3 podcasts, du bliver lidt klogere af

2 Min læsning

Podcasts er ofte underholdning, men når nu du skal slå en time eller to ihjel, kan du med fordel lytte til podcasts, der også giver dig mere end blot underholdning, nemlig viden – og her er tre, der er gode til netop det.

Slow burn

I juni 1972 brød fem mænd ind i et kontorkompleks i Washington D.C. Dette indbrud blev starten på en af de største politiske skandaler i USA’s historie. En skandale, der sidenhen førte til præsident Nixons fald. I denne podcast går Leon Neyfakh bag om skandalen. I 8 afsnit afdækker han konspirationsteorierne bag, livet i USA under skandalen, zoomer ind på enkeltpersonerne i skandalen og på nogle af de mindre kendte fakta.

Selvom begivenhederne foregik for mere end 40 år siden, så er den absolut stadig aktuel.

Bearnaise er Dyrenes Konge

Denne podcast er lavet af Martin Kongstad, der på sin egen finurlige facon går til madanmeldelser på en ny og befriende måde.

Udgangspunktet er anmeldelse af restauranter (Frederikshøj, Falsled Kro, d’Angleterre m.fl.). Dette krydres igennem serien med interviews med nogle af Danmarks igennem tiden største madbegavelser: Wassim, Mielcke, Kirk – blot for at nævne et par af podcastens gæster.

Kongstad får til tider også indsneget meget aktuelle emner, senest debatten om oksekød, og hvad det kræver af ressourcer at producere oksekød. Er du til mad, så er denne podcast et absolut must at føje til din abonnementsliste.

Verden i følge Gram

I den noget mere seriøse ende finder du ”Verden i følge Gram”. Ugentlig sætter Steffen Gram fokus på et aktuelt emne fra et sted i verden.

Med Grams mangeårige virke som journalist sættes begivenhederne og udviklingen i perspektiv. Gram evner – med sin unikke formidlingsevne – at bringe emnerne ”ned” således, at de bliver nemmere at forstå og fordøje.

Absolut en podcast i den mere seriøse ende, men så sandelig stadig en anbefaling værd!

LYT TIL PROGRAMMERNE ELLER ABONNER PÅ DEM I DIN YNDLINGSPODCAST-APP

Læs også: Appbefaling – Her er den bedste podcast-app.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 15 =

1 Comment
  • Rasmus Haxholm
    juni 19, 2018

    Nu er jeg selv en gængs lytter af Steffen’s ‘Verden Ifølge Gram’ og kan kun anbefale den på det varmeste. Tak for tippene – jeg forsøger mig med Slow Burn en af de kommende dage.