Hørebriller på en helt ny måde

3 Min læsning

Hvorfor have øretelefoner proppet i øregangen eller hørebøffer over hele øret, når man kan klare musikken direkte fra de briller, man har på?

De ligner grangiveligt første version af Snapchats Spectacles-solbriller, som fik masser af omtale sidste år, men som tilsyneladende aldrig blev en salgsmæssig succes. Men de nye MusicLens har et helt andet formål. Bortset fra, at de også kan se cool ud på sommerens badestrande, cafeer og festivaler.

Hvor Snapchats briller kan optage video og fotos via et indbygget kamera i stellet og sende klippene direkte til Snapchat, kan MusicLens kun afspille streamet musik. Ovenikøbet på en diskret måde, så de færreste ville ane, at man har Beyonce eller Lukas Graham drønende i hovedet. De kan nemlig ikke høre med. Kun bæreren af brillen får melodien eller for den sags skyld ordene, for MusicLens er også en fin måde at tale håndfrit i telefon på.

På sin vis kan man kalde dem en moderne udgave af hørebriller. Blot er MusicLens ikke til tunghøre, men til almindeligt hørende der er trætte af øre- og hovedtelefoner.

MusicLens indeholder ansigts genkendelse lidt a la iPhone X. Hvis brillen ikke ved, hvem personen er, som tager brillen på, fungerer den ikke.

 

MusicLens fungerer som en slags trådløse øretelefoner med briller på. Eller omvendt. De står i Bluetooth-forbindelse med mobiltelefonen og kan derfor modtage både streamet musik og telefonopkald. Brillerne indeholder nemlig også to mikrofoner.

Det rigtigt smarte med MusicLens – ud over designet naturligvis – er, at man kan lytte til musik, uden at andre kan se det – og uden at man skal sætte propper i ørerne. MusicLens bruger nemlig den såkaldte ”bone conduction” teknologi til at overføre lyd og musik. Det sker via vibrationer, som overføre via kraniet til det indre øre.

Teknologien har været kendt i årtier, men er aldrig blevet nogen succes. Lydkvaliteten har været for dårlig. Som at lytte til en lille skrattende transistorradio. Milevidt fra Hi-Fi. Og apropos radio. Indeni brillestellet sidder også en FM-modtager – men desværre ikke DAB+, så man kan høre de mange nye niche-kanaler. Lydkvaliteten skal til gengæld være i orden, fordi MusicLens har forbedret og fintunet Bone Conduction-princippet.

Brillerne vandtætte. De er fremstillet af 100 procent genbrugsmaterialer, og MusicLens kan formidle brilleglas med styrke, hvis man ønsker det – eller levere dem som solbriller. Batterilevetiden på en opladning er syv til ni timer, og det tager under en time at give dem fuld energi igen.

Og til sidst en smart lille ekstra detalje: MusicLens indeholder nemlig digital ansigtsgenkendelse i stil med den, vi kender fra en række moderne smartphones. I brillernes tilfælde betyder det, at de simpelthen nægter at fungere, hvis de ikke kan genkende den person, der prøver at tage dem på.

MusicLens tilbyder, at interesserede kan forudbestille et sæt til favørpris via iværksætterportalen Kickstarter. Her koster de 51 GBP eller ca. 440 kroner. Det er halv pris i forhold til den senere gadepris. Leveringen vil ske i august og da kun med et sort stel….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 5 =

No Comments Yet.