil,” eller ”Hvilken browser bruger du?” Og der er bare rigtig lang vej fra Købehavn til Århus, når veninden ringer og med gråd i stemmen fortæller at nu er alle bogstaverne altså blevet bittesmå, og at hun med garanti ikke rørt ved nogen knapper, det skete helt af sig selv, og hvordan skal hun nu lave den eksamensopgave i morgen?!

Lige her bliver Programmet Teamviewer dit nye bedste support-værktøj! Teamviewer, giver dig adgang til en andens computer, sådan at du kan hjælpe , eller vise hvor der er hjælp at finde, som sad du lige ved siden af! Med fjernadgangen kan du se, og administrere, den anden computer, og du kan åbne filer, skrive osv. Fuldstændigt som vi kender det fra IT-supporten på kontoret -nu bare hjemme i din egen stue!

teamviewer

For at bruge Teamviewer, skal den du skal hjælper også have hentet programmet på deres computer, og du opnår forbindelse ved at få det Teamviewer-ID samt den adgangskode, som er på den andens computer, når I begge åbner det. Så længe programmet har forbundet jeres computere, kan både du og den du hjælper, se at det er åbent, og adgangskoden skifter for hver session. Her er altså ikke tale om et skummelt spionprogram, og dine venner og bekendte kan derfor føle sig helt trygge ved at bruge det, uden at være bange for om du så også smugkigger på deres billeder, eller læser deres mails, uden at de opdager det.

Teamviewer-programmet fås i både en gratis version til private brugere, og en betalingsversion til erhverv, og udover fjernsupport-delen har det et væld af funktioner. Du kan for eksempel yde fjernsupport fra din mobil, man kan afholde online møder, lave præsentationer og meget mere.

teamwiewer software

Teamviewer understøtter alle platforme, og du kan sagtens sidde ved en Mac og hjælpe nogen med en PC.  Så næste gang du alligevel er på besøg hos din veninde, din gamle far, naboen, eller hvem du nu plejer at give computer-support, så vis dem hvordan man downloader programmet med det samme, så det er klar til næste gang, der er brug for din hjælp.

Er du computer-hajen i din omgangskreds?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 7 =

2 Comments
  • Søren Nielsen
    maj 31, 2013

    Man kunne også bare bruge Chrome-fjernskrivebord, som er een browserudvidelse til Chrome:)

  • rijaH
    juni 12, 2013

    Ja og har brugt teamviewer i mange år. Især da jeg både boede i Sverige og Århus har det været en lifesaver hjem til familien på Sjælland :)